Thumbnail

 

Αποκάλυψη  της Βρετανικής εφημερίδας «Ιντιπέντεντ» για ερωτικές συναλλαγές μεταξύ επιχειρηματιών και φοιτητριών

Της Κατερίνας Παναγιώτου

Σοκάρουν (ή προκαλούν  γενικότερα εντυπώσεις) τα στοιχεία έρευνας της βρετανικής εφημερίδας «Ιντιπέντεντ», σύμφωνα με τα οποία επιχειρηματίες  χρηματοδοτούν με χιλιάδες στερλίνες τις σπουδές νεαρών φοιτητριών, με αντάλλαγμα στενές επαφές… σεξουαλικού τύπου. Μάλιστα η ιστοσελίδα  sponsorAscholar.co.uk διαφημίζει ότι διαμεσολάβησε ώστε 1.400 κοπέλες ηλικίας 17-24 ετών να εξασφαλίσουν τα δίδακτρα τους από εύπορους επιχειρηματίες  που ζητούσαν «περιπέτειες με διακριτικότητα». Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν απευθείας τα δίδακτρα ως χορηγοί και απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές!

Η διαδικασία περιλαμβάνει  «ποιοτικό έλεγχο « από στέλεχος της ιστοσελίδας για τη στρατολόγηση των  -υποψηφίων- φοιτητριών και… λίστα αναμονής για την εισδοχή  επιχειρηματιών – πελατών! Δημοσιογράφος της εφημερίδας που προσποιήθηκε τη φοιτήτρια  και πέρασε από τη διαδικασία του κάστινγκ κατέγραψε εξίσου… διακριτικά τη συνάντηση γνωριμίας με τον  υπεύθυνο  «ανθρώπινου δυναμικού» του ιστότοπου. Το φόντο είναι σαφώς γκρίζο. Όπως ακριβώς και η ζώνη στην οποία κινείται  η σχετική νομοθεσία στη Βρετανία, η οπία επιτρέπει σε εταιρείες συνοδών να λειτουργούν απολύτως νόμιμα, διαμεσολαβώντας ανάμεσα στις πόρνες και τους πελάτες τους.

 

Από τη μυστικά μαγνητοφωνημένη συνομιλία της δημοσιογράφου με τον υπεύθυνο προκύπτει ότι η όλη συναλλαγή και βέβαια οι επαφές γίνονται  σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου:  Οι υποψήφιοι «σπόνσορες» για τις σπουδές  των κοριτσιών δεν θποχρεώνονται σε κανενός τύπου εξετάσεις, ούτε υπάρχουν «απαγορεύεται» που  διέπουν τη συναλλαγή, Οι κοπέλες συμπληρώνουν  έναν ερωτηματολόγιο με λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι πρόθυμες να «πουλήσουν» προς εξασφάλιση της επίμαχης «υποτροφίας», ώστε να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Χωρίς βέβαια να υπάρχει καμία διασφάλιση σε περίπτωση που τελικά… δημιουργηθούν. Η λήψη μέτρων προφύλαξης είναι προαιρετική στο πλαίσιο της γενικότερης συμφωνίας.

Η προσφορά προβλέπει πλήρη κάλυψη των  διδάκτρων με αντάλλαγμα δίωρες συνευρέσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων ή σε κάποιο διαμέρισμα, 4 φορές ανά ακαδημαϊκή περίοδο. Οι επιχειρηματίες εξασφαλίζουν φοροαπαλλαγή για τη χορηγία τους ενώ,  σύμφωνα με την ιστοσελίδα , η απόλυτη διακριτικότητα είναι εξασφαλισμένη αφού δεν τηρούνται κανενός είδους αρχεία προσωπικών δεδομένων.

Η εισαγωγική γνωριμία με τον υπεύθυνο που εκτελεί τον «έλεγχο ποιότητας» σε παρακείμενο διαμέρισμα είναι εκ των ων ουκ άνευ , ενώ η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου κατέχει θέση-κλειδί. «Όσα περισσότερα είναι προετοιμασμένη να προσφέρει χορηγούς μπορεί να δελεάσει», όπως χαρακτηριστικά ενημερώθηκε η δημοσιογράφος-δόλωμα!

Άντρας δημοσιογράφος που εκδήλωσε  ενδιαφέρον ως χορηγός ενημερώθηκε ότι υπάρχει λίστα αναμονής μέχρι τις αρχές του χρόνου ενώ μετά το ρεπορτάζ η σχετικη ιστοσελίδα είναι ανενεργή! Αντιθέτως, όχι και η όλη διαδικασία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;