Thumbnail
Εξωφρενικές προτάσεις απο τον ΟΟΣΑ - στο 80% η υλοποίησή τους 

Ο ΟΟΣΑ, ανεξάρτητα από την εγκυρότητα των στοιχείων τα οποία συλλέγει για κάθε χώρα, ήταν και παραμένει ένας οργανισμός με ξεκάθαρη νεοφιλελεύθερη οικονομική και κοινωνική στρατηγική.

329 προτάσεις σαρωτικών αλλαγών για όλους τους τομείς της οικονομίας και και για τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει στο 80%. Περιλαμβάνουν αλλαγές σε 80 επαγγέλματα, θεσμοθέτηση διδάκτρων στα πανεπιστήμια, πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματα και άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανχέλ Γκουρία χθες στον πρωθυπουργό, προτείνεται η αλλαγή στη συνταγματική διάταξη για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Στις προτάσεις επίσης περιλαμβάνεται η αδειοδότηση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην Ελλάδα, αλλά και η θεσμοθέτηση διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια.

Προτείνεται επίσης,  πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και ως προς τις Κυριακές. Μάλιστα, χωρίς κανέναν περιορισμό, όπως υπάρχει σήμερα, με άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, ακόμη και εκείνων που είναι άνω των 250 τετραγωνικών.

Παράλληλα θα δίδεται το δικαίωμα σε καταστήματα outlet να κάνουν προσφορές και εκπτώσεις όλο το χρόνο.

Μια βασική αλλαγή που αφορά την αγορά είναι και ο τρόπος πώλησης του ψωμιού που προτείνεται να πωλείται με το ζύγι. Οι καταναλωτές σήμερα στην πλειοψηφία τους πληρώνουν ως μισόκιλο ένα καρβέλι των περίπου 350 γραμμαρίων και τόσο από τον ΟΟΣΑ όσο και από το υπουργείο υποστηρίζεται πως θα υπάρξει σημαντικό όφελός για τον καταναλωτή.

Αλλάζει ο τρόπος πώλησης φαρμάκων, ψωμιού και γάλακτος

Προβλέπονται αλλαγές στην πώληση του γάλακτος με αλλαγές στις ημερομηνίες που αφορούν στον χαρακτηρισμό του ως φρέσκου. Προτείνεται δηλαδή να πωλείται ως φρέσκο και γάλα με ημερομηνία λήξης άνω των 5 ημερών όπως προβλέπεται σήμερα.

Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στην πώληση των φαρμάκων. Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία φαρμακείων και σε super market, αλλά και για τη διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και σκευασμάτων εκτός φαρμακείων.

Βασική για τη μείωση των τιμών θεωρείται η κατάργηση των φόρων υπερ τρίτων σε υλικά και υπηρεσίες για τη χρηματοδότηση κυρίως ασφαλιστικών ταμείων. Χαρακτηριστικοί είναι οι φόροι υπέρ των ταμείων των δημοσιογράφων και των αρτοποιών που επιβαρύνουν προϊόντα που διαφημίζονται και το αλεύρι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
«Βάφτισε τα άκρως κερδoσκοπικά πανεπιστήμια των funds σε "μη κερδοσκοπικά" και είχε την  απαίτηση να συμφωνήσουμε» - Τι λέει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τον...
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
peripoliko
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ
Άγνωστος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ