Thumbnail
Μικρότερο αριθμό εισακτέων θα δεχθούν φέτος  οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η εγγραφή τους στις σχολές θα γίνει το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 16, καθώς οι σχολές δεν θα δεχτούν νέους σπουδαστές μέχρι τότε.

Μικρότερο αριθμό εισακτέων θα δεχθούν φέτος  οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η εγγραφή τους στις σχολές θα γίνει το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 16, καθώς οι σχολές δεν θα δεχτούν νέους σπουδαστές μέχρι τότε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΕΘΝΟΣ οι εισακτέοι θα είναι 580 και θα ενημερωθούν για τη σχολή στην οποία θα σπουδάσουν από τα αστυνομικά τμήματα των περιοχών κατοικίας τους.

Στο μεταξύ, χτες ο υπουργός Παιδείας σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ανακοίνωσε ότι από το επόμενο σχολικό έτος θα συγκροτηθεί ένα νέο επιστημονικό πεδίο το οποίο θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και τις Αστυνομικές και την Πυροσβεστική Ακαδημία.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι για εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Παιδείας, θα αναμένουν εντός του έτους 2015 ατομική ειδοποίηση μέσω του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής τους, για τη διαδικασία εισαγωγής τους στις Σχολές.
Οι επιτυχόντες υποψήφιοι για τη Σχολή Αστυφυλάκων θα ενημερωθούν επιπρόσθετα και για τον τρόπο κατανομής τους στα Τμήματα της Σχολής. Σύμφωνα με την προκήρυξη ο αριθμός των εισαγομένων θα κατανεμηθεί ως εξής:

1 Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε πεντακόσιους (500).
Επί του αριθμού αυτού ποσοστό 3%, ήτοι δεκαπέντε (15) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους, κατόχους απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑΛ (Α' ομάδα) και από κατόχους πτυχίου Β' κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, πτυχίου ειδικότητας πρώην ημερησίων ΤΕΛ και ημερησίων Ναυτικών Λυκείων, ύστερα από επιτυχή συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

2 Επί των υπολοίπων θέσεων, ήτοι τετρακόσιες ογδόντα πέντε (485):
α. Ποσοστό 10%, ήτοι σαράντα οκτώ (48) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ' τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο και απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα έτη 2011 ή 2012, και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (χωρίς νέα εξέταση), συμπεριλαμβανομένων και των κατόχων απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑΛ (Β' ομάδα) που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα προαναφερόμενα έτη.
β. Ποσοστό 3%, ήτοι δεκαπέντε (15) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με την ειδική κατηγορία «Τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού».
Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής μπορούν να συμμετάσχουν με άλλη αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό και με τις Πανελλήνιες εξετάσεις του ημερήσιου Γενικού Λυκείου του υπουργείου Παιδείας, εφόσον το επιθυμούν.
γ. Ποσοστό 87%, ήτοι τετρακόσιες είκοσι δύο (422) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ημερησίου ΕΠΑΛ (Β' ομάδα) της περίπτωσης α παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009 (Φ.Ε.Κ. Α'-29), που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) και θα αποκτήσουν βεβαίωση πρόσβασης το έτος 2013.

3 Ο αριθμός των ιδιωτών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζεται σε ογδόντα (80).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Νέο πεδίο για τους υποψηφίους
Νέο επιστημονικό πεδίο, στο οποίο θα εντάσσονται μόνο όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 δήλωσε ότι το υπουργείο έχει εκπονήσει μελέτη για τη δημιουργία ενός νέου επιστημονικού πεδίου από την επόμενη σχολική χρονιά, μέσω του οποίου οι υποψήφιοι θα διεκδικούν την εισαγωγή τους στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές. Οπως ο ίδιος τόνισε «το σχέδιο αυτό ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι να είναι συνειδητοποιημένοι για την επιλογή τους».

Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι ίσως εξεταστεί στο μέλλον η επαναφορά του μέτρου της βάσης του «10» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αν και όπως είπε σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο αυτό έχει αποκλειστεί διότι με τον εξορθολογισμό του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης και τις καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο υποψήφιοι να εισάγονται ακόμη και με μέσο όρο 3 ή 4.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Για αυθαιρεσία και υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων καταγγέλλεται ο διευθυντής του 43ου Γυμνασίου Αθήνας
Ώρες διδασκαλίας είναι αυτές που παρέχονται εντός της τάξης και αν υπερβαίνουν το διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, αμείβονται επιπλέον ως...
Για αυθαιρεσία και υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων καταγγέλλεται ο διευθυντής του 43ου Γυμνασίου Αθήνας
forologia.jpg
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους - Όλες οι αλλαγές
Ανοίγει το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Οι δύο βασικές καινοτομίες
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους - Όλες οι αλλαγές