Thumbnail
Νέο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων με το νέο έτος  

 

Δέκα αποκρατικοποιήσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους πρόκειται να προωθήσει η τρικομματική κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των μνημονίων που έχει συναποφασίσει με τρόικα και ΕΕ.
 
Το τελευταίο μνημόνιο προβλέπει 10 αποκρατικοποιήσεις στο πρώτο τρίμηνο του νέους έτους με πρώτες εταιρείες στη λίστα την ΕΥΑΘ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τον Οργανισμό Ιπποδρομιών, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τη ΛΑΡΚΟ, τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
 
Στο ίδιο διάστημα προβλέπεται πως πρέπει να προχωρήσει η σύναψη συμβάσεων παραχώρησης σε ιδιώτες της Εγνατίας Οδού, λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων καθώς και 28 μεγάλων κτιρίων ιδιοκτησίας του Δημοσίου.
 
Σήμερα, σε κρατική ιδιοκτησία βρίσκεται το 74% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης όπως και του ΟΛΠ. Αυτά τα 2 λιμάνια όπως επίσης και ακόμη 10 -εκείνα της Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Βόλου, Καβάλας, Ραφήνας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας - στα οποία το κράτος κατέχει το σύνολο (100%) του μετοχικού κεφαλαίου, προορίζονται για «πεσκέσι» σε «επενδυτές».
 
Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, προσφέρονται στα μονοπώλια ως ζωτικός χώρος για κέρδη, βασικοί και συγκεντρωμένοι κλάδοι της παραγωγής, όπως ενέργεια και ύδρευση καθώς και φιλέτα δημόσιας γης, βασικές υποδομές όπως λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, οδικοί άξονες. Παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς, οι ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους που απασχολούνται στους συγκεκριμένους κλάδους όσο και στους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.
 
Αρκεί κανείς να αναλογιστεί τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και τις συνεχείς αυξήσεις που έχει επιφέρει η μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, αναδεικνύοντας ότι ο πραγματικός στόχος αυτής της πολιτικής είναι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι οι ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.
 
Πηγή: 902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ.png
Διαδραστικοί πίνακες: Καταβολή πρώτης δόσης 6,2 εκ. Vodafone για να εξοπλίσει 463 σχολεία
Συνολικά η εταιρεία ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση 12.235 διαδραστικών πινάκων σε 2.266 σχολικές μονάδες
Διαδραστικοί πίνακες: Καταβολή πρώτης δόσης 6,2 εκ. Vodafone για να εξοπλίσει 463 σχολεία