Thumbnail
Η βάση του 10 στην κυβέρνηση και τα βραβεία της χρονιάς που φεύγει

 

Η βάση του 10 στην κυβέρνηση και τα βραβεία της χρονιάς που φεύγει

 

- Στην καθιέρωση της βάσης του 10 σκέφτεται να προχωρήσει ο κύριος Σαμαράς για να αξιολογήσει υπουργούς και συνεργάτες.

- Η πρόθεση του πρωθυπουργού σκοντάφτει στις αντιδράσεις σχεδόν όλων των υπουργών και συνεργατών.

- Η ιστορία τούς έχει διδάξει ότι οι περισσότεροι των προκατόχων τους απέτυχαν να εισαχθούν σε κάποιο ελληνικό πολιτικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

- Έτσι, άλλοι κατέφυγαν σε κάποιο ιδιωτικό ελληνικό ή διεθνές ίδρυμα (τράπεζες, ΟΟΣΑ, ινστιτούτα) και κάποιοι άλλοι «φοιτούν» σε ξένα πλέον ΑΕΙ και ΤΕΙ.

- Ο κατάλογος είναι μακρύς. Άννα, Ανδρέας, Γιώργος, Γιωργάκης, Γιώργαρος, Θόδωρος, Θοδωρής, Άκης, Τίνα. Όλοι πρώην αριστούχοι. Άτιμη κοινωνία.

- Κάποιοι από τους συμβούλους του πρωθυπουργού του υπενθυμίζουν πως η αξιολόγηση ισχύει και για πρωθυπουργούς.

- Ωραίο το κόλπο με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ. Σου λέει, αφού δεν                                             πρόκειται να πληρώσουν τα χαράτσια και αφού δεν του κόβεται το ρεύμα όσο και να σκούζει ο Στουρνάρας, θα τους τα πάρουμε αλλιώς.

- Θα αυξήσουμε το ρεύμα και όποιος δεν πληρώνει θα του το κόβουμε. Σατανικό; Όσο και τα μυαλά εκείνων που το σκέφτηκαν.

- Όμως, επειδή ζουν στον κόσμο τους και όχι μαζί μας, δεν μπορούν καταλάβουν ότι ο περισσότερος κόσμος δεν πληρώνει όχι επειδή δεν θέλει αλλά επειδή δεν ΕΧΕΙ.

- Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Αδυναμία πληρωμής του ρεύματος, διακοπή ηλεκτροδότησης, ο κόσμος στο σκοτάδι και το κρύο και φυσικά από όσα περιμένουν να εισπράξουν θα πάρουν το μακρύτερο μεταξύ των τριών.

- Μετά, θα τους πάρει, θα τους σηκώσει και θα τους κοπεί η μαγκιά. Διότι, όταν για τρία χρόνια κάποιος παριστάνει συνειδητά το λαμάκα και έρχονται οι «μάγκες» και του λένε ότι τελικά ΕΙΝΑΙ λαμάκας, βουρλίζεται και ξεσηκώνεται.

- Αν τολμήσουν να έρθουν να μου κόψουν το ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού, θα πρέπει να με οξειδώσουν (σκουριάσουν) πρώτα.

- Αλλά, ακόμη και τότε, θα τους καρφωθώ στο πόδι καθώς θα πατάνε στο σκουριασμένο κορμί μου και θα τους πιάσει γάγγραινα.

- Το μακρύτερο εκ των τριών, θα πάρουν και με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Φορολογούν τους πάντες και τα πάντα, ότι έμψυχο και άψυχο υπάρχει, εκτός από αυτούς που χρόνια τώρα τη βγάζουν αφορολόγητα.

- Εννοώ τους καρχαρίες που όσο υπήρχαν κοπάδια τόνων και βακαλάων, άφηναν τις σμέρνες να αλωνίζουν ελεύθερες. Τώρα, άρχισαν να κυνηγούν και τις σμέρνες.

- Αρχίζει να «αποδίδει» η πολιτική Λοβέρδου στον τομέα του φαρμάκου. Πάιρνεις φάρμακα, μόνο αν τα πληρώσεις από την τσέπη σου. Αυτή ήταν και η ουσία της πολιτικής του. Κλάμα, φρου-φρου κι αρώματα.

- Όμως όταν οι τσέπες είναι άδειες, απλά μένεις χωρίς φάρμακα. Και μετά; Μετά πεθαίνεις. Ε! Και; Εκείνος την έκανε τη ΡΙΚΣΣΥ του και συνεχίζει  σαν να μην έχει καμιά ευθύνη. Άντε να μην κολαστώ χρονιάρες μέρες.

- Πάντως ήταν φοβερή η τριπλή πιρουέτα με κωλοτούμπα στον αέρα που έκανε ο Αντώνης την τελευταία στιγμή, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού το φιλορωσικό - φιλοευρωπαϊκό στρατόπεδο. Τι θυμήθηκα τώρα!

- Άφησαν δυο χρόνια ελεύθερο το Λαυρέντη, μέχρι που τελικά τον έπιασαν. Γιατί δεν τον άφηναν λίγο ακόμα; Τι να προλάβει ο άνθρωπος να «ξεφορτωθεί» μέσα σε δύο μόλις χρόνια; Γι’ αυτό έχασε τη λαλιά του.       

- Η στήλη συνεχίζει τη μακρά παράδοση που έχει δημιουργήσει, ανακοινώνοντας πρώτη τα βραβεία της χρονιάς που θα δημοσιεύσουν όλοι οι υπόλοιποι σε λίγες μέρες. Ξεκινάμε!

- Πανεπιστημιακός καθηγητής της χρονιάς ο κύριος Παπανδρέου. Διδάσκει θεωρητικά, αυτά που εφάρμοσε ο ίδιος στην πράξη. Άξιος εκφραστής της άμεσης βιωματικής μάθησης και μεταλαμπάδευσης γνώσεων. Εύγε του!

- Βραβείο υπευθυνότητας ο Θείος Φώτης. Του πιάστηκε το χέρι τού Θείου να χαράσσει διαχωριστικές γραμμές, μέχρι που εγκλωβίστηκε μόνιμα σ’ αυτές. Άξιος συμπαραστάτης του ο Ψαριανός.

- Το βραβείο πολιτικής ειλικρίνειας μοιράζονται ο κύριος Σαμαράς με τον κύριο Βενιζέλο και τον κύριο Παπακωνσταντίνου. Στον τελευταίο απονέμεται και το «πολύτιμο χρυσόψαρο» για να τιμηθεί η επιλεκτική του μνήμη.

- Το βραβείο ευφράδειας λόγου και ρητορικής απονεμήθηκε, παμψηφεί, στον λεγόμενο «Καραϊσκάκη», το γνωστό βουλευτή του Μπακιρένιου Μεσημεριού. Κυρίως, ρητορεύει με τα μάτια και τη…σιωπή του.

- Το βραβείο αγάπης και ανθρωπιάς θα το μοιραστούν τα τάγματα εφόδου του Μπακιρένιου Μεσημεριού και όσοι από τους άνδρες των ΜΑΤ επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο στο χαϊδολόγημα των διαδηλωτών.

- Το βραβείο κωπηλασίας απονέμεται στον κύριο Τσίπρα. Καταφέρνει εδώ και καιρό να κωπηλατεί όρθιος πατώντας ταυτόχρονα σε δύο βάρκες. Θα καταφέρει και στις μετεκλογικές φουρτούνες να κάνει το ίδιο ή θα αναγκαστεί να πηδήξει σε μία από τις δύο βάρκες; Εκτός αν μιμηθεί στο σπαγγάτο την αλησμόνητη Κομανέτσι.

  

σΑτΥρΟπΡόΚοΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

via
Ενημερωτική εκδήλωση στις 23/4 - «Βία μεταξύ των ανηλίκων και αναρτημένη στο διαδίκτυο»
Ενημερωτική εκδήλωση για τη βία ανηλίκων συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού & Φιλοθέης – Ψυχικού
Ενημερωτική εκδήλωση στις 23/4 - «Βία μεταξύ των ανηλίκων και αναρτημένη στο διαδίκτυο»
gerasimos_siasos
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Δείτε τα πορίσματα της Συνόδου Αντιπρυτάνεων
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων