Thumbnail
Θα μετράμε το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Και πριν προλάβουμε να ευχηθούμε ο ένας στον άλλον καλή χρονιά, θα φάμε στο κεφάλι και τη μείωση των μισθών, συντάξεων και επιδομάτων.

 

Θα μετράμε το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Και πριν προλάβουμε να ευχηθούμε ο ένας στον άλλον καλή χρονιά, θα φάμε στο κεφάλι και τη μείωση των μισθών, συντάξεων και επιδομάτων.
 
Βάλτε κάτω τι έχουμε να πληρώσουμε από αύριο:
 
1.Έως 30 Νοεμβρίου πρέπει να καταβληθεί η δόση για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2012. Έως τέλος Νοεμβρίου, καταβάλλεται η 4 από τις 7 επτά μηνιαίες δόσεις
 
2.Μέσα τον Δεκέμβριο θα έρθει το χαράτσι της ΔΕΗ. Κάποιοι θα πληρώσουν τη 2η από τις πέντε διμηνιαίες δόσεις του χαρατσιού
 
3.Μετά τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να ταχυδρομηθούν τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ έτους 2010.
 
4.Έως 31 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 ενώ μέχρι την ίδια ημέρα πρέπει να καταβληθεί και η επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος.
 
Η 1η Ιανουαρίου 2013 θα φέρει μειώσεις μισθών. Είτε άμεσα μέσω περικοπής των αποδοχών, είτε έμμεσα μέσω αύξησης της παρακράτησης των φόρων αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών.
 
Ειδικότερα:
 
Φορολογούμενοι χωρίς παιδιά θα υποστούν μείωση μισθού λόγω αύξησης της παρακράτησης φόρου εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ (περίπου 1780 ευρώ τον μήνα). Για τους γονείς με παιδιά, οι μειώσεις θα φανούν ακόμη και σε όσους έχουν ετήσιες αποδοχές άνω των 10.000 ευρώ. Μόνο από την αύξηση της παρακράτησης φόρου, θα υπάρξουν περιπτώσεις απωλειών ακόμη και άνω των 100 ευρώ τον μήνα (π.χ για μισθωτούς με αποδοχές άνω των 2800 ευρώ τον μήνα)
Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για όσους έχουν πιάσει δουλειά πριν το 1993 και έχουν μεικτές αποδοχές άνω των 2400 ευρώ μηνιαίως. Οι απώλειες θα αντιστοιχούν στο 16,5% του τμήματος των αποδοχών άνω των 2400 ευρώ.
Εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και εταιρείες του δημοσίου θα υπαχθούν στο νέο μισθολόγιο με αποτέλεσμα οι αμοιβές τους να περιοριστούν έως και 25%.
 
Όσοι υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια, εκτός από τη μείωση των μισθών (από 12-20% ανάλογα με την ειδικότητα) θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δόσεις των αναδρομικών καθώς οι μειώσεις ισχύουν από τον Αύγουστο του 2012. Τα αναδρομικά μπορεί να κρατήσουν μέχρι και το τέλος του 2013.
Η νέα χρονιά θα φέρει και κατάργηση επιδομάτων. Τη μεγαλύτερη ζημιά θα υποστούν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι που θα χάσουν τα πολυτεκνικά επιδόματα που χορηγούνταν μέχρι σήμερα από τον ΟΓΑ. Οι μηνιαίες απώλειες θα φτάσουν στα 265 ευρώ ειδικά για τους πολύτεκνους που δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να εισπράξουν το νέο επίδομα τέκνων (40-180 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων).
 
Οι μειώσεις στις συντάξεις (5% έως 20%), θα φανούν την 31η Ιανουαρίου 2013. Και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν αναδρομικά καθώς οι μειώσεις θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2013.
 
fpress.gr
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα