Thumbnail
Στο πλευρό των μαθητικών αγώνων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
  • Η ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΤΟΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
  • Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. – ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκράτησης του αναπτυσσόμενου μαθητικού κινήματος που στο Ηράκλειο έδειξε ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής συνειδητότητας, συλλογικότητας, οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης.

Οι μαθητές αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εκπαιδευτικού κινήματος. Είναι αυτόνομος χώρος που λειτουργεί με τις δικές του δημοκρατικές-συλλογικές διαδικασίες. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις ως …υποκινούμενες (!) εντάσσεται στην πολιτική του «κοινωνικού αυτοματισμού», της τρομοκράτησης και του  αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Η κυβέρνηση- επειδή ακριβώς στερεί από τη νεολαία τα στοιχειώδη δικαιώματα της μόρφωσης και με την αντιλαϊκή πολιτική ακυρώνει τα οράματά της- προσπαθεί να κατασκευάσει «ενόχους», επιστρατεύοντας πολλούς μηχανισμούς  λαϊκής παραπλάνησης.

Στο πλαίσιο αυτό , στο νομό μας έγιναν εισαγγελικές παρεμβάσεις και έγγραφες κλητεύσεις διευθυντών πολλών σχολείων σε αστυνομικά τμήματα με στόχο την ποινικοποίηση των μαζικών μαθητικών αγώνων που αναδεικνύουν ως κυρίαρχο αίτημα την κατάργηση του αντιδραστικού νόμου για το «Νέο» Λύκειο της μορφωτικής απόρριψης των πολλών και φτωχών.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια που συσπειρώνουν χιλιάδες μαθητές καταγγέλλουν  το στυγνά αντιλαϊκό χαρακτήρα της εφαρμοζόμενης πολιτικής που στερεί από τα παιδιά των χαμηλών στρωμάτων το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση, από τους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα στην εργασία την ίδια στιγμή που καλεί τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να ανταποκριθούν στα έξοδα της παραπαιδείας που από τη φύση της παράγει αυτή η πολιτική.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους μαθητικούς αγώνες όποια μορφή αν και αυτοί παίρνουν.

Διατρανώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στο αντιδραστικό κλίμα του εκφοβισμού, της τρομοκράτησης και ποινικοποίησης που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω της κλήτευσης των διευθυντών, με στόχο την υποταγή του μαθητικού, εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος στο μορφωτικό, εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο, να προασπιστούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις του κινήματός μας, να αντισταθούν στα μέτρα της αστυνομοκρατίας και να προασπιστούν όλα τα συλλογικά και δημοκρατικά μέσα πάλης με τα οποία το μαθητικό και συνολικότερα το  λαϊκό κίνημα υπερασπίζεται τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του.

Ο αγώνας των μαθητών ενάντια στην πολιτική των ταξικών φραγμών είναι κοινός με τον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στο σχολείο της αγοράς, την αδιοριστία, της «αξιολόγηση»-πειθάρχηση-απόλυση.

 

Η αστυνομοκρατία δε θα περάσει!

 

Όλοι στην γενική Απεργία της Πέμπτης 27 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο.

 

Η ενωτική και ανυποχώρητη πάλη θα οδηγήσει στη νίκη!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;