Thumbnail
Ενάντια σε αξιολόγηση-απολύσεις

Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, Τρίτη 23 Σεπτέμβρη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και ενάντια σε αξιολόγηση-απολύσεις

Για μια ακόμη φορά η Δικαιοσύνη αποδεικνύει την «ανεξαρτησία» της. Κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ το προηγούμενο μήνα. Το Πρωτοδικείο Αθηνών κάνει δεκτή την προσφυγή της κυβέρνησης και ζητά τη διακοπή της απεργίας. Επίσης απαγορεύει την κηρύξει στο μέλλον κάθε απεργίας με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα! Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι «μια αμιγώς πολιτική απεργία, δηλαδή όσες επιδιώκουν αμιγώς πολιτικούς σκοπούς είναι παράνομες».
Οι απεργίες ενάντια στη συρρίκνωση-διάλυση των δημόσιων-κοινωνικών υπηρεσιών (στην υγεία και στην παιδεία), η εναντίωση στις μαζικές απολύσεις, η υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ο αγώνας ενάντια στην εκχώρηση των πάντως στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο είναι, στα μάτια της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, επιδίωξη κατάλυσης του κράτους και κηρύσσονται παράνομες. Πρόκειται ολοφάνερα για ένα χουντικής έμπνευσης επιχείρημα.
Επίσης, η απόφαση του Δικαστηρίου ορίζει: «όταν τα αιτήματα της απεργίας συνδέονται με τα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά ή ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων αλλά η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας και μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση ισχυόντων ή θέσπιση νέων κανόνων δικαίου, τότε η απεργία έχει μικτό χαρακτήρα, εργασιακό ως προς τα αιτήματα και πολιτικό ως προς τον αποδέκτη… Η τελευταία δεν μπορεί να διαρκέσει μέχρι η πολιτεία να υποκύψει και να αποδεχθεί τα αιτήματα των απεργών, διαφορετικά, αν έχει τέτοιο σκοπό, είναι παράνομη»! Που σε απλή γλώσσα σημαίνει: κατάργηση κάθε δικαιώματος στην απεργία, αφού το σύνολο των απεργιών κατατάσσονται ή μπορούν να καταταχθούν σε αυτήν την κατηγορία.
Η Δικαιοσύνη σε ρόλο υπεράσπισης και προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής, των μνημονίων της τρόικας και των συμφερόντων του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, ιδίως αν αυτή έχει στόχο την αλλαγή ή κατάργηση ενός άδικου για το κοινωνικό σύνολο νόμου.
Ενόψει νέου νόμου για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, ενόψει νέου ποινικού κώδικα που ορίζει ισόβια σε όποιον «προσβάλλει το πολίτευμα» επιχειρείται η κάμψη των αντιστάσεων του λαού ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική που έχει βυθίσει την κοινωνία.
Η αξιολόγηση έρχεται ακριβώς για να «βαθμολογήσει» την υποταγή μας σε αυτήν τη βαρβαρότητα, το βαθμό υποταγής σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.
Χρέος μας να αντισταθούμε. Να απεργήσουμε ενάντια σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας.
Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες αιώνων.
Καμία αξιολόγηση-υποταγή στην πολιτική κυβέρνησης-τρόικας.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ έξω από τον Αρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23/9, 9:30πμ, που θα εκδικάζεται η υπόθεση των καθαριστριών.
 
________________________________________
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο κρητης
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown
Επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για το περιβάλλον
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown