Thumbnail

 

Μια νέα τεχνολογία έχει κατοχυρώσει η Apple για ασύρματη φόρτιση των συσκευών και ενδέχεται να την ενσωματώσει στην επόμενη έκδοση του iPhone.
 
Η Apple πρόσφατα κατοχύρωσε την πατέντα με το όνομα «Ασύρματη Χρήση Ενέργειας σε Τοπικό Υπολογιστικό Περιβάλλον».
 
Η πατέντα ανατανακλά την επιθυμία της εταιρείας να φορτίζει τις συσκευές της ασύρματα χωρίς να χρειάζονται καλώδια.
 
Η Apple δεν είναι η πρώτη εταιρεία που δοκιμάζει μια παρόμοια τεχνολογία καθώς στο παρελθόν και άλλες εταιρείες έχουν δείξει την επιθυμία τους να ξεφορτωθούν τα καλώδια.
 
Μάλιστα η Microsoft αλλά και η Nokia έχουν παρουσιάσει παρόμοιες τεχνολογίες που επέτρεπαν την ασύρματη φόρτιση όμως η συσκευή έπρεπε να ακουμπήσει πάνω σε μια ειδική επιφάνεια.
 
Η Apple από την άλλη θέλει να φορτίζει τις συσκευές με την τεχνολογία NFMR (Near Field Magnetic Resonance) χωρίς τη χρήση καλωδίων ή άλλων επιφανειών.
 
Η συγκεκριμένη τεχνολογία δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο που επιτρέπει τη μεταφορά ενέργειας από την πηγή στη συσκευή χωρίς άλλη διαμεσολάβηση.
 
Η Apple ελπίζει να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχουν συναντήσει άλλες εταιρείες και να παρέχει αρκετή ενέργεια χωρίς μεγάλες απώλειες.
 
Την ίδια στιγμή η εταιρεία ευελπιστεί ότι το νέο σύστημα φόρτισης θα μπορεί να φορτίζει παράλληλα όλες τις συσκευές που θα βρίσκονται στην ακτίνα του.
 
Nokia ασύρματη φόρτιση στο Lumia 920
 
Η Nokia έχει ήδη παρουσιάσει μια τεχνολογία ασύρματης φόρτισης για το κινητό της με Windows Phone, Lumia 920.
 
Για τη φόρτιση της συσκευής αρκεί να τοποθετήσει ο χρήστης το τηλέφωνο πάνω στο ειδικό pad και εκείνη θα ξεκινήσει τη διαδικασία φόρτισης.
 
Η συσκευή φόρτισης θα είναι συμβατή και με άλλα προϊόντα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να υπάρχουν πολλαπλοί φορτιστές στο σπίτι.
 
 
διαβάστε επίσης:
Το πιο διασκεδαστικό ελληνικό παιχνίδι για iPhone
Ενιαία πολιτική για ασύρματη φόρτιση
 
Την ίδια στιγμή οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών έχουν δημιουργήσει μια ένωση, την Alliance for Wireless Power (A4WP), που συντονίζει τις δράσεις των εταιρειών γύρω από την ασύρματη τεχνολογία φόρτισης των συσκευών.
 
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα επωφεληθούν μια σειρά από εταιρείες που κατασκευάζουν από κινητά τηλέφωνα μέχρι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες.
 
Όλες οι συσκευές θα λειτουργούν με ένανενιαίο φορτιστή που θα μπορεί να φορτίζει πολλές συσκευές παράλληλα και θα μπορεί να φορτίζει ακόμα και το οικογενειακό αυτοκίνητο.
 
Αυτό προϋποθέτει να υπάρχει ένα ενιαίο στάνταρ που θα χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες και γι'αυτό δημιουργήθηκε η Ένωση των εταιρειών προκειμένου να διασφαλίσει τη μεταξύ τους συνεργασία προς την ίδια κατεύθυνση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα