Thumbnail
Χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν  στις καταλήψεις που γίνονται για το σχέδιο Αθηνά των τμημάτων Στατιστικής και Μαθηματικού

 

Χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν  στις καταλήψεις που γίνονται για το σχέδιο Αθηνά των τμημάτων Στατιστικής και Μαθηματικού
 
Οι φοιτητες απομάκρυναν τα μέλη του φασιστικού μορφώματος όπως αναφέρει το ΜΑΣ, το οποίο καλεί  όλο το λαό και τους φοιτητές να απομακρύνουν  αυτά τα στοιχεία τα οποία δεν χωράνε στους αγώνες ενάντια στο σχέδιο Αθηνά αλλά και συνολικά στην ιστορία του νησιού.
 
Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Σάμου του ΜΑΣ τονίζει:
 
«Μπροστά στο σχέδιο Αθηνά και εδώ στην Σάμο έχουν ξεκινήσει μία σειρά από κινητοποιήσεις με σκοπό την αποτροπή του και την διεκδίκηση Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για όλους.
 
Το ΜΑΣ τονίζει ανοιχτά ότι και στα πλαίσια αυτού του αγώνα, όπου αφορά τα συμφέροντα των εργατικών-λαϊκών οικογενειών τα ναζιστικά φασιστικά μορφώματα της Χρυσής Αυγής δεν χωράνε.
 
Αυτοί που ταυτίζουν τους εργατικούς αγώνες με τραμπούκους και παρακρατικούς, αυτοί που νοσταλγούν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας με τις εκτελέσεις, τις εκτοπίσεις και τους βασανισμούς εκατοντάδων χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του ναζισμού, είναι άκρως επικίνδυνοι για το φοιτητικό κίνημα, για τον λαό συνολικά. Ενώ μιλούν και τάχα κόπτονται για τον ελληνικό λαό που στενάζει, παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα προς εύρεση φτηνών, δίχως δικαιώματα, εργατικών χεριών για τη μεγαλοεργοδοσία σε πρόσκαιρες, εποχιακές δουλειές.
 
Δεν "ψαρώνουμε" με τα συσσίτια και τις δωρεές αίματος μόνο για Έλληνες στα οποία περνάνε το μήνυμα ότι οι πεινασμένοι μετανάστες αξίζει να πεθάνουν απλά και μόνο επειδή έχουν διαφορετική θρησκεία και χρώμα.
 
Οι χρυσαυγίτες είναι μία δύναμη κρούσης του συστήματος και θα επιχειρήσουν να τσακίσουν και τους Έλληνες εργαζόμενους, μόλις αντιδράσουν στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Είναι επικίνδυνο μόρφωμα για τον λαό και τα συμφέροντά του.
 
Μπροστά στις κινητοποιήσεις και στις γενικές συνελεύσεις για το "Σχέδιο Αθηνά" εμφανίστηκαν, προκλητικά κιόλας, στην κατάληψη του τμήματος της Στατιστικής, μέλη-οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Η Γενική Συνέλευση του ΣΑΧΜ αποφάσισε να διώξει κάθε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, κάθε εκπρόσωπο του φασισμού, από τις δραστηριότητες του συλλόγου.
 
Αμέσως μετά την συνέλευση, μια μικρή ομάδα χρυσαυγιτών μαζεύτηκε έξω από την κατάληψη του Μαθηματικού, στην Εμπορική σχολή. Η ομάδα αυτή ήρθε με προκλητική διάθεση. Πήραν όμως το μήνυμα τους από τους φοιτητές αλλά και τους εργαζόμενους, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην περιφρούρηση της κατάληψης:
 
ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
 
Το ΜΑΣ καταδικάζει αυτή την ενέργεια μελών της Χρυσής Αυγής και καλεί τους ίδιους τους φοιτητές και τον λαό του Καρλοβάσου να κάνουν οι ίδιοι υπόθεσή τους την απομάκρυνση των φασιστικών μορφωμάτων, όπου και αν αυτά εμφανίζονται. Σε ένα νησί με αυτή την ιστορία δεν χωράνε πουθενά οι απόψεις και οι λογικές τους. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας συμμετείχε στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1