Thumbnail

Tου Ερμογένη

Όλα είχαν ετοιμαστεί τέλεια από καιρό για να εντυπωσιαστεί η κοινή γνώμη στη Μεσσηνία, η οποία μάλιστα τυχαίνει να είναι η πατρίδα και η εκλογική περιφέρεια του σημερινού πρωθυπουργού.

Ο νεαρός διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αγχωμένος για το επαγγελματικό του μέλλον (βλέπετε η… Δεξιά καταλαμβάνει αργά, αλλά σταθερά το κράτος, οπότε κάνει και όνειρα) έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στα… εγκαίνια (!), όχι του νοσοκομείου, ούτε καν μιας πτέρυγας, αλλά της έναρξης λειτουργίας του αξονικού τομογράφου…

Ποντάρει μάλλον και στον ντόρο που θα δημιουργηθεί… Φωτογραφίες, τηλεοράσεις, υψηλοί προσκεκλημένοι, ο υπουργός, βουλευτές πρώην και νυν, περιφερειακοί σύμβουλοι, περιφερειάρχης, δημαρχαίοι, δημοτικοί σύμβουλοι και γενικώς οι διάφοροι επίσημοι της περιοχής, καθώς και όσοι… παρευρίσκονται και χαιρετίζουν, όπως λέει και ο Λαζόπουλος, σε κάθε εκδήλωση.

Καιρό τώρα ο νεαρός διοικητής ανεβοκατεβαίνει στο υπουργείο με μοναδικό σκοπό να πειστεί η πολιτική ηγεσία του να κάνει τα εγκαίνια και κατ’ επέκταση να βρεθεί κατάλληλη ημερομηνία… ώστε ο νέος υπουργός Υγείας να εγκαινιάσει το «μέγα» έργο! Την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας του νέου αξονικού τομογράφου σε αντικατάσταση του παλαιού!!!

Μόλις πήρε και σιγούρεψε την υπόσχεση, η κινητοποίηση ήταν πρωτοφανής. Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, βουλευτές, πολιτευτές, παπάδες (δεσποτάδες δεν υπήρχαν…) και άλλοι «επίσημοι» παρατεταγμένοι αναμένουν τον κύριο υπουργό! Όλοι πάντα ελπίζουν σε μια ματιά του, σε μια χειραψία, σε μια κουβέντα… Ειδικά το τελευταίο… ανεβάζει τις μετοχές του συνομιλητή του υπουργού στο τοπικό πολιτικό χρηματιστήριο.

 

Εγκαίνια της… πλάκας

Όμως φευ!!! Εκεί που νόμιζαν ότι όλα θα πάνε καλά, εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα ανεβάσουν τις πολιτικές μετοχές τους, συνέβη το, κατά την εκτίμησή τους, απρόσμενο!!! Στην είσοδο του νοσοκομείου εκατοντάδες εργαζόμενοι, γιατροί, νοσοκόμες, υπάλληλοι, ασθενείς, συγγενείς και άλλοι έχουν στηθεί με πανό και συνθήματα, και αποδοκιμάζουν τον κύριο υπουργό, ο οποίος κίτρινος από την ταραχή μπαίνει σχεδόν σηκωτός στο νοσοκομείο.

Οι… αγενέστατοι εργαζόμενοι δεν σταματούν ούτε στιγμή τις αποδοκιμασίες, ενώ ο ταλαίπωρος υπουργός προσπαθεί να τους πείσει απεγνωσμένα ότι η μείωση του μισθού τους, οι περικοπές των εφημεριών, η εφεδρεία που έρχεται, η εξαφάνιση των φαρμάκων και των υλικών, γίνεται για το καλό τους!

Το «κακό» δεν αργεί να γίνει. Την ώρα που ο κύριος υπουργός κόβει καμαρωτός την κορδέλα των εγκαινίων μια γυναικεία φωνή ακούγεται: «Εσύ κόβεις κορδέλες και εμείς στους θαλάμους δεν έχουμε γάζες και χαρτιά υγείας…». Αυτό ήταν… Τη σοβαροφάνεια της στιγμής τη διαδέχεται η πλάκα και η καζούρα.

Αυτό ήταν. Ο εκπρόσωπος της πολιτείας αληθινό ράκος, καταφεύγει στο γραφείο συσκέψεων και εκεί, με βαθύ παράπονο λέει: «Μου καταστρέψατε την ημέρα. Τα κανάλια θα δείχνουν μόνο τις αποδοκιμασίες και τίποτε άλλο. Ακόμα και η εξαδέλφη μου στο Σικάγο θα με ρωτά τι έγινε και εγώ δεν θα ξέρω τι να της απαντήσω! Με τι κουράγιο θα διαπραγματευτώ τώρα με τους τροϊκανούς;».

Κάπου εκεί, όπως είναι προφανές, η «σεμνή» τελετή των εγκαινίων έλαβε τέλος. Η φιέστα είχε εξελιχθεί σε φιάσκο…

ΥΓ.: Καλό θα είναι οι υπουργοί να εμφανίζονται με μέτρο σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, σε τέτοιου είδους φιέστες, σε μια εποχή που το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται και οι εργαζόμενοι υποφέρουν και βρίσκονται σε απόγνωση. Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο στις αποδοκιμασίες και τα επεισόδια. Αυτά αντιμετωπίζονται… Πώς παλεύoυν όμως τη γελοιοποίηση;

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksoniki_tomografia
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
Γιατί δεν λειτουργεί όλες τις μέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρόλο που υπάρχει πάντα ακτινολόγος σε βάρδια;
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
σχολικοι σεισμογραφοι
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
Αυτού του τύπου οι σχολικοί σεισμογράφοι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν και μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί