Thumbnail
Πως εγγράφονται οι μαθητές στην Ά γυμνασίου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

 e-mail: [email protected]

                                                                                                                                Αθήνα, 18-12-2012

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα : Σχετικά με το έγγραφο για τις ονομαστικές καταστάσεις μαθητών Στ΄ τάξης και τις δηλώσεις διαμονής τους

Σχετικά με το έγγραφο αρ. πρ. 15056/11-12-2012 που αφορά τη διαβίβαση σχετικού εγγράφου του Δ/ντη Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας με θέμα «Ονομαστικές καταστάσεις μαθητών της Στ΄ τάξης δημοτικών σχολείων», έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.             Οι σχολικές μονάδες της Α’ βάθμιας και οι διευθυντές αυτών δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ την υποχρέωση της επιβεβαίωσης των στοιχείων διαμονής των μαθητών που πρόκειται να εγγραφούν στην Α’ τάξη του Γυμνασίου. Πολύ δε περισσότερο δε δικαιούνται να απαιτούν παραστατικά που άπτονται των προσωπικών δεδομένων των οικογενειών, όπως η φορολογική δήλωση. Στη σημερινή περίοδο, η φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού οδηγεί σε αδυναμία κατάθεσης παραστατικών, όπως λογαριασμός της ΔΕΗ και συμβόλαιο θεωρημένο στην εφορία. Είναι απαράδεκτο για οποιοδήποτε λόγο να δημιουργούνται εμπόδια στην εκπαίδευση των μαθητών μας. Η υπεύθυνη δήλωση των γονιών είναι ένα επαρκές έγγραφο που πιστοποιεί τη διεύθυνση διαμονής και ζητούμε να θεωρηθεί ως τέτοιο προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις αποκλεισμού παιδιών από την εγγραφή τους στο Γυμνάσιο. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε ότι θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια δημιουργίας τεχνητών προβλημάτων με στόχο την αυθαίρετη και κατ’ επιλογή διοχέτευση του μαθητικού πληθυσμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε σχολεία, με βάση τις επικείμενες συγχωνεύσεις-συμπτύξεις τμημάτων και σχολείων. 

 

2.             Οι σχολικές μονάδες της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν ως προϊστάμενη αρχή την Α’ βάθμια εκπαίδευση και καμία άλλη. Δεν δικαιούται η διοίκηση της Β’ βάθμιας να αποφασίζει και να υποδεικνύει μεθόδους και τρόπους που καλούνται να εφαρμόσουν οι σχολικές μονάδες ή οι διευθυντές της Α’ βάθμιας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Δ.Σ. του συλλόγου μας με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Α’ ΠΥΣΠΕ, μας δήλωσε ότι όσο αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων δεν έχουν καμία διοικητική ευθύνη προς την Α’ βάθμια.

 

3.             Η συμπλήρωση της βάσης δεδομένων της Β’ θμιας Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας και μάλιστα με καταληκτική ημερομηνία την 21/12/2012, είναι ευθύνη των διοικητικών υπηρεσιών της εν λόγω Διεύθυνσης και όχι των σχολικών μονάδων της Α’ βάθμιας.  Δεν μπορεί να συνεχίζεται η επιβάρυνση των σχολικών μονάδων με όγκο δουλειάς που δεν τους αντιστοιχεί.

 

   Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω παραπέμπουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τη διοικητική συγχώνευση των βαθμίδων της εκπαίδευσης με στόχο την άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Επιδιώκουν μια διοικητική πυραμίδα «τέρας», πλήρως ιεραρχική και συγκεντρωτική ώστε να ελέγχουν με αυταρχικό τρόπο όλη την εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμένα σημειώνουμε ότι στο μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε στις 7/11/2012 δίνεται το δικαίωμα στο υπουργείο να μετακινεί εκπαιδευτικούς από τη μία βαθμίδα στην άλλη χωρίς την αίτηση του εκπαιδευτικού καθώς και να μετακινεί αυθαίρετα σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας άσχετα με την οργανική θέση που κατέχει ο εκπαιδευτικός.  

 

Με βάση τα παραπάνω:

1)    καλούμε την Α’ διεύθυνση Π.Ε. να πάρει θέση και να εκδώσει άμεσα έγγραφο όπου θα καλεί τις σχολικές μονάδες να στείλουν στην Α’ διεύθυνση τις καταστάσεις με τις υπεύθυνες δηλώσεις, όπως γινόταν πάντα και εκείνη να τα αποστείλει στη Β’ βάθμια εκπαίδευση. Η Α’ διεύθυνση δεν μπορεί απλώς να προωθεί τα έγγραφα της Β’ βάθμιας όταν τα ζητήματα αφορούν δικές της αρμοδιότητες και στη συνέχεια «να νίπτει τας χείρας της». Ταυτόχρονα, να προτείνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην παρεμποδιστεί για κανένα λόγο η παρακολούθηση των μαθητών στην Α’ Γυμνασίου αποδεχόμενη υπεύθυνη δήλωση του γονιού ως επαρκές έγγραφο.

2)    Ενημερώνουμε τους διευθυντές ότι δεν οφείλουν σε καμία περίπτωση να εκτελέσουν τις εντολές της Β’ βάθμιας, μιας και δεν είναι η προϊστάμενη αρχή τους. Άλλωστε, η τοποθέτηση της αναπληρώτριας διευθύντριας σχετικά με αυτό, το επιβεβαιώνει. Τους καλούμε να μην το κάνουν και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στη στάση τους αυτή.

3)    Το Δ.Σ. της ΔΟΕ να τοποθετηθεί αντίστοιχα με το σύλλογό μας για τα παραπάνω ζητήματα. Το θέμα αφορά το μεγαλύτερο ΠΥΣΠΕ της χώρας και δεν πρέπει να θεωρείται ήσσονος σημασίας. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»