Thumbnail
Η Κουβενζανέ Γουόλις (Quvenzhané Wallis) έχει ένα περίεργο όνομα που χτες, μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ, όλο το Χόλιγουντ αναγκάστηκε να μάθει.   

Η Κουβενζανέ Γουόλις (Quvenzhané Wallis) έχει ένα περίεργο όνομα που χτες, μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ, όλο το Χόλιγουντ αναγκάστηκε να μάθει.   

Η μικρή ηθοποιός που γεννήθηκε μόλις το 2003 έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς με την απόδοσή της στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως "Hushpuppy" στη δραματική ταινία «Μυθικά Πλάσματα Του Νότου», η οποία της χάρισε ήδη πολλά βραβεία. Πλέον γράφει ιστορία ως η νεότερη ηθοποιός που έχει λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού. [Σήμερα είναι 9 ετών, αλλά όταν επιλέχτηκε για το φιλμ ήταν 5, και όταν γυρίστηκε αυτό μόλις 6.] 

 
Η Γουόλις γεννήθηκε στη Houma της Λουιζιάνα, κόρη μιας δασκάλας και ενός οδηγού φορτηγού. Το πρώτο μέρος του ονόματός της, 'Quven', συνδυάζει τα ονόματα των γονιών της, ενώ η κατάληξη 'zhané' σημαίνει «νεράιδα» στα Σουαχίλι. 
Magnify Image
Το ξεχωριστό πνεύμα του μικρού κοριτσιού από τη Λουιζιάνα, η ακλόνητη τόλμη και ικανότητά της την έκαναν να ξεχωρίσει μεταξύ των 3.000 περίπου κοριτσιών, ηλικίας 6 ως 12 ετών, σε σειρές οντισιόν που έφτασαν μέχρι τη Βενετία. 
 
 
Οι υπεύθυνοι κάστινγκ ανησυχούσαν ότι παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών ήταν υπερβολικά μικρά για τις απαιτήσεις της δουλειάς αλλά η Κουβενζανέ εντυπωσίασε τους πάντες παρά την ηλικία της, διαθέτοντας αυτο-έλεγχο και ευαισθησία πέρα από το νεαρό της ηλικίας της. Ο σκηνοθέτης, Benh Zeitlin, δήλωσε ότι μόλις είδε τη μικρή Γουόλις κατάλαβε αμέσως ότι βρήκε αυτό που έψαχνε και άλλαξε το σενάριο της ταινίας έτσι ώστε να μπορέσει να χωρέσει την έντονη προσωπικότητά της. 

 
«Είναι απλά συναρπαστικό να την παρακολουθείς», δήλωσε ο Μάικλ Γκότβαλντ, ένας από τους παραγωγούς της ταινίας που συμμετείχε στην αναζήτηση της πρωταγωνίστριας.  
 
 Αυτός είναι ο πρώτος επαγγελματικός ρόλος για τη μικρή Κουβενζανέ (Νέιζι), που πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού σε ένα σχολείο της Houma, αλλά αντιμετωπίζει το ντεμπούτο της με εκπληκτική αντοχή και ενέργεια, παρά τις πολλές ώρες δουλειάς, τόσο στα γυρίσματα όσο και στα ιδιωτικά μαθήματα με έναν δάσκαλο. 
Magnify Image
Και τι λέει η ίδια; Περιγράφει την νέα της περιπέτεια ως «διασκεδαστική», λέει ότι το πιο δύσκολο μέρος της δουλειάς ήταν να θυμάται τα λόγια της συμπληρώνοντας ότι είναι και ένα από τα πιο διασκεδαστικά.
 
 
 
Η μικρή ηθοποιός στα γυρίσματα του φιλμ 
 
lifo.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κολωνος
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)
«Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν»
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)