Thumbnail
Σχετικά με το ανώνυμο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στις 18-4-2013 στον ιστότοπο του AlfaVita (Πηγή: thriskeftika.blogspot.gr), το οποίο κατ’ ουσίαν καταγγέλλει την επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Μαρία Συργιάννη σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου

 

Θέμα:  Απάντηση σε δημοσίευμα του AlfaVita για την επιμορφωτική ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας  Δρ. Μαρίας Συργιάννη.

            Σχετικά με το ανώνυμο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στις 18-4-2013 στον ιστότοπο του AlfaVita (Πηγή: thriskeftika.blogspot.gr), το οποίο κατ’ ουσίαν καταγγέλλει την επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Μαρία Συργιάννη σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων γνωστοποιεί τα παρακάτω:

1.        Η επιμορφωτική ημερίδα που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς ΠΕ01 της ΔΔΕ Ν. Ημαθίας (περιοχή ευθύνης της κ. Συργιάννη) έχει έγκριση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και διοργανώνεται από τη Σχολική Σύμβουλο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, που καθορίζονται στο άρθρο 8, παρ. 1 α,β,γ της Φ.353.1./324/105657/Δ1  υπ. απόφασης (ΦΕΚ 1340 τ Β΄/16-10-2002).

2.       Στα πλαίσια των παραπάνω αρμοδιοτήτων η Σχολική Σύμβουλος μπορεί να συνεργάζεται κατά την κρίση της με φορείς (όπως στην παρούσα περίπτωση με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου) και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με στόχο τη βελτίωση της διδασκαλίας, την εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών, την εισαγωγή καινοτομιών στην εκπαίδευση και την κάλυψη παιδαγωγικών και επιστημονικών αναγκών, όπως αξιολογούνται από την ίδια, στο πλαίσιο του καθοδηγητικού της έργου. Στην ίδια βάση, μπορεί να προσκαλεί ειδικούς εισηγητές.

3.       Η Σχολική Σύμβουλος έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης της εκπαιδευτικής πολιτικής στο αντικείμενο της ειδικότητάς της για τα σχολεία ευθύνης της. Στο έγγραφό της, που περιλαμβάνεται στο δημοσίευμα, είναι σαφές ότι η επιμόρφωση διοργανώνεται από τη  Σχολική Σύμβουλο σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου (και όχι το αντίθετο), στην περιοχή ευθύνης της (Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού και 4ο Γυμνάσιο της Βέροιας).

4.      Γίνεται τέλος γνωστό ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι επιτελούν αποκεντρωμένα ένα πολύ σημαντικό επιμορφωτικό έργο για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης τους. Το έργο τους αυτό δεν εντάσσεται σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα και δεν προβάλλεται αντίστοιχα, όπως των φορέων που έχουν χρηματοδότηση. Τις περισσότερες φορές οι Σχολικοί Σύμβουλοι καλύπτουν με ίδια έξοδα τις μετακινήσεις των προσκεκλημένων εισηγητών και άλλες δαπάνες που συνδέονται με τις επιμορφωτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών. Η συγκεκριμένη στοχοποίηση της επιμορφωτικής ημερίδας της Σχολικής Συμβούλου κ. Μ. Συργιάννη δεν γνωρίζουμε σε τι αποσκοπεί, μπορεί όμως να χαρακτηρισθεί κακόβουλη και μικρόψυχη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕ.Τ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΙΑΚΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΑΝΗΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)