Thumbnail
Τύπος: Αυγή

 

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ανοίγει η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη, να διαγράψει από τα μητρώα ΑΕΙ και ΤΕΙ εκατοντάδες διοικητικούς υπαλλήλους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας αναστέλλει όλες τις λειτουργίες του ιδρύματος από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή. Η διοίκηση του ΤΕΙ καταγγέλλει την απόλυση 22 διοικητικών του υπαλλήλων την ώρα που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαίωνε ότι το ίδρυμα δεν εμπίπτει στη διαδικασία της διαθεσιμότητας.
 
Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες, παρουσία όλων των συνδικαλιστικών φορέων του Ιδρύματος, τονίζει ότι η παρουσία των 22 υπαλλήλων είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη σε διοικητικό προσωπικό.
 
Επιπλέον, η διοίκηση του ιδρύματος αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ορκωμοσίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
 
Από την πλευρά του, το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων εκφράζει βαθιά αγανάκτηση για τη διαθεσιμότητα/ απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων από τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα και κάνει έκκληση προς την πολιτεία για την άμεση άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας και την πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων.
 
Σε ψήφισμά της, η κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τονίζει ότι η μείωση του διοικητικού προσωπικού της Σχολής θα καταστήσει προβληματική τη λειτουργία βασικών τμημάτων. Η κοσμητεία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη διαθεσιμότητα και την επαπειλούμενη απόλυση των υπαλλήλων, δηλώνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και ζητεί από τις Πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προς την Πολιτεία για τη μη εφαρμογή αυτής της νομοθετικής διάταξης. Τέλος, καλεί το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας να προβεί σε δράσεις αλληλεγγύης.
 
Αυγή 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
ΔΑΚΕ Αιτωλοακαρνανίας: «Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση σχολικών τμημάτων Αγρινίου»
«Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση σχολικών τμημάτων στο Αγρίνιο», τονίζει η ΔΑΚΕ Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. 
ΔΑΚΕ Αιτωλοακαρνανίας: «Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση σχολικών τμημάτων Αγρινίου»