Thumbnail

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6937547624,

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

18/9/2012                                                                                                                                                 

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει τη νέα τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου δασκάλου Νικόλα Βουρδουμπά, Προέδρου του σωματείου «Βύρωνας» από το ιδιωτικό σχολείο «Παιδαγωγική» στον Πειραιά.

Η απόλυση του συναδέλφου είναι προκλητική και ξεπερνάει τα όρια αυθαιρεσίας της εργοδοσίας και των σχολαρχών, καθώς έγινε την ημέρα της 24ωρης Απεργίας στα ιδιωτικά σχολεία (12/9/2012), σε μια περίοδο όπου λεηλατείται η ζωή μας από τη συγκυβέρνηση του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, από την ιμπεριαλιστική τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κυβέρνηση, Κεφάλαιο, εργοδοσία, έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά του λαού, για να επιβάλουν φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση, έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκράτησης των εργαζομένων και στην κατεδάφιση και των τελευταίων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Λεηλατούν μισθούς, συντάξεις, δημόσιες υπηρεσίες και δημόσιες τράπεζες, ελεύθερους χώρους, απαξιώνουν, υπονομεύουν και εμπορευματοποιούν τη δημόσια εκπαίδευση και υγεία. Τον Οκτώβρη θα επιβάλουν με νόμο την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), καθορίζοντας με απόφαση του υπουργού Εργασίας τον κατώτατο μισθό χωρίς επιδόματα και τριετίες και αφήνοντας ασύδοτους τους εργοδότες να μετατρέψουν τους χώρους εργασίας σε γαλέρες δουλοπαροικίας.

Η εργοδοσία του ιδιωτικού σχολείου «Παιδαγωγική» στον Πειραιά είναι έκθετη, καθώς απολύει εργαζόμενο, σε μέρα απεργίας, επικαλούμενη αστείες προφάσεις, λέγοντας ότι έσκισε-κατέστρεψε τη σύμβαση που είχε υπογραφεί μέρες πριν, αφού δεν θα την ενεργοποιήσει!!!

Είναι προφανές ότι ο σχολάρχης θορυβήθηκε από τη συμμετοχή του συναδέλφου στην απεργία και από τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, αφού, όπως ομολόγησε ο ίδιος, έψαξε το «συνδικαλιστικό» του παρελθόν και αποφάσισε «να μη συνεχίσει την συνεργασία».

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η εργοδοσία της Ελληνογερμανικής σχολής στην Παλλήνη απέλυσε τον συνάδελφο δάσκαλο και συνδικαλιστή Ν. Βουρδουμπά. Αν και ανακλήθηκε η απόλυση του Νίκου Βουρδουμπά, καθώς τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής έκριναν ομόφωνα άκυρη την καταγγελία της σύμβασης του συναδέλφου, ανακαλώντας την απόλυση, η Ελληνογερμανική σχολή απαγόρευσε στον συνάδελφο να διδάξει τους μαθητές του.

Όλοι οι εργαζόμενοι και τα πρωτοβάθμια σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση σαν μία γροθιά να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, να υψώσουμε ασπίδα αλληλεγγύης και πάλης για τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή.

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Νικόλα Βουρδουμπά!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Πιερρακάκης
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Πανελλαδικές 2024: Με σκοπό το υπουργείο Παιδείας να «διασκεδάσει» τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοινώσει λίγες περισσότερες θέσεις...
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας