Thumbnail
Δε θα μας φιμώσετε!

Μαρούσι 21 – 02 – 2013

Αρ. Πρ.: 37

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. 

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. : 210 6252333

Fax:   210 8071434

Πληροφ. Λυσίκατος Νίκος

ΠΡΟΣ: Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε.

«Ο Αριστοτέλης»
 
ΚΟΙΝ: 1.  Σύλλογο Διδασκόντων
 
1ου Δημ. Σχ. Ν. Φιλαδέλφειας
 
2.  ΔΟΕ
 
3. Σχολικούς Συμβούλους
 
4.  Μέλη Συλλόγου                                                               

ΨΗΦΙΣΜΑ

               Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου ομόφωνα καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες βουλευτή του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έκανε επερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για το 1ο Δ.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας και για πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί σε τμήματα του σχολείου με θέμα: «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση», ζητώντας να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του(!!!) και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες!!!

Οι βουλευτές της ΧΑ αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν ίχνος εθνικής ιστορικής μνήμης και αντιστρατεύονται με κάθε μέσο το λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Προσπαθούν μέσω της κρατικής εξουσίας, την οποία δήθεν απεχθάνονται, να απαγορέψουν στα παιδιά της ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ να μιλήσουν και να μάθουν για την ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

Είναι φανερό ότι η Χ. Α. ενοχλείται εξαιρετικά με τις λέξεις πρόσφυγας και μετανάστευση!

Εμείς, αντίθετα, δεν ξεχνάμε τους παππούδες μας που ήρθαν πρόσφυγες κυνηγημένοι από τα παράλια της Μ. Ασίας, ούτε εκείνους  που ως μετανάστες υποχρεώθηκαν σε φυγή για τις πέντε Ηπείρους τιμώντας με την εργασία και την προκοπή τους στο εξωτερικό το όνομα της Ελλάδας.  

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους γονείς και τους μαθητές, σε όλους τους εργαζόμενους τις απαράδεκτες και φασιστικές παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας έργο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή στηριγμένη στα απαράδεκτα περιθώρια που δημιουργεί το πειθαρχικό δίκαιο για τους Δημοσίους υπαλλήλους, το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση, για εκβιασμούς και απειλές σε βάρος τους, επιδιώκει να επιβάλλει τη σιωπή μέσω του φόβου.

Δε θα μας φιμώσετε!

      Αρνούμαστε κατηγορηματικά να παραδίδουμε για «έγκριση» στη Χρυσή Αυγή ή σε όποιον άλλον επίδοξο λογοκριτή το περιεχόμενο των δράσεων μας στα σχολεία.

      Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε, ούτε να υποταχτούμε! Οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να επιβάλλει ιδεολογική τρομοκρατία και λογοκρισία και να δηλητηριάσει κάθε πνεύμα δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας, θα πέσουν στο κενό.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα του εκπαιδευτικού μέσα από το παιδαγωγικό του έργο να προωθεί τις αξίες της ελευθερίας της σκέψης, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

  Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη γιατί με το καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και τα νέα μέτρα σχετικά με το πειθαρχικό δίκαιο σχετικά με τους Δημοσίους υπαλλήλους που έχουν εγκαθιδρύσει, δίνουν χώρο και τροφή στο φασισμό.

 Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας και τους δηλώνουμε ότι στον αγώνα που κάνουν για να κρατήσουν ακέραιη την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο επίπεδο της διδασκαλίας τους απέναντι σε όσους προσπαθούν να τους επιβάλλουν τι και πως θα το διδάξουν στα παιδιά δεν είναι μόνοι τους, είμαστε όλοι στο πλευρό τους. 

Απαιτούμε:

- Να υπάρξει σαφή, κατηγορηματική δήλωση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΠΑ καταδίκης αυτών των παρεμβάσεων

- Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, κάθε σωματείο και συλλογικότητα να βγάλει αντίστοιχα ψηφίσματα καταγγελίας για το γεγονός αυτό και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους συναδέλφους που βρίσκονται στο στόχαστρο!

- Καλούμε τις επιστημονικές ενώσεις των σχολικών συμβούλων να πάρουν σαφή θέση υπεράσπισης της παιδαγωγικής ελευθερίας!

Η μάχη μας για παιδαγωγική ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα στα σχολεία είναι διαρκής!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;