Thumbnail
Ταινία έκπληξη

Της Μαρίνας Τσικλητήρα

Χωρίς ακριβή διαφήμιση και σε χαμηλούς τόνους, η ταινία «Θεέ μου, τι Σου Κάναμε;» έχει καταφέρει, σε μια περίοδο στην οποία τα κινηματογραφικά εισιτήρια δεν είναι με κανέναν τρόπο τα αναμενόμενα, να σκαρφαλώσει στην κορυφή του ελληνικού Box Office, ενώ προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες για περισσότερες από 10 εβδομάδες. 

Το μυστικό της είναι το λεγόμενο «word of mouth», δηλαδή η αγάπη του κοινού που μεταδίδεται από στόμα σε στόμα και έχει μεταμορφώσει το «Θεε μου, τι σου κάναμε;» σε εισπρακτικό φαινόμενο του καλοκαιριού, με περισσότερα από 80.000 εισιτήρια μέχρι τώρα.

Η γαλλική αυτή κωμωδία, που έσπασε τα ταμεία και στη χώρα της, αφηγείται μια ανατρεπτική , αστεία ανθρώπινη ιστορία.

Η υπόθεση: Ο κύριος Κλοντ Βερνέιγ με τις τέσσερις κόρες και τη σύζυγό του Μαρί ζουν στην πολυπολιτισμική, φιλόξενη Γαλλία. Οικογένεια αυστηρών καθολικών αρχών και αστικών καταβολών, ανέθρεψε τέσσερις κορασίδες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό «Γαλλικό Όνειρο». 

Όμως, η μοίρα θα το φέρει έτσι ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες, κόρες των Βερνέιγ να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Άραβα αντίστοιχα! Μοναδική ελπίδα της οικογένειας είναι η τέταρτη κόρη. 

Με... υπογλώσσια χάπια και την υπομονή τους στα όρια, ο Κλοντ και η Μαρί φλερτάρουν με το εγκεφαλικό, έχοντας τα αυτιά τους τεντωμένα για τη στιγμή της ανακοίνωσης του γάμου της νεαρής Λορ. 

Όταν εκείνη θα ανακοινώσει στους γονείς της ότι σκοπεύει, σύντομα, να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι θα πετάξουν από τη χαρά τους, ωστόσο μια τεράστια έκπληξη θα τους περιμένει όταν θα κληθούν να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο αλλά και την θεότρελη οικογένειά του!

ΠΗΓΗ: real.gr/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού τα οποία επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40...
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
σχολικη εφημεριδα
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής εφημερίδα σας προσκαλούν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και στις άσβηστες μνήμες της Ανατολής
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής