Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ωράριο εκπαιδευτικών που διατίθενται στην ΠΕ


Δημοσιεύτηκε στις: Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος, 2012 - 16:12 | Στην Κατηγορία:

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σχετικά με το ωράριο εκπαιδευτικών που διατίθενται στην Α/θμια Εκπ/ση

Σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διατίθενται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σας ενημερώνουμε ότι ισχύει το ωράριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (21 ώρες, με ανάλογη μείωση με τα έτη υπηρεσίας).

Αυτό αποδέχεται ουσιαστικά και το Υπ. Παιδείας με το έγγραφό του 82954/Δ2/18-7-12 (http://olme-attik.att.sch.gr/new/wp-content/uploads/2012/09/egk180912.pdf),

αλλά και συνάγεται από τη γνωμοδότηση του καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ κ. Α. Καζάκου: «σε περίπτωση προσωρινής (μερικής ή εξ ολοκλήρου) «διάθεσης» εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χάριν εξυπηρέτησης υπηρεσιακών αναγκών και συμπλήρωσης του υποχρεωτικού τους ωραρίου,[1] τα πρόσωπα αυτά διατηρούν το υποχρεωτικό ωράριο της πρώτης, όπως αυτό κλιμακώνεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας τους». (http://olme-attik.att.sch.gr/new/wp-content/uploads/2012/09/gnwm180912.pdf)

 

[1] Ως τέτοιο νοείται το προβλεπόμενο για την δεύτερη βαθμίδα εκπαίδευσης, το οποίο αποτελεί κατ’ αρχήν και την πραγματική βάση εφαρμογής της ειδικής διάταξης που θεσπίζει τη δυνατότητα της ως άνω «διάθεσης» και δε δύναται να μεταβάλλεται εκ των υστέρων μετά τη συντέλεση υπηρεσιακής μεταβολής, η οποία γίνεται ακριβώς προς το σκοπό συμπλήρωσης του ωραρίου της βαθμίδας στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος.

 

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

Μπορείτε να κατεβάσετε τη Γνωμοδότηση σχετικά με το Ωράριο των Καθηγητών που διατίθενται στην Α’θμια Εκπαίδευση … εδώ

Μπορείτε να κατεβάσετε τη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας … εδώ

loading...

Σχετικά Άρθρα

Η διάταξη για το ωράριο των εκπαιδευτικών - Τι ρυθμίζεται

Νέες ρυθμίσεις για τη συμπλήρωση ωραρίου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (08.05.2016)
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» έγινε δεκτό από την Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει εκτός των ρυθμίσεων για την έρευνα και ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την τριτοβάθμια, την επαγγελματική εκπαίδευση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ρυθμίσεις για τη συμπλήρωση ωραρίου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που παραθέτουμε παρακάτω:

Εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ΠΕ με αυτό των εκπαιδευτικών ΔΕ

Εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Α/θμιας με αυτό των εκπαιδευτικών της Β/θμιας…

Αν όχι τώρα, Πότε;

Ένα θέμα «ταμπού», ένα θέμα που πάντα «κρυφοκουβεντιάζεται» στα σχολεία, αλλά ποτέδεν τίθεται σοβαρά και επίσημα από κανέναν ώστε να αρθεί η παράλογη διατήρησή του!

UNESCO: 21 ώρες διδασκαλίας = 84 ώρες δουλειάς γραφείου

Σύμφωνα με πρόσφατη (2012) μελέτη της UNESCO κάθε ώρα διδακτικού έργου ενός καθηγητή αντιστοιχεί σε 4 ώρες εργασίας γραφείου!

Αυτό συμβαίνει διότι η δυσκολία μίας εργασίας καθορίζεται κατά βάση από το πλήθος και τη δυσκολία των αποφάσεων που καλείται να λάβει ο εργαζόμενος κατά τη διάρκειά της.