Thumbnail
Ψήφισμα συμπαράστασης στον Α. Γιαννόπουλο από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

          Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

      Ρήγα Φερραίου 20                                          Αιγάλεω 26-1-2013

     ΤΗΛ.- FAX :  5981932

 

                ΠΡΟΣ : - Την ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

                   - Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου 

                    -Τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας

Θέμα: «Να σταματήσει τώρα η δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου, εκπαιδευτικού, συνδικαλιστή στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας».

      Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι πολλά (μεταφορά μαθητών, ελλείψεις καθηγητών μουσικής κλπ). Ειδικά το μουσικό σχολείο της Τρίπολης πέρα από τις ελλείψεις σε προσωπικό (περίπου 150 ώρες εβδομαδιαίως δεν διδάσκονται), έχει έντονο κτιριακό πρόβλημα. Λόγω των προβλημάτων των μουσικών σχολείων, βουλευτές από διάφορα κόμματα έχουν καταθέσει επερωτήσεις στη Βουλή.

        Η διοίκηση αντί να λύσει τα προβλήματα, προσπαθεί να τα κουκουλώσει και αντιδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάδειξης τους. Ακόμα χειρότερα, και στα πλαίσια όλης της πολιτικής, επιχειρείται καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

       Ο εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής, στην τοπική ΕΛΜΕ, Ανδρέας Γιαννόπουλος κατηγορείται και διώκεται επειδή «διέπραξε το έγκλημα» να μοιράσει στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και σε εκπρόσωπο του 15μελούς του μαθητικού συμβουλίου την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας για την απαράδεκτη κατάσταση στα Μουσικά Σχολεία της χώρας που υπολειτουργούν λόγω της τραγικής έλλειψης διδακτικού προσωπικού. Το κατηγορητήριο εναντίον του συναδέλφου συμπληρώνεται με την κατηγορία  ότι κλιμάκιο νέων που τον συνόδευε μοίραζε στην ώρα του διαλείμματος στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης την ανακοίνωση – κάλεσμα της Ομοσπονδίας γονέων στα Μουσικά Σχολεία που καλούσε στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, 30 Γενάρη 2013 στο υπουργείο Παιδείας.

Αυτή η πρωτοφανής δίωξη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα και ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει. Με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το χτύπημα των αγώνων και των αγωνιστών του κινήματος φανερώνεται ο φόβος τους για τη δύναμη του λαού, για τη δύναμη των αγώνων του. Φοβερίζουν γιατί φοβούνται το λαϊκό κίνημα, όποιον τους αμφισβητεί και όποιον τους αντιστέκεται.

Χρόνια τώρα το μαθητικό και συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται και έχει κατακτήσει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στο σχολείο επομένως ο ισχυρισμός και η κατηγορία του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης για διακίνηση έντυπου πολιτικοσυνδικαλιστικού υλικού μέσα στο σχολεία είναι τουλάχιστον απαράδεκτος και υποκριτικός.

Καλούμε

·                     Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας να σταματήσουν εδώ και τώρα την απαράδεκτη δίωξη και να την αποσύρουν οριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...