Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 

ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
 

Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διερευνήσει τους τρόπους στήριξης των μαθητών που έχουν ανάγκη

 

Παρέμβαση στο προχτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ώστε να απαιτήσει η Περιφέρεια λύση στο οξυμένο πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών και της έλλειψης θέρμανσης στα σχολεία, έκαναν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.

 

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών που είχε εντοπιστεί από πέρσι στα σχολεία, εξαπλώνεται με μεγάλους ρυθμούς και δείχνει τη σύγχρονη βαρβαρότητα που ζουν οι λαϊκές οικογένειες, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Παρ' όλα αυτά τόσο η προηγούμενη όσο και η παρούσα κυβέρνηση απέναντι σ' αυτή την τραγική κατάσταση έχουν δείξει εγκληματική απραξία. Για πολλούς μήνες πέρσι το υπουργείο Παιδείας αρνούνταν ότι υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών, παρά τις καταγγελίες, τα σχετικά δημοσιεύματα, τις λιποθυμίες κλπ. Οταν μετά από μήνες δεν μπορούσε άλλο να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε τελικά ένα πρόγραμμα μικρογευμάτων σε κάποια σχολεία, το οποίο όμως... δεν εφαρμόστηκε ποτέ και στο τέλος της περσινής χρονιάς βγήκε από το υπουργείο μια εγκύκλιος που παρέπεμπε τους διευθυντές των σχολείων, όταν εντοπίζουν πρόβλημα να... το λύνουν οι ίδιοι όπως μπορούν (σε συνεργασία με την Εκκλησία, με ΜΚΟ) κλπ.

Προχτές στο περιφερειακό συμβούλιο, με σχετικό ψήφισμα που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό, ζητούν από την Περιφέρεια Αττικής να παρέμβει άμεσα ώστε:

  • Να απαιτήσουμε την άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το υπουργείο για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.
  • Να συνεισφέρουμε και σε συνεργασία με δήμους και φορείς να καλύψουμε τώρα την κρατική άρνηση χορήγησης έκτακτου κονδυλίου στους δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμό) σε όλους τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων, καθώς και να καλυφθούν άμεσα τα έξοδα θέρμανσης.

Αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες και τους τρόπους παρέμβασης και στήριξης των μαθητών που έχουν ανάγκη.

Στο ψήφισμα που κατατέθηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστό ότι η λαϊκή οικογένεια, όσο ξεδιπλώνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου βάρβαρη επίθεση, με φοροληστεία, απανωτά χαράτσια, μείωση παροχών σε Υγεία - Πρόνοια, απολύσεις, ανεργία και γενικά με τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Από την αρχή της εκδήλωσης αυτής της κρίσης συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς των εργαζομένων σε όλους τους δήμους παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων προβλημάτων.

Ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα εμφανίζεται αυτό του υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία της Αττικής, πρόβλημα που είναι στενά δεμένο με τη ραγδαία αύξηση των άνεργων νοικοκυριών, της απλήρωτης δουλειάς, της φοροληστείας. Ζήτημα που θα οξύνεται, από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, για το επόμενο διάστημα και χρόνο. Επίσης, με ένταση μπαίνουν για τα σχολεία της Αττικής η έλλειψη θέρμανσης για το χειμώνα, η οικονομική αδυναμία σειράς δήμων να αντεπεξέλθουν στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η απόλυτη μείωση της χρηματοδότησής τους από το κράτος.

Μέχρι τώρα γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος του υποσιτισμού παραπέμποντάς το κατά βάση σε ιδιώτες ή στη συνεργασία δήμων με ιδιώτες, Εκκλησία, ΜΚΟ και πάντα παραμένει αποσπασματική η αντιμετώπισή του. Στην απαίτηση του γονεϊκού κινήματος να χορηγηθεί σε όλα τα σχολεία της Αττικής γεύμα με κονδύλια κρατικά, το αντίστοιχο υπουργείο αδιαφορεί και εξαγγέλλει τη συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για πρόγραμμα αποστολής τροφίμων στις οικογένειες 2.000 μαθητών που υποσιτίζονται, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται ότι θα επεκτείνει τη συνεργασία με το ίδρυμα Νιάρχου πάλι για προγράμματα σίτισης μαθητών. Δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στα σχολεία επιχειρηματίες (όπως ο Νιάρχος και άλλοι) και διάφορες ΜΚΟ, που με την Αρχιεπισκοπή μοιράζουν ελεημοσύνες. Μοιράζουν λόγια αγάπης και στοργής για να ομορφύνουν τη βαρβαρότητα.

Το ΚΚΕ ανέδειξε το ζήτημα του υποσιτισμού των παιδιών και μέσα στη Βουλή και ζητά να δοθεί έκτακτο κονδύλι στους δήμους για να παρέχεται ένα μικρό γεύμα στα σχολεία. Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλη είχε καταγγείλει τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, που για τέταρτη φορά είχε αρνηθεί να βρεθεί στη συνεδρίαση, για να απαντήσει σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ».

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα