Thumbnail

 

Οι παλιότερες γενιές, που πήγαν σχολείο το 1950 και το 1960, έχουν να λένε ιστορίες για το ξύλο που συχνά έτρωγαν οι μαθητές από τους δασκάλους.
Τα χρόνια πέρασαν όμως, ο κόσμος προόδευσε και αυτές οι μέθοδοι μπήκαν στο χρονοντούλαπο ως αναχρονιστικές και βάρβαρες. Όχι παντού όμως. Και προκαλεί σαφώς έκπληξη ότι τέτοιες ενέργειες συνετισμού επιτρέπονται στις (υποτίθεται) προοδευτικές ΗΠΑ.
Σε 13 από τις πολιτείες της χώρας υπάρχει η δυνατότητα στους καθηγητές να τις… βρέχουν σε μαθητές που έκαναν κάποιο παράπτωμα για τιμωρία.
Το θέμα βγήκε στην επικαιρότητα με τον ξυλοδαρμό της Τέϊλορ Σάντος σε λύκειο του Τέξας. Η 15χρονη κατηγορήθηκε ότι άφησε έναν συμμαθητή της να αντιγράψει από την κόλλα της σε διαγώνισμα και το σχολείο αποφάσισε να την τιμωρήσει. Η μικρή είχε να διαλέξει μεταξύ δύο ημερών αποβολή ή ξυλοδαρμό στα… μαλακά της.
Η Σάντος, που είναι από τις καλύτερες μαθήτριες, δεν ήθελε να πάρει αποβολή και να επηρεαστούν οι βαθμοί της και –με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της- διάλεξε το ξύλο.
Και εδώ αρχίζει το ωραίο. Σύμφωνα με τον κανονισμό του σχολείου την τιμωρία στους μαθητές την επιβάλλει καθηγητής του ιδίου φύλου. Άντρας στα αγόρια, γυναίκα στα κορίτσια. Στην περίπτωση της Σάντος όμως την ποινή ανέλαβε να εκτελέσει ο υποδιευθυντής.
Ο εν λόγω αποδείχτηκε ιδιαίτερα… μερακλής και με το ειδικό «κουπί» που χρησιμοποιείται σε ανάλογες περιπτώσεις έβγαλε το άχτι του στην κοπέλα. Η οποία γύρισε σπίτι και πονούσε πολύ με αποτέλεσμα να πει στην μητέρα της ότι δεν την έδειρε κάποια γυναίκα αλλά ο «κύριος» υποδιευθυντής.
Η μητέρα είδε σοκαρισμένη ότι ο πισινός της κόρης της ήταν κατακόκκινος και η μικρή δεν μπορούσε ούτε να καθίσει και βγήκε στα κανάλια να διαμαρτυρηθεί.
Το θέμα θα σηκώσει πολλή συζήτηση αφού δεν είναι μόνο το γεγονός του φύλου του «τιμωρού» αλλά ολόκληρη η διαδικασία η οποία πρέπει να καταργηθεί αφού θυμίζει παλιές, σκοτεινές εποχές.
 
topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατριαρχης
Συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριου Βαρθολομαίου Α’ με τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο
«Το έργο το οποίο επιτελείται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το πανανθρώπινο αυτό έργο που ξεπερνά και τα σύνορα της Χριστιανοσύνης»
Συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριου Βαρθολομαίου Α’ με τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο
Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Ψήφισμα ενάντια στην εξοργιστική αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο
«Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή τους και την προάσπιση, από την πολιτεία, του κύρους του εκπαιδευτικού λειτουργήματος»
Ψήφισμα ενάντια στην εξοργιστική αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο