Thumbnail

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕUROPALSO

 

 Ως πρώτη δυναμική αντίδραση στην κατάπτυστη συλλογική σύμβαση  των 3,52 ευρώ, που με αδιαφανείς διαδικασίες υπέγραψε η εργοδοτική ένωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso με το «κίτρινο» σωματείο, την Παρασκευή 14/9 στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής - «Ο Βύρων»,  πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την έδρα των εργοδοτών, Ακαδημίας 98-100, στο κέντρο της Αθήνας, όπου με πανώ, συνθήματα και μοίρασμα κειμένων, απαίτησε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις ακραίες αντεργατικές μεθοδεύσεις της.

 

Πολυπληθής αστυνομική δύναμη στην είσοδο του κτιρίου «προστάτευε» τους αρχιτέκτονες της εξοντωτικής κατακρήμνισης των αποδοχών των εκπαιδευτικών, αυτούς, που εξ αιτίας της απουσίας της κρατικής εποπτείας έχουν γίνει κράτος εν κράτει και επιδιώκουν τη θεσμική φίμωση των εργαζομένων στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών· που ποινικοποιούν τους συνδικαλιστικούς αγώνες τους και καταργούν κάθε μορφή προστασίας των εργαζομένων και ελέγχου των αυθαιρεσιών τους.

Με το ΔΣ των εργοδοτών απόν η αντιπροσωπεία του συλλόγου μας συνομίλησε με εξωτερικό σύμβουλο του Europalso, παλαιότερα ιδιοκτήτη κέντρου ξένων γλωσσών ο οποίος έχει επανειλημμένα παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας σε προσφυγές των εργοδοτών κατά του Συλλόγου μας, Βύρωνα. Στην σύντομη αυτή συνάντηση ο εν λόγω σύμβουλος εξέφρασε τη δήθεν θλίψη για τις εξευτελιστικές αμοιβές των καθηγητών, ανθρώπων με επιστημονική εξειδίκευση, και παράλληλα δικαιολόγησε το Europalso λέγοντας ότι προσπαθεί σύννομα, λόγω λήξης της μετενέργειας [sic], να «διαφυλάξει» τα δικαιώματα των εργαζομένων! Ισχυρίστηκε δε ακόμη ότι οι εργοδότες δεν έχουν καμιά υποχρέωση να δίνουν στους καθηγητές μέρος από τα παχυλά κέρδη που λαμβάνουν τόσα χρόνια σε βάρος εργαζόμενων και γονέων, ότι δεν καταλαβαίνει, ως άλλο δεξί χέρι της Τρόικας, για ποιο λόγο οι καθηγητές πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης από τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται, ενώ σε σχετική ερώτηση για τις πολλαπλές δικαστικές επιθέσεις εναντίον του συλλόγου μας ο εκπρόσωπος απάντησε πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις διαταγές καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας πως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που οι εργαζόμενοι κάνουν εκλογές, να έχουν απαίτηση για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ)!  Τέλος, υποστήριξε ότι το ωρομίσθιο των 3,52 ευρώ μεικτά προβλέπεται μόνο για τα πρώτα 6 χρόνια γιατί ύστερα οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν περισσότερα!

Η αντιπροσωπεία του συλλόγου μας κατέστησε σαφές ότι προκύπτουν για τα δύο σωματεία σαφείς ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές, ότι ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός θα βρει αντιμέτωπους ενωμένους όχι μόνον τους καθηγητές στα κέντρα ξένων γλωσσών αλλά και όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, προειδοποίησαν ότι αυτές οι μεθοδεύσεις θα οδηγήσουν νομοτελειακά στην καταστροφή ολόκληρου του κλάδου, στο κλείσιμο των μικρών φροντιστηρίων, στην υπερδιόγκωση των ποσοστών ανεργίας, στην «μαύρη» εργασία, όσο και στην υπόσκαψη της ποιότητας της διδασκαλίας. Ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται ο Βύρωνας και οι αγώνες των εργαζομένων να επιτρέψουν να εφαρμοστεί αυτή η κατάπτυστη σύμβαση σε κανένα χώρο δουλειάς.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας και στην  έδρα της Interlngua,  στο ίδιο κτήριο, όπου έξι συνάδελφοι βρίσκονται και πάλι σε επίσχεση εργασίας αφού η εργοδοσία δεν έχει πραγματοποιήσει τις γραπτές υποσχέσεις της και εξακολουθεί να μην καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών.  Στην περίπτωση αυτή η εργοδοσία επέλεξε να κλειδαμπαρωθεί (!) εντός των γραφείων της παρά να συναντήσει τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους του εργατικού σωματείου. 

Είναι σαφές ότι οι εργοδότες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο τρομοκρατίας, εμπαιγμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας ώστε να μας αναγκάσουν να υποκύψουμε στους εκβιασμούς και να εφαρμόσουν τις άθλιες μεθοδεύσεις τους. Είναι η ίδια τακτική που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις-υπηρέτες του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ για να νομιμοποιήσουν την κατεδάφιση κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει κατακτηθεί με μακροχρόνιους αγώνες και θυσίες. Είναι αναγκαίο να αντισταθούμε στην τρομοκρατία, να συσπειρωθούμε να μην πέσουμε στην παγίδα του ψευδοσωματείου και των εκτός λογικής σεναρίων που προβάλλουν οι εργοδότες.

Προειδοποιούμε για συνεχείς κινητοποιήσεις και  απαιτούμε από την εργοδοσία του Europalso να πάρει πίσω την κατάπτυστη σύμβαση! Απαιτούμε επίσης από τις γνωστές εταιρείες Interlingua και Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ, που αναπτύσσονται με το σύστημα δικαιόχρηση (franchise), να σταματήσουν να παρανομούν  και να καταβάλουν άμεσα τις δεδουλευμένες αποδοχές συναδέλφων. Εγκαλούμε δε το Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ το οποίο δεν συμμορφώνεται με σχετικές εις βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης. 

Δεν θα αφήσουμε να εφαρμοστεί η ψευδοσύμβαση! Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει! Ούτε ένας απλήρωτος και ανασφάλιστος!

Τόσο η ΟΙΕΛΕ όσο και η ΓΣΕΕ με αιχμηρές ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν τα τεκταινόμενα στον κλάδο των κέντρων ξένων γλωσσών,  και  ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Παιδείας ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στον κλάδο των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων προμηνύοντας ότι θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις. Σε αποκαλυπτικές ανακοινώσεις και καταγγελίες έχουν προχωρήσει επίσης πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικών εκπαιδευτικών, πολιτικοί φορείς. Επιστημονικοί σύλλογοι και άλλες συλλογικότητες.

15/6/2012


--

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Καθηγητών Ξένων Γλωσσών
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΥΡΩΝΑΣ
[email protected]     http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
royla pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή»...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας