Thumbnail
Μετεγγραφές φοιτητών

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Σύμφωνα με τον ψηφισμενο απο τον περασμενο Μάιο νόμο αναφερεται ότι η <<η ισχύς του παρόντος άρθρου αφορά όσους συμμετέιχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013-2014 και εντευθεν>>. Επομένως το συμπέρασμα είναι ότι δικαιούνται μετεγγραφή όσοι ανήκουν σε κάποιες ειδικές κατηγορίες και είναι επιτυχόντες με το 90%, ενώ για το 10% δεν αναφέρεται τίποτα. Όμως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε νόμος ο οποίος όριζε ότι για τις ειδικές κατηγορίες θα διατίθενται επιπλέον θέσεις και θα υπάρχουν ξεχωριστές βάσεις για κάθε τμήμα. Παράλληλα τα δύο τελευταία χρόνια γίνονταν και μετεγγραφές βαση οικονομικών κριτηρίων για συγκεκριμένο αριθμο θεσεων για καθε σχολη. Όλες αυτές οι διατάξεις περιελάμβαναν και τους επιτυχοντες του 10%.

 Έπειτα εφαρμόσθηκε η κατάργηση των βάσεων που αντιστοιχόυσαν στις ειδικές κατηγορίες για επιτυχόντες 90% και 10% και ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές ο οποίος λογικά θα έπρεπε να περιλαμβάνει επισης και τις δύο κατηγορίες επιτυχόντων γιατι το πλεονέκτημα για επιπλέον θέσεις υπήρχε και για το 90% αλλά και για το 10% του ιδίου έτους υποβολής μηχανογραφικών. Οπότε η όποια ρύθμιση αφορά και τις δυο κατηγορίες του έτους εισαγωγής.Αρα ειναι λογικο ο νεος νομος να ισχυει για οσους απώλεσαν το πλεονέκτημα  για τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ -ΤΕΙ, δηλαδή όσοι κατέθεταν το ίδιο έτος μηχανογραφικό.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι όπως είναι ψηφισμένος ο νόμος με την λέξη εντευθεν δίνεται δικάιωμα μετεγγραφης σε οσους θα καταθέσουν μηχανογραφικό με το 10% του χρονου αφου έδωσαν εξετασεις το 2014, δηλαδη οδηγούμαστε στο παραλογισμο.

Όσον αφορά το πρόβλημα υπερσυσσώρευσης των κεντρικών πανεπιστημίων απο φοιτητές λογω του νόμου των μετεγγραφών, επιτρέψτε μου να τονίσω το γεγονός ότι οι επιτυχόντες με το 10% οι οποίοι θα δικαιούνται μετεγγραφή σε κάθε σχολή θα είναι ελάχιστοι. Μιλάμε για αριθμό την τάξεως μικρότερων των δέκα ατόμων.

Έυχομαι να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα και να διαπιστώσετε και μόνοι σας την αδικία που υφίστανται οι επιτυχόντες του 10%. Υπάρχει χρόνος ακόμη και τώρα για να καταθέσετε μια τροπολογια στη βουλη σχετικη με αυτο το ζήτημα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν σημαντικό πρόβλημα και έτσι για την ιστορία πέρασα ιατρικη κρήτης με το 10% και δεν μπορω να παω γιατι έχασα πρόσφατα τον πατέρα μου. Κι όμως συμβαίνουν και αυτά ...

Ευχαριστώ για την προσοχή σας. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές