Thumbnail
Αγωνιστική Παρέμβαση Καλύμνου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΟΛΜΕ 48ωρη 23-24/09, ΑΔΕΔΥ 48ωρη 24 (ΜΕ ΓΣΕΕ) - 25/09 : Απεργιακός Σεισμός

2η αφετηρία Κλιμάκωσης του Αγώνα

Συνάδελφοι,

Η προηγούμενη απεργιακή εβδομάδα ήταν μια αγωνιστική-απελευθερωτική ανάσα τόσο απαραίτητη για όλους εμάς που χρόνια τώρα εισπνέουμε τις αναθυμιάσεις ενός συστήματος που σαπίζει. Για πρώτη φορά μετά από την τελευταία μεγάλη απεργία (Γενάρης 1997), δεν λυγίσαμε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς αυτών που μας θέλουν υποταγμένους δημόσιους υπάλληλους, γρανάζια ενός συστήματος που θέλει τους μαθητές μας – αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας, αμόρφωτους και υπάκουους μισθωτούς σκλάβους ανίκανους να κατανοήσουν τις βασικές κοινωνικές, οικονομικές, και πολιτικές διεργασίες που ρυθμίζουν τις ζωές τους. Για πρώτη φορά σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων βροντοφωνάζοντας ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Τώρα θα διδάξουμε ένα διαφορετικό μάθημα. Το μάθημα του Αγώνα. Όχι μέσα στις αίθουσες της μιζέριας, αλλά στους δρόμους και στις πλατείες συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία μας μαζικά και συλλογικά.

Και το μάθημα αυτό είχε πολλαπλούς αποδέκτες. Την ίδια την κυβέρνηση και τα θλιβερά παπαγαλάκια των ΜΜΕ που κατάπιαν την προπαγάνδα τους περί μειοψηφιών όταν τις πρώτες μέρες η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δήλωσαν Απεργοί. Τους μαθητές μας που μετά από πολλά χρόνια είδαν ότι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία δεν είναι απλοί αριθμοί στις σελίδες των βιβλίων της Ιστορίας, αλλά οι ίδιοι οι δάσκαλοί τους. Τους γονείς των μαθητών μας που από φαντάσματα έτοιμα να μας κατασπαράξουν αν τολμήσουμε να αγωνιστούμε, μεταμορφώθηκαν σε συμπαραστάτες μας όταν και όπου μπορέσαμε να τους προσεγγίσουμε. Τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δήμους, νοσοκομεία, υπουργεία, πανεπιστήμια για να αναφέρουμε μερικούς μόνο, που είδαν στα αιτήματά μας τα δικά τους αιτήματα και στον αγώνα μας τον δικό τους αγώνα και βγήκαν μαζί μας στους δρόμους. Και τέλος τους ίδιους μας τους συναδέλφους που τους κερδίσαμε στον δρόμο του αγώνα, σπάζοντας την απογοήτευση και την μοιρολατρεία με την αποφασιστικότητα μας.

 Αυτή την εβδομάδα κερδίσαμε πολλά. Σίγουρα δεν βγαίνουμε οι ίδιοι. Όλοι κάναμε μικρά έστω βήματα σε επίπεδο συνείδησης. Σίγουρα είμαστε πιο δυνατοί. Αλλά όλα αυτά ωχριούν σε σχέση με το τι πραγματικά μπορούμε να καταφέρουμε. Όχι σε ένα απροσδιόριστο μέλλον που θα το καθορίσει η κομματική - συνδικαλιστική γραφειοκρατία και οι παράγοντες της υποτίμησης και της μίζερης καταγραφής των ποσοστών (για 4 ψήφους στις 420, 0.8%, δεν πέρασε στους αντιπροσώπους!!! ) αλλά σήμερα, τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση.  Διότι αυτή η δυναμική που είδαμε να αναδύεται σιγά σιγά στην επιφάνεια όλη αυτή την εβδομάδα, δεν μπορεί να χωρέσει σε αριθμητικά καλούπια. Είναι ζωντανή και σύνθετη διαδικασία που μόνο το οξυγόνο του ανυποχώρητου αγώνα μπορεί να  απελευθερώσει.

Συνάδελφε, εσύ που δεν συμμετείχες ενώ έχεις τις ίδιες αγωνίες για την ζωή σου και το μέλλον των παιδιών σου, αδυνάτισες με την αποχή σου τον αγώνα χιλιάδων συναδέλφων σου. Κανένας μας δεν έχει τη δυνατότητα να αιμορραγεί και άλλο οικονομικά, κανένας μας όμως δεν έχει την πολυτέλεια να αποτιμά τόσο φθηνά την εργασιακή του προοπτική, την αξιοπρέπειά του και το μέλλον των παιδιών του. Σε θέλουμε σύμμαχο στην επόμενη φάση του αγώνα μας.

Συνάδελφοι,

στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε έναν σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα. Τίποτα απ’ όλα αυτά που πυροδότησαν τον αγώνα μας δεν έχουν εξαφανιστεί. Η πολιτική που συντρίβει την νεολαία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού όχι μόνο δεν έχει ανατραπεί αλλά αν δεν την σταματήσουμε θα ενταθεί. Όταν το μέλλον μας και αυτό των επόμενων γενεών καταστρέφεται, όταν οι νεοναζί της χρυσής αυγής, αυτοί που πέρισυ δήλωναν ότι θα έρθουν στα σχολεία μας για έλεγχο, δολοφονούν στους δρόμους αγωνιστές (μετανάστες και Έλληνες) και δηλητηριάζουν τα μυαλά των μαθητών μας, εμείς θα γυρίσουμε στις αίθουσες; Θα κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας παριστάνοντας του Δασκάλους; Εμείς λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ! Αυτό που ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσει. Είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό να το συνεχίσουμε πιο οργανωμένα και πιο αποφασιστικά μέχρι την νίκη! Αυτό είναι το χρέος μας, αυτό περιμένουν όλοι από εμάς και δεν θα τους απογοητεύσουμε. Είμαστε ακόμα ζωντανοί!

 ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ 2Η ΗΜΕΡΑ (ΤΡΙΤΗ) ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΠΕΝΘΗΜΕΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα