Thumbnail
Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Περιστερίου

  • Ριφιφί  στις συντάξεις από την κυβέρνηση και πλήρης κατάρρευση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
  • Όλοι στις γενικές συνελεύσεις και στα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μπαράζ επιθέσεων εναντίον των συντάξεών μας με πρόσχημα τα ελλείμματα που η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στο 3ο μνημόνιο να περικόψει από τους συνταξιούχους  2.5  δις. ευρώ  για το 2015  και 2016, να αυξήσει τα όρια ηλικίας από 1.1 2022 για συνταξιοδότηση  στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι κανένας δεν μπορεί πλέον να έχει  40 χρόνια ασφάλισης  με τα επίπεδα ανεργίας που έχουμε σήμερα και με την εκτεταμένη ανασφάλιστη εργασία.-

Οι μειώσεις που έγιναν από 1.7.2015, 6%  στις επικουρικές  συντάξεις ΕΤΕΑ (πρώην ΤΕΑΔΥ)  και  2% στις  κύριες συντάξεις,  αυξάνοντας  από 4% σε 6%  την παρακράτηση υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης, δόθηκαν στο ΙΚΑ για άλλους  σκοπούς,  ενώ διαβεβαίωναν ότι  οι κρατήσεις  αυτές έγιναν δήθεν για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης!  Ήδη  η κυβέρνηση προετοιμάζει την κοινή γνώμη για νέες μειώσεις στις συντάξεις, κινδυνολογώντας με τα υψηλά ελλείμματα των συνταξιοδοτικών ταμείων, χωρίς να αναφέρει  ότι  με το PSI τον Μάρτιο  του 2012 αφαίρεσαν από την  κοινωνική ασφάλιση 12.5 δις  ευρώ, ούτε το ριφιφί  που έγινε  με το  τζογάρισμα των  κόπων μας στο χρηματιστήριο. 

Το ΜΤΠΥ, ταμείο  που ιδρύθηκε  από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το απαξιώσει τελείως. Ενώ  υποτίθεται ότι είχαν δεσμευτεί στην ΑΔΕΔΥ, στα Δ.Σ των σωματείων των συνταξιούχων και των εργαζομένων  στο ΜΤΠΥ  ότι θα επαναφέρει  τους κοινωνικούς πόρους  που είχε καταργήσει  από 1.1.2015  η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι εγγυάται τη χρηματοδότηση του ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης   Γενεών) μέχρι  τέλους του 2015 και ότι θα καταργούσε  τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε  στο τρίτο μνημόνιο  να μην επαναφέρει  τους κοινωνικούς πόρους, να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος  και απαγόρευσε  τη χρηματοδότηση  του ταμείου μας  από το ΑΚΑΓΕ. Ήδη με το πολυνομοσχέδιο  που κατατέθηκε (10.10.2015) για ψήφιση στη Βουλή (15.10.2015|) προβλέπεται ότι «καταργεί ντε φάκτο το άρθρο 29 του νόμου 4325/2015  το οποίο προέβλεπε  πως "σκοπός του Λογαριασμού(ΑΚΑΓΕ) είναι η κάλυψη ελλειμμάτων των Κλάδων Κύριας Σύνταξης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης έως 31.12.2018" και όχι η συγκέντρωση εσόδων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη ελλειμμάτων από το 2019 και έπειτα, όπως προβλέπει ο νόμος 3863/2010    (άρθρο 38).»   Κάτω από τις συνθήκες αυτές η κυβέρνηση  αφήνει το ταμείο να  καταρρεύσει  και θα χρησιμοποιήσει την «αδυναμία» του ταμείου  να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του  για  να το κλείσει.  

Από  1.9.2013 το ταμείο πρόνοιας (ΕΦΑΠΑΞ) έχει σταματήσει  να εκδίδει  ΕΦΑΠΑΞ και να πληρώνει, επειδή δεν έχει  εκδοθεί  εγκύκλιος για το νέο τρόπο υπολογισμού. Η κυβέρνηση, αν και στην προηγούμενη θητεία της είχε δεσμευτεί ότι ο μαθηματικός τύπος δε θα προέβλεπε νέες μειώσεις, ετοιμάζει  νέα μείωση που θα φτάνει στο 50% του αρχικού ποσού, αντί της μείωσης  38,2%  που ισχύει  μόνο για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι  31.8.2013.

Είναι φανερό ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο 3ο μνημόνιο  διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση. Τα νέα όρια ηλικίας που προβλέπονται, οι μειώσεις των συντάξεων και οι νέες που έρχονται οδηγούν τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Η πρόεδρος του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού μίλησε για «επώδυνες μεταρρυθμίσεις» στο συνταξιοδοτικό και στο μισθολογικό, καθορίζοντας μάλιστα την οροφή των συντάξεων τα 480 €!

Η κοινωνική ασφάλιση  δεν αφορά βεβαίως μόνο τους συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους. Τα νέα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που περιλαμβάνονται  στο τρίτο μνημόνιο, σημαίνουν την παραμονή μας στα σχολεία μέχρι τα 67  μας χρόνια! Την κατάργηση για όλους της πλήρους σύνταξης και της επικουρικής ασφάλισης.

Ταυτόχρονα ετοιμάζονται νέες μειώσεις στους μισθούς μας, με το νέο μισθολόγιο που εξαγγέλθηκε και θα ισχύσει από 1/1/2016.

Αν δεν ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που έχουν επιβάλει η Ε.Ε και το ΔΝΤ και εφαρμόζει  με κυνισμό η  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  η κοινωνική καταστροφή  είναι  δεδομένη. Η χώρα πωλείται αντί πινακίου φακής. Η μόνη λύση και διέξοδος για τους εργαζόμενους και όλο το λαό είναι η μαζική  συμμετοχή όλων μας σε παρατεταμένες πολύμορφες ενωτικές  κινητοποιήσεις [συλλαλητήρια, καταλήψεις, απεργίες κλπ], αν θέλουμε να σταματήσουμε την καταστροφή.

  • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ, ΠΕΜΠΤΗ 22/10, 1.30μμ, στο 1ο Λύκειο Περιστερίου
  • Συγκέντρωση καταγγελίας του τούρκικού κράτους και παρακράτους για τη δολοφονία εκατοντάδων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών στην Άγκυρα, Δευτέρα 12/10, 6.30μμ, στο Σύνταγμα
  • Συγκέντρωση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στο Υπ. Παιδείας, Τετάρτη 14/10, 1μμ. Δίωρη στάση εργασίας 12μμ-2μμ της ΕΛΜΕ Περιστερίου για διευκόλυνση των συναδέλφων για συμμετοχή στην κινητοποίηση.
  • ΠΕΜΠΤΗ 15/10, 7.30 μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ  ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, 12/10/2015

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα