Thumbnail
  O αγώνας τώρα ξεκινάει! Κάτω η ευρωκίνητη χούντα! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω κείμενο, προτάθηκε στο Δ.Σ. της Δ. ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, και δεν ψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις.   Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατάφερε το αδιανόητο.

 

«Μικρό» το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ-Μεγάλες οι περιστάσεις!

Παραιτηθείτε και τραβάτε στο καλό!

O αγώνας τώρα ξεκινάει! Κάτω η ευρωκίνητη χούντα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω κείμενο, προτάθηκε στο Δ.Σ. της Δ. ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, και δεν ψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις.  

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατάφερε το αδιανόητο. Την μεγαλύτερη συσπείρωση του κλάδου, τις μαζικές γενικές συνελεύσεις, την μαχητικότητα και την περηφάνια του εκπαιδευτικού που δημιουργήθηκε,- καταστάσεις που οφείλονται βέβαια στο γεγονός, ότι η δημόσια εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί, η Ελλάδα η ίδια δέχονται την μεγαλύτερη μεταπολεμική επίθεση στην ιστορία τους από το ξένο παράγοντα και το ντόπιο κατεστημένο-  κατάφερε να τις οδηγήσει στο αδιέξοδο. Μέσα σε ένα 24ωρο, μετέτρεψε την ανάταση του εκπαιδευτικού κόσμου σε ήττα χωρίς μάχη. Η υπονόμευση  του αγώνα είχε αρχίσει βέβαια, αρκετές μέρες πριν, όταν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, αλλά και άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, προδιέγραφαν ότι η απεργία δεν θα γίνει, ότι είναι συμβολική, ότι μετά την επιστράτευση θα γυρίσουμε περήφανοι στα σχολεία! Γυρίσαμε περήφανοι ή ταπεινωμένοι; Είναι προς κρίση των συναδέλφων. Αφού λοιπόν η ψήφιση της απεργίας  ήταν  «συμβολική», γιατί δεν έκαναν (και) μια εναλλακτική πρόταση αγώνα για να αποφασίσει ο κόσμος της εκπαίδευσης πως θα αντιμετωπίσει την επιστράτευση; 

Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον κλάδο, και εκτιμάς ότι μπροστά στην επιστράτευση  θα υπάρξει ήττα, δεν προτείνεις απεργία διαρκείας, προτείνεις κάτι άλλο. Αλλά, όταν βλέπεις ότι υπερψηφίζεται  μέσα σε κατάμεστες αίθουσες,   δεν επιτρέπεται μετά να ποδοπατείς τις ψήφους χιλιάδων συναδέλφων σου που αψήφησαν την προκαταβολική  επιστράτευση της ευρω-κίνητης χούντας.

Παίχτηκε ένα «παιχνίδι» αγώνα χωρίς κόστος. Κάποιοι,  ήθελαν τα παράσημα του αγώνα χωρίς να αγωνιστούν. Έτσι, βρέθηκαν γυμνοί το βράδυ της Τετάρτης, όταν διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει ούτε καν σε εικονικές υποχωρήσεις, για να δείξει   πυγμή  και έτσι  «άδειασε» και αυτούς με άσκημο τρόπο. 

Γελοίες καταστάσεις, που δεν τιμούν μια ομοσπονδία  που έχει γράψει ιστορία, έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης. Η μεγάλη «κολοτούμπα» πήρε χαρακτήρα κωμωδίας. Φτάσαμε στο ευτράπελο, η ψηφοφορία για την απεργία να γίνεται σε δύο στήλες, όπου  στην μία, πολλοί πρόεδροι να ψηφίζουν υπέρ και στην άλλη κατά ή λευκό. Οδηγηθήκαμε στο «όρια» του παραλογισμού, χάριν ενός  «παιχνιδιού» (και πολιτικού που φάνηκε προς στιγμήν να «βολεύει» αρκετούς), που παίχθηκε άσκημα, τελικά στις πλάτες των καθηγητών. Η σαλάτα και το χάος, που δημιούργησαν, τους οδήγησε και σε καταστατικό πραξικόπημα. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα να βάλουν δύο στήλες, που η μία να αναιρεί την άλλη! Το ερώτημα της εισήγησης, ήταν απεργία ή όχι. Οι αποφάσεις των Γ.Σ., δεν μπορεί να ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Κανείς δεν έχει δικαίωμα, να ερμηνεύει τις ψήφους των άλλων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι προστατεύει τον άλλον από την απόλυση. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Είναι προσβολή του κλάδου των εκπαιδευτικών και της δημοκρατίας. Αν έχουν στοιχειώδες  φιλότιμο, ας παραιτηθούν, τουλάχιστον για την ιστορία μια που κατάφεραν να θίξουν το φιλότιμο ενός  ολόκληρου κλάδου.  

Όσον αφορά  την στάση της Δ. ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ:

Από το βράδυ της Κυριακής 12-5, όπου έγινε η σύσκεψη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου,   προειδοποιήσαμε ότι με το κομφούζιο που δημιουργείται, ο κλάδος θα οδηγηθεί το βράδυ της Τετάρτης σε αδιέξοδο. Είπαμε καθαρά, ότι το ζήτημα δεν είναι η ψήφιση  μιας απεργίας, δύο  ή πέντε ημερών, που έχει ήδη υπονομευτεί και ως απειλή (αφού ο ίδιος ο πρόεδρος δηλώνει ότι δεν θα γίνει), αλλά το σπάσιμο της επιστράτευσης και αυτό πρέπει να είναι το βασικό θέμα στις συνελεύσεις που θα διεξήγοντο την Τρίτη 14-5. Ότι πρέπει να αναζητήσουμε πολιτική και κοινωνική κάλυψη, ότι χρειάζονται εξωτερικές πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, ότι ο αγώνας των καθηγητών θα κερδίσει μόνο στο βαθμό που εμφανιστεί  -και στηριχτεί πολιτικά και κοινωνικά- ως γενικός πολιτικός αγώνας της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι στην βαρβαρότητα που βιώνει καθημερινά. Ότι στην σημερινή κατάσταση δεν υπάρχουν ανώδυνοι αγώνες, ότι οι αγώνες έχουν ρίσκο κλπ Τις θέσεις αυτές, τις έγραψαν  στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, με την «λογική» πάμε βήμα-βήμα, βλέποντας και κάνοντας……  και στα σκούρα…Λούηδες….

Κατά της διάρκεια της συνέλευσής μας την Τρίτη,  συζητήθηκε το πώς θα γίνει η απεργία, πώς να οργανωθεί ο αγώνας, με την συμμετοχή του συλλόγου των Δασκάλων και του τοπικού σωματείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Είχαμε πάρει απόφαση για κοινή-ανοικτή σύσκεψη την Πέμπτη για δημιουργία απεργιακών επιτροπών, τοπικής συγκέντρωσης κλπ

Στην ίδια την συνέλευση των προέδρων, την Τετάρτη, -με παρόντα 5 από τα επτά μέλη του Δ.Σ. και την σύμφωνη γνώμη τους- ψηφίσαμε αυτό που είχε ψηφίσει η Γ.Σ., απεργία,  και στις δύο στήλες της  ΟΛΜΕ, μαζί με άλλες 18 ΕΛΜΕ της χώρας.  Στην τοποθέτηση μας (μέσω του προέδρου της ΕΛΜΕ μας),  τονίσαμε το αδιέξοδο που οδηγεί τον κλάδο η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που θέλει να αναστείλει την απεργία χωρίς να προτείνει και τίποτα, και ότι την ύστατη ώρα πρέπει να βρεθεί τρόπος οργάνωσης του αγώνα και όχι να επικρατήσει  η λογική ψηφίσαμε-επιστρατευτήκαμε-τελειώσαμε, («με το κεφάλι ψηλά»).

Τονίσαμε επίσης, ότι αν η απεργία έχει κινδύνους  και πιθανές απολύσεις, η άτακτη φυγομαχία έχει σίγουρες απολύσεις, μια που δεν θα επαναπροσληφθούν αναπληρωτές, μια που θα απολυθούν υπεράριθμοι, μια που πολλοί συνάδελφοι λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μπορούν να φύγουν ξανά μακριά από το σπίτι τους για 800-900 ευρώ και ουσιαστικά απολύονται. Άρα είπαμε, η φυγομαχία έχει σίγουρα αίμα για τον κλάδο. Η μάχη όμως ενός αγώνα, μιας απεργίας, μπορεί να χαθεί, μπορεί όμως και να κερδηθεί. Αυτή την στιγμή, ο κλάδος των καθηγητών μπορούσε και μπορεί, να μπει  μπροστά, σε έναν αγώνα για δημοκρατία, για κοινωνική απελευθέρωση, σπάζοντας την επιστράτευση και να ανάψει   την σπίθα που θα κάψει τον κάμπο της απελπισίας και της κατάθλιψης  που έχει επιβάλλει η Ε.Ε. στην ελληνική κοινωνία. Μπορούσαμε και μπορούμε να νικήσουμε. Και στο δρόμο μας θα είναι πάντα η καταστολή  και η επιστράτευση.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 (Αγ. Παρεμβάσεις, εκπαιδευτικοί για το Σχέδιο Β, Ανεξάρτητοι) 

Δ. ΕΛΜΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                             

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα