Thumbnail
Καλούμε την διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, κα. Ψαρρά Γεωργία, να πάρει πίσω την απαράδεχτη εισήγησή της, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Δεν πέρασαν ούτε δύο χρόνια, από τότε που το Περιστέρι σαρώθηκε από το μεγάλο κύμα των συγχωνεύσεων, υποβαθμίσεων και καταργήσεων, όπου 13 Δημοτικά σχολεία υποβιβάστηκαν, συγχωνεύτηκαν 6 Δημοτικά, 10 Γυμνάσια, 4 Λύκεια, το νυχτερινό Γυμνάσιο καταργήθηκε και ούτε ένας μήνας από τότε που επιχειρήθηκε η αναστολή λειτουργίας του 28ου Δημοτικού σχολείου.

Οι νέες συγχωνεύσεις που επιχειρούνται σήμερα στο Περιστέρι δεν έχουν καμία αιτιολογία παιδαγωγικού χαρακτήρα αλλά γίνονται μόνο για καθαρά οικονομικούς λόγους, κατά εντολή των εκάστοτε κυβερνήσεων και της τρόικας. 

Απορρίπτουμε από θέση αρχής τη λογική που θέλει τη παιδεία στο ζύγι, σε μια λογιστική σχέση κόστους - κέρδους.

Για τους λόγους αυτούς η Ένωσή μας είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιοδήποτε προσπάθεια συγχώνευσης νέων σχολικών μονάδων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων:

- καλεί όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και της πόλης μας να πάρουν θέση κατηγορηματικά αντίθετη κατά των νέων συγχωνεύσεων.

- καλεί τους Συλλόγους Γονέων και όλους τους γονείς, όχι μόνο των σχολείων που συγχωνεύονται, σαν πρώτη εκδήλωση καταδίκης των νέων συγχωνεύσεων, να παραβρεθούν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Ξυλοτεχνία, όπου θα συζητηθούν γενικότερα θέματα παιδείας, για να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στις νέες συγχωνεύσεις που επιχειρούνται στην πόλη μας.

Απαντάμε σε όσους λένε πως περισσεύουν σχολεία, ότι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΘΕΛΟΥΜΕ  και άλλα Δημόσια, Δωρεάν  Σύγχρονα κι Ασφαλή.


Καλούμε την διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, κα. Ψαρρά Γεωργία, να πάρει πίσω την απαράδεχτη εισήγησή της, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τα εκπαιδευτικά κενά, τις ανεπαρκής υλικοτεχνικές υποδομές και τις ανύπαρκτες κτιριακές συντηρήσεις, είναι τόσο μεγάλα που δε χρειάζεται να προστεθούν και αυτά που θα προκύψουν από τις νέες συγχωνεύσεις.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Να μην κλείσει κανένα σχολείο !
Να μη γίνουν τα σχολεία μας απρόσωπα μεγαθήρια, εχθρικά για εμάς και τα παιδιά μας και βολικά για τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους.
Ούτε ένα σχολείο, ούτε ένας μαθητής χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς καθαριότητα.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατριαρχης
Συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριου Βαρθολομαίου Α’ με τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο
«Το έργο το οποίο επιτελείται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το πανανθρώπινο αυτό έργο που ξεπερνά και τα σύνορα της Χριστιανοσύνης»
Συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριου Βαρθολομαίου Α’ με τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο
Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Ψήφισμα ενάντια στην εξοργιστική αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο
«Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή τους και την προάσπιση, από την πολιτεία, του κύρους του εκπαιδευτικού λειτουργήματος»
Ψήφισμα ενάντια στην εξοργιστική αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο