Thumbnail
Το Βήμα

 

Οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν να καταφύγουν στα Ευρωπαϊκά  δικαστήρια για την «Αθηνά», ενώ στην Αθήνα και την Φιλοσοφική Σχολή, κίνηση καθηγητών οδήγησε στην συλλογή 11.000 υπογραφών μέσα σε μια μόνο εβδομάδα από πανεπιστήμια αλλά και πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά της ενοποίησης των τμημάτων ξένων Φιλολογιών στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Μάλιστα ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα στο αμφιθέατρο της Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, σχετική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε πλήθος καθηγητών, φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος.
 
Όπως αναφέρεται μάλιστα σε κείμενο που εξέδωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης «όλες οι συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας δήλωσαν έτοιμες να συνεχίσουν με πολύμορφες κινητοποιήσεις τον αγώνα τους για να διατηρηθεί η αυτοτέλεια και αυτονομία των Τμημάτων της Σχολής».
 
Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του σχεδιασμού της «Αθηνάς», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι σπουδαστές τμημάτων, που συγχωνεύονται αυτό προκαλεί αντίστροφη διακριτική μεταχείριση των φοιτητών των ΤΕΙ σε σχέση με τους αποφοίτους των αντίστοιχων ιδρυμάτων των υπολοίπων κρατών μελών τη ΕΕ, αλλά δυσχεραίνει και την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε χώρες μέλη της ΕΕ, αφού με άλλο περιεχόμενο σπουδών εγγράφονται και με άλλο αποφοιτούν και οδηγούνται στην απώλεια οποιωνδήποτε εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων τους».
 
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι σπουδαστές του τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας, που απορροφάται από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, καθώς όπως αναφέρουν τα επιστημονικά τους αντικείμενα διαφέρουν.
 
Οι καθηγητές ΤΕΙ για τους μισθούς
 
Οι καθηγητές ΤΕΙ από την πλευρά τους, αποφάσισαν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια και για τις περικοπές στους μισθούς τους.
 
Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ - ΤΕΙ) αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο και σχετική αίτηση πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Αν η κατάληξη αυτών των ενεργειών αποβεί αρνητική σε εθνικό επίπεδο, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ενδεχομένως και στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων «για να γίνει εκμετάλλευση των αποφάσεων εθνικών δικαστηρίων σχετικών με τις αμοιβές των καθηγητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
Βασική προϋπόθεση είναι να δηλώσει με σαφήνεια ο υπάλληλος το φορέα εργασίας του και το ακριβές ωράριο απασχόλησης του, δεδομένου ότι η άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
απθ
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!
Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.263 συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι συντελεστές της είναι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος...
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Κραυγή αγανάκτησης: Εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας οι αναπληρώτριες σε άδειες, επιδόματα, μητρότητα...
Αλήθεια, πρέπει οι αναπληρώτριες να υπολογίζουν τις ημερομηνίες που θα βολεύει περισσότερο για να κυοφορούν ή να παρθούν τώρα μέτρα για εξίσωση των...
Κραυγή αγανάκτησης: Εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας οι αναπληρώτριες σε άδειες, επιδόματα, μητρότητα...