Thumbnail
Αγωνιστική Παρέμβαση Λάρισας

Συνάδελφοι -ισσες

Ενόψει  των  εκλογών  για  τα  υπηρεσιακά  συμβούλια  που  θα γίνουν  στις   5  Νοεμβρίου   καλούμε   συναδέλφους   και  παρατάξεις   σε  συζήτηση  για  την  δημιουργία  μιας  μετωπικής  κίνησης   ανατροπής  της  κατάστασης  αδιαφάνειας  και  ρουσφετολογίας  που  επικρατεί  στο  ΠΥΣΔΕ  Λάρισας . Για  να  σταματήσουμε  τον  εκφυλισμό  και  την  ισοπέδωση  κάθε  έννοιας  δικαίου.  Η  συζήτηση  θα  γίνει  στο    6ο Γυμνάσιο    Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου   στις   17:00 μμ.

Καταθέτουμε 12 θέσεις για τη στάση που πρέπει να έχουμε  στα υπηρεσιακά συμβούλια

1. Η συμμετοχή μας στα όργανα αυτά δεν έχει ως σκοπό τη συνδιαχείριση της κυβερνητικής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής αλλά την υπεράσπιση των εργασιακών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μορφωτικών – εκπαιδευτικών δικαιωμάτων και αναγκών των μαθητών και γενικότερα της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης.

2. Τα όργανα αυτά δεν αποτελούν για μας «άβατο». Το τι συζητείται εκεί, το τι αποφασίζεται και από ποιους θα δημοσιοποιείται σε όλους τους συλλόγους, σε όλους τους/ τις συνάδελφους. Για τον σκοπό αυτό ο/ η αιρετός μας με τακτικό δελτίο ενημέρωσης, αλλά και έκτακτες ανακοινώσεις, όταν  απαιτείται, θα ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στο ΠΥΣΠΕ.

3. Με τη συμμετοχή μας εκεί στοχεύουμε στην αποκάλυψη κάθε πτυχής της λειτουργίας τους, στην απόκρουση και αναχαίτιση κάθε αντεργατικής, αντιεκπαιδευτικής προσπάθειας της διοίκησης μέσω, κυρίως, της δράσης του ίδιου του εκπαιδευτικού κινήματος. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Γνωρίζουμε ότι το πεδίο αντιπαράθεσης είναι εχθρικό. Το ΠΥΣΔΕ είναι αναπόσπαστο τμήμα του κρατικού μηχανισμού και όργανο εφαρμογής και εμβάθυνσης της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.Γι ‘ αυτό ο αιρετός δεν πρέπει να είναι γρανάζι της διοίκησης· αλλά ούτε και μια μοναχική φωνή αντίστασης  απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

 Ανιχνεύουμε νέους δρόμους συλλογικής δράσης και παρέμβασης σε αυτό το εχθρικό τοπίο, χωρίς να τρέφουμε  αυταπάτες. ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ.

4. Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών και όχι το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία αυτών των οργάνων. Νόμιμα είναι τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών και όχι οι πολιτικές του υπουργείου και της κυβέρνησης. Γι’ αυτό ο αιρετός εκφράζει τις θέσεις των συλλογών – ενημερώνεται από αυτούς σε τακτική βάση, απολογείται στους συλλόγους και τα συλλογικά τους όργανα  (ΓΣ – ΔΣ) και στην ολομέλεια των σχημάτων που τον στήριξαν. Αυτά είναι και τα όργανα που μπορούν να τον ανακαλέσουν αν παραβιάζει αποδεδειγμένα τις αρχές της δράσης μας.

5. Δεν συναινούμε σε καμιά συγχώνευση, κατάργηση σχολείου, σε καμιά κατάργηση των ορίων των σχολείων, σε καμιά σύμπτυξη τμημάτων ή αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε  πρόσληψη νέου εκπαιδευτικού.

6. Δεν συναινούμε στη μετατροπή των σχολείων σε κέντρα εφαρμογής προγραμμάτων εκπορευόμενων από το ΕΣΠΑ, στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων μέσω των αναλυτικών προγραμμάτων, του τύπου τους κ.λπ. Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε το ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή  για όλους,  χωρίς ταξικούς ή άλλους αξιολογικούς φραγμούς.

7. Δεν αποδεχόμαστε την ανάθεση υπερωριών – πολύ περισσότερο την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών- την παραβίαση του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου κάθε συναδέλφου, τις πολλαπλές μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο.

8. Απαιτούμε για κάθε κενό την πρόσληψη εκπαιδευτικού, πάντα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Ειδικά για αναπληρωτές την πρόσληψη αναπληρωτή κανονικού ωραρίου μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού.

9. Στη διαδικασία  πειθαρχικού ελέγχου, την εφαρμογή του αντιδραστικού ΔΥΚ, τις ΕΔΕ  υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα  των εκπαιδευτικών.

10. Η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση της «ιδιαίτερης μεταχείρισης», της «ημετεροκρατίας», της «εξυπηρέτησης – ρουσφέτι», δεν αντιμετωπίζεται με ηθικολογίες αλλά με διαφάνεια – δημοσιότητα. « Όλα στο φως», αυτό θα είναι η πολιτική μας πρακτική, μετρήσιμα, αντικειμενικά  κριτήρια για όλους και σε όλες τις περιπτώσεις, δίπλα σε κάθε συνάδελφο / ισσα για τη  διεκδίκηση κάθε δίκαιου αιτήματος και την αποκατάσταση κάθε αδικίας.

 Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ισονομία και η ισότητα.

Στη διαδικασία τοποθέτησης των συναδέλφων από μετάθεση, στη διαδικασία των αποσπάσεων απαιτούμε:

α) τη δημοσιοποίηση όλων των κενών θέσεων χωρίς καμιά εξαίρεση

β) τη δημοσιοποίηση όλων των μορίων των υπό τοποθέτηση εκπαιδευτικών

γ) τη δημοσιοποίηση της σειράς προτίμησης – δήλωσης τοποθέτησης καθώς και όποιων πρόσθετων λόγων επικαλείται

δ) τον πίνακα τελικής τοποθέτησης

 Χωρίς να θεωρούμε «θέσφατο» τα λεγόμενα « αντικειμενικά μόρια» θεωρούμε ότι με βάση αυτά πρέπει να γίνεται η τοποθέτηση σε όλες τις περιπτώσεις και αυτό θα υπερασπιζόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση δημοσιοποιούμε εμείς αυτά τα στοιχεία, αν δεν το κάνει η υπηρεσία.

11. Η ίδια διαδικασία δημοσιοποίησης των κενών και τοποθέτησης με βάση τα μόρια και τις προτιμήσεις απαιτούμε και διεκδικούμε να γίνεται και για τους αναπληρωτές συναδέλφους και για κάθε άλλη περίπτωση συναδέλφου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

12. Στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης τονίζουμε και προβάλλουμε εξαρχής την αντίθεσή μας με τον ρόλο και το περιεχόμενο αυτών των θεσμών, ρόλος που γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος με τα « νέα καθήκοντα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση για αυτά τα στελέχη. Αρνούμαστε τη διαδικασία του «μέντορα» της εισαγωγικής αξιολόγησης για τη μονιμοποίηση των νέων εκπαιδευτικών και μπλοκάρουμε με συλλογικό τρόπο κάθε προσπάθεια εφαρμογής του.

 Αποκαλύπτουμε – καταγγέλλουμε οποιαδήποτε περίπτωση ευνοιοκρατίας ή απόπειρας αποκλεισμού που έχει τα στοιχεία της πολιτικής δίωξης

Ακριβώς για την υπεράσπιση των εργασιακών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών  μεταφέρουμε στα όργανα διοίκησης και στη διαδικασία επιλογής των στελεχών  τη θέση και τις αποφάσεις - καταγγελίες συλλόγων εκπαιδευτικών ή συλλόγων διδασκόντων για υποψήφιους διευθυντές.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αιρετοί μας αλλά και οι αναπληρωματικοί τους δεν θα είναι υποψήφιοι για τις θέσεις των διευθυντών ούτε για άλλη στελεχική θέση στην εκπαίδευση.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην   συζήτηση  στο    6οΓυμνάσιο    Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου   στις   17:00 μμ

                                     ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικη εφημεριδα
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής εφημερίδα σας προσκαλούν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και στις άσβηστες μνήμες της Ανατολής
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής
foto_education.jpg
Α’ κύκλος Κινητικότητας-Εκπαιδευτικοί: Νέα εγκύκλιος – Τι ισχύει για αιτήσεις μετατάξεων-αποσπάσεων
Α ́ Κύκλος Κινητικότητας: Οδηγίες προς τους φορείς προέλευσης και υποδοχής - Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τους εκπαιδευτικούς
Α’ κύκλος Κινητικότητας-Εκπαιδευτικοί: Νέα εγκύκλιος – Τι ισχύει για αιτήσεις μετατάξεων-αποσπάσεων