Thumbnail
Mε τη Μαρία Λίλα  

«Το κέντρο κράτησης της Κορίνθου είναι χειρότερο από την Αμυγδαλέζα και το Ελληνικό, όπου κρατούνται περίπου 70 γυναίκες, ακόμη χειρότερο» τονίζει στο «Εντός και Εκτός Συνόρων» ο Νασίμ Λομανί, εκπρόσωπος του δικτύου κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών.

Το δίκτυο μαζί με άλλες ανθρωπιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις μετέχει στην ανοιχτή πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης που σκοπό έχει το οριστικό κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως τα χαρακτηρίζει, στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο «είχαμε καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία έξω από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας και όχι τυχαία αφού είχαν προηγηθεί τρεις θάνατοι μεταναστών, δύο εξαιτίας της Αμυγδαλέζας και ένας στη Θεσσαλονίκη» λέει ο Λομανί χωρίς να μπορεί να εξηγήσει την στάση της αστυνομίας απέναντί τους το περασμένο Σάββατο, μία εβδομάδα, ακριβώς, μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

«Θελήσαμε να δούμε τους ανθρώπους που κρατούνται και μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, μας χτύπησαν και πέταξαν δακρυγόνα» λέει. «Δεν υπήρχε λόγος και πολλοί ρωτούσαν χωρίς να πάρουν απάντηση γιατί το κάνετε;»

Οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας στις 21 Φεβρουαρίου, αλλά όπως επισημαίνει προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ελληνικό έξω από το κέντρο κράτησης αλλοδαπών γυναικών και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Κορίνθου ανάλογη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης» υπόσχεται και αυτό ενώ η κυβέρνηση ξεκίνησε, ήδη, από την περασμένη Παρασκευή το πρόγραμμα απομάκρυνσης των αλλοδαπών από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας ανά 20 με 30 ενήλικες την ημέρα, στους οποίους παρέχει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να μην υπάρξει το ενδεχόμενο νέας σύλληψής τους από την αστυνομία.

Πηγή: stokokkino.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα