Thumbnail

alfavita.gr

Πτυχιούχοι  φοιτητές από φτωχές οικογένειες, βρίσκονται να χρωστούν 1 δισεκατομμύριο σε φοιτητικά δάνεια, με αποτέλεσμα να οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών αιθουσών μετά από μήνυση που τους  έκαναν τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, ιδρύματα όπως το Yale, το Penn State και το George Washigton έχουν ασκήσει αγωγές εναντίον των φοιτητών τους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δανείων τους. Ο ακριβής αριθμός των αγωγών δεν είναι γνωστός, αλλά το περασμένο έτος μόνο το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία κατέθεσε τουλάχιστον 12, όπως ανέφερε  το Bloomberg.

Η χρηματοδότηση των φτωχών φοιτητών γίνεται με τον εξής τρόπο:  Οι φοιτητές παίρνουν δάνεια από έναν ομοσπονδιακό κρατικό μηχανισμό, τα οποία πρέπει να αποπληρώσουν αφού αποφοιτήσουν με επιτόκιο 5% το χρόνο. Τα Πανεπιστήμια για να μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν τους νέους φοιτητές που θέλουν να δανειοδοτηθούν για να σπουδάσουν,  πρέπει να τους έχουν αποπληρώσει οι προηγούμενοι.  Κάτι που οδηγεί τα ιδιωτικά ιδρύματα να «κυνηγούν» τους αποφοίτους τους στα δικαστήρια για να μην χάσουν τη νέα πελατεία τους.

Από τον Ιούνιο του 2010 έως και το 2011 οι μαθητές  δυσκολεύονταν να αντεπεξέλθουν  σε δάνεια αξίας 964 εκατομμυρίων δολαρίων, 20% περισσότερο από ό,τι πέντε χρόνια πριν.

Δεδομένου ότι το κόστος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζει να ανεβαίνει, όλο και περισσότεροι σπουδαστές αναγκάζονται να παίρνουν δάνεια, τα οποία αύξησαν το εκπαιδευτικό χρέος των ΗΠΑ στο 1 τρις δολάρια.

Το μέσο χρέος από δάνεια ανά φοιτητή στην Αμερική έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τα 17.233 δολάρια που ήταν το 2005 σε 27.253 δολάρια το  2012.

Περίπου 5,9 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται 12 μήνες πίσω στις πληρωμές τους. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με μια έρευνα του κράτους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πολλοί από αυτούς που δεν μπορούν να αποπληρώσουν  τα δάνεια τους, καταφεύγουν στη λύση της χρεοκοπίας κάτι που αυξάνει ραγδαία το εκπαιδευτικό χρέος.

Εν τω μεταξύ ο Μπάρακ Ομπάμα έχει σκοπό να αυξήσει τα δάνεια προς τους φτωχούς φοιτητές  ενισχύοντας τα κεφάλαια του μηχανισμού δανειοδότησης Perkins από 1 δισεκατομμύρια σε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια εκτινάσσοντας το χρέος του Υπουργείου Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα