Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: Εθνος

 

SOS ΓΙΑ 2.000 ΠΑΙΔΙΑ

 

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση 2.000 υποσιτιζόμενων παιδιών ανέλαβε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για πρόγραμμα αποστολής τροφίμων και ειδών ένδυσης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία επιβεβαιώνουν και οι διευθυντές των σχολείων της Αττικής.

«Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι ανηφορικός», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων και αφού ευχαρίστησε τους ιερείς για την ποιμαντική τους προσφορά τους προέτρεψε «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης».

Ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε ότι η Ι. Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα απ' αυτά τα παιδιά, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά», δηλώνοντας ότι «έχουμε αρχίσει ένα πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί και προχωρεί συστηματικά. Θέλει όμως μία καλύτερη οργάνωση».

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στις γυναίκες που απασχολούνται εθελοντικά στις ενορίες και προσφέρουν, όπως τόνισε, πολύτιμη εργασία. Γι' αυτό και προέτρεψε τους ιερείς να τις εμψυχώνουν και να τις επιβραβεύουν.

Τιτάνιος αγώνας
Τους ζήτησε να δίνουν το «παρών» στα ιδρύματα της Εκκλησίας, «που δίνουν τιτάνιο αγώνα σε αντίξοες συνθήκες και να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό των συνανθρώπων μας».

«Η Εκκλησία θωρακίζει και στηρίζει τον άνθρωπο να σταθεί στα πόδια του τη δύσκολη ώρα, γι' αυτό κι όλοι έχουμε υποχρέωση να επαγρυπνούμε και να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τ' αυτιά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Απο την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, τονίζεται ότι το πρόβλημα με τον υποσιτισμό παιδιών είναι ορατό και μετρήσιμο, αλλά η βοήθεια πρέπει να παρέχεται με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των οικογενειών τους.

Επίσης, όπως υπογραμμίζουν παράγοντες του υπουργείου, παρά τις δυσκολίες προσπαθούν να εξοικονομήσουν κονδύλια για την ανακούφιση των μαθητών. Και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διά της ΜΚΟ της «Αποστολή» έχει αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα να εντάξει τις οικογένειες υποσιτιζόμενων παιδιών στο πρόγραμμά της «Η Εκκλησία στο Σπίτι», ένα πρόγραμμα που αφορά τη στήριξη 4.200 οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και υλοποιείται από την «Αποστολή» με τη διανομή δεμάτων αγάπης (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κ.ά.).

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

ΤΥΠΟΣ: Εθνος

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα