Thumbnail
ΑΔΕΔΥ: Αποφασίζει κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ  εξήγγειλε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Το ερχόμενο Σάββατο στις 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για να αποφασίσει με βάση τις προτάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων και των Ομοσπονδιών, το μέλλον των κινητοποιήσεων.

 
Η ΑΔΕΔΥ ΚΆΝΕΙ λόγο για «μεγάλο, βαρύ, και επώδυνο χειμώνα» ενώ τόνισαν ότι η 48ωρη απεργία αυτής της εβδομάδας «αποτελεί ένα σημείο πύκνωσης και κορύφωσης ενός ευρύτερου και συντονισμένου αγώνα ο οποίος θα συνεχιστεί έως την αποχώρηση της τρόικας».
 
Διεύρυνση και ενότητα
 
«Είναι ώρα για διεύρυνση και ενότητα. Οι συνδικαλιστικοί αγώνες πρέπει να γίνουν ενωτικοί, ευρύτεροι, κοινωνικοί», αναφέρει χαρακτηριστικά. Χαρακτηρίζει τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής «πρόγραμμα άγριας λιτότητας, ακραίας αναδιανομής εισοδημάτων» και υποστηρίζει ότι «το κόστος στην ελληνική οικονομία με τη μείωση του ΑΕΠ ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ». Αναφέρει επίσης ότι η Δημόσια Διοίκηση «που έχει δεχτεί κατηγορίες, κρίσεις και επικρίσεις, κάθε είδους λοιδορίες, συστηματική απαξίωση στερείται σχεδίου αναδιοργάνωσης και βελτίωσης της κοινωνικής αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας».
 
«Είναι η πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια που γίνονται απολύσεις στο Δημόσιο» υποστήριξαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και τόνισαν ότι δεν συμπαρατάσσονται με κάποιο πολιτικό κόμμα αλλά αντίθετα επιδιώκουν όλα τα κόμματα να υποστηρίξουν τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ.
 
Ανησυχία για το συνταξιοδοτικό
 
Η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για το μέλλον των ασφαλιστικών φορέων του Δημοσίου εξαιτίας κυρίως του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, πριν από την κρίση συνταξιοδοτούντο 13.000 έως 15.000 υπάλληλοι το χρόνο, σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φθάσει τις 40.000 το έτος. Εκτίμησαν επίσης ότι θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη η μείωση των συντάξεων και του εφάπαξ κατά 20% έως 30% η οποία σε βάθος χρόνου, και σύμφωνα με τις αναλογικές μελέτες θα φθάσει στις 5.000 έως 7.000 ευρώ.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα