Thumbnail

ΣΤΑ 700 ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΜΕΤΟΧΗ


Το iPhone 5 απογειώνει την Apple


Χωρίς προηγούμενο η ζήτηση για το νέο smartphone του αμερικανικού κολοσσού, πριν καν εμφανιστεί στα ράφια των καταστημάτων. Αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν πουληθεί 50 εκατ. συσκευές σε όλο τον κόσμο

Ολοι περίμεναν πως αυτό θα «πουλήσει περισσότερο» από τους προγόνους του, όπως άλλωστε επιτάσσει και η παράδοση. Ωστόσο, σχεδόν κανείς (ούτε καν η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία) δεν περίμενε πως αυτό θα σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων (για την ακρίβεια προπαραγγελιών) μέσα στις πρώτες 24 ώρες.

Επιβεβαιώνοντας την παράδοση που θέλει κάθε νέο μοντέλο iPhone να «πουλάει περισσότερο» από το προηγούμενο, το νέο iPhone 5 (που παρουσιάστηκε ακριβώς πριν από μία εβδομάδα στις ΗΠΑ) μπήκε (ή μάλλον εισέβαλε θριαμβευτικά) στην αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (των επονομαζόμενων smartphones) στέλνοντας στα ύψη τη μετοχή της αμερικανικής εταιρείας Apple, η οποία πλέον, ημέρα με την ημέρα, γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε μόλις ένα 24ωρο οι προπαραγγελίες για το iPhone 5 ξεπέρασαν τα 2 εκατ., σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Συγκριτικά, το προηγούμενο iPhone 4S είχε στο ίδιο χρονικό διάστημα (τον περασμένο Οκτώβριο) πουλήσει 1 εκατ. συσκευές και το προπροηγούμενο iPhone 4 περίπου 600.000. Κι όλα αυτά ενώ τα πρώτα iPhone 5 είναι προγραμματισμένο να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στα ράφια των αμερικανικών και ευρωπαϊκών καταστημάτων την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου (οι Ελληνες καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν μερικές εβδομάδες παραπάνω).

Μάλιστα, εντυπωσιασμένη από την άνευ προηγουμένου ζήτηση, η ίδια η εταιρεία προειδοποίησε πως μερικοί πελάτες της ενδεχομένως να μην καταστεί δυνατό να παραλάβουν τις συσκευές τους πριν από τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές έσπευσαν να αναθεωρήσουν προς τα πάνω τις προβλέψεις τους, με άλλους να εκτιμούν πως μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν πουληθεί σχεδόν 50 εκατ. iPhone 5 σε ολόκληρο τον κόσμο (αριθμός αυξημένος κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι) κι άλλους να υποστηρίζουν πως οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 10 εκατ. μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας (21 με 29 Σεπτεμβρίου).

Οπως και να έχει, η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας έχει ήδη αρχίσει να καρπώνεται τα οφέλη (άλλωστε οι πωλήσεις του iPhone αντιστοιχούν στο 50% των εσόδων της). Ενδεικτικά, η μετοχή της Apple έκλεισε τη Δευτέρα κοντά στα 700 δολ., αξία που συνιστά ιστορικό υψηλό και είναι αυξημένη κατά 70% σε σύγκριση με τις αρχές του 2012.

Samsung - Motorola
Στην αντεπίθεση οι ανταγωνιστές

Θορυβημένοι από την άνοδο της Apple, οι ανταγωνιστές του αμερικανικού κολοσσού αντεπιτίθενται. Από τη μεριά της, η ασιατική Samsung (με την οποία η Apple είναι στα δικαστήρια) λάνσαρε μια νέα έντυπη διαφήμιση, με την οποία υποστηρίζει πως το δικό της μοντέλο Galaxy S3 είναι καλύτερο από το iPhone 5 από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων. Παράλληλα, η Motorola (η οποία πλέον ανήκει στην Google) παρουσίασε μόλις χθες το νέο της έξυπνο κινητό τηλέφωνο RAZR i.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

ΕΘΝΟΣ


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;