Thumbnail
Mερικά βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε αν έχετε θέματα κατά την φόρτιση του αγαπημένου σας tablet

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα φόρτισης με το iPad σας είτε έχετε ένα iPad 2 είτε ένα iPad Air να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι. Από όλες τις συσκευές που κατασκευάζει η Apple σε ότι έχει να κάνει με θέματα φόρτισης τις περισσότερες φορές το iPad έρχεται πρώτο στην λίστα.

Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα hardware και η συσκευή χρειάζεται service αλλά τις περισσότερες δεν είναι. Παρακάτω σας έχουμε μερικά βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε αν έχετε θέματα κατά την φόρτιση του αγαπημένου σας tablet.

1. Κάντε ένα hard reset την συσκευή σας

Αν το iPad σας φαίνεται νεκρό και δείχνει μόνο μια μαύρη οθόνη ή το iPad σας δεν αναγνωρίζει το φορτιστή του όταν τον συνδέεται τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε άμεσα είναι ένα hard reset. 

Απλά κρατήστε πατημένα τα Home Button και Power Button ταυτόχρονα και μην τα αφήσετε μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη του iPad σας.

Όταν το iPad σας ολοκληρώσει το reboot δοκιμάστε να δείτε αν αναγνωρίζει τον φορτιστή. Αν ναι το πρόβλημα λύθηκε αν όχι ή το iPad σας δεν εμφανίζει καν το λογότυπο της Apple προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

2. Δοκιμάστε διαφορετική μπρίζα ή USB θύρα

Κάποιες φορές το πρόβλημα δεν έχει να κάνει καθόλου με το iPad αλλά μπορεί να φταίει η ίδια η μπρίζα. Πολλοί από εμάς έχουμε ως ρουτίνα να φορτίζουμε τα iPhone και τα iPad μας στο ίδιο σημείο κάθε φορά. 

Καλό θα είναι λοιπόν αν έχετε κάποιο πρόβλημα φόρτισης να δοκιμάσετε και μια διαφορετική θέση. Το ίδιο ισχύει και αν φορτίζετε το iPad σας από την ίδια θύρα USB κάθε φορά.

3. Ελέγξτε το καλώδιο και τον ίδιο τον φορτιστή

Αν ο φορτιστής βρίσκεται σε μόνιμη θέση στο σπίτι ή στο γραφείο σας αυτό σημαίνει πως τις περισσότερες φορές σπάνια ελέγχεται το καλώδιο ή τον ίδιο τον φορτιστή για πιθανά προβλήματα. Κυρίως τα καλώδια της Apple έχουν την τάση μετά από χρόνο χρήσης να “σπάνε” ή να ανοίγουν.

Αν λοιπόν το iPad σας δεν φορτίζει ίσως φταίει το ίδιο το καλώδιο αλλά ακόμη και ο φορτιστής. Αν είναι δυνατόν δοκιμάστε ένα νέο καλώδιο πρώτα στον ίδιο φορτιστή και εν συνεχεία αλλάξτε και τον φορτιστή αν χρειαστεί.

Αν δεν έχετε εφεδρικό για το iPad δοκιμάστε να το φορτίσετε με αυτόν του iPhone. H φόρτιση σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο αργή αλλά θα επιβεβαιώσει πως το iPad σας δεν έχει κάποιο πρόβλημα hardware.

4. Κάντε restore την συσκευή σας μέσω iTunes

Αν δοκιμάσατε τα παραπάνω αλλά το iPad σας συνεχίζει να έχει πρόβλημα στην φόρτιση του τότε δοκιμάστε να κάνετε ένα restore της συσκευής μέσω του iTunes. 

Αυτή είναι και η βασική συμβουλή που δίνει η Apple πριν καταλήξετε να πείτε πως είναι θέμα hardware. Κάντε ένα back up όλων των αρχείων σας μέσω του iCloud ή του iTunes και προχωρήστε άφοβα στο restore της συσκευής σας.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
«Βάφτισε τα άκρως κερδoσκοπικά πανεπιστήμια των funds σε "μη κερδοσκοπικά" και είχε την  απαίτηση να συμφωνήσουμε» - Τι λέει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τον...
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
peripoliko
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ
Άγνωστος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ