Thumbnail
Τους εισαγγελείς και τους αστυνομικούς σε ρόλο «παιδονόμου» στέλνει στα σχολεία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες για να τρομοκρατηθούν οι μαθητές και να σταματήσουν τον αγώνα τους, που φτάνει και σε καταλήψεις των σχολείων τους. 

Τους εισαγγελείς και τους αστυνομικούς σε ρόλο «παιδονόμου» στέλνει στα σχολεία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες για να τρομοκρατηθούν οι μαθητές και να σταματήσουν τον αγώνα τους, που φτάνει και σε καταλήψεις των σχολείων τους. Ο εισαγγελέας με αφορμή τις καταλήψεις μαθητών σε σχολεία απέστειλε χτες σε όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας εγκύκλιο, όπου τους ζητάει να παρεμβαίνουν μέσω των αστυνομικών αρχών τόσο για «τη βεβαίωση των εγκλημάτων» όσο και «την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών τους».

Ουσιαστικά, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η εισαγγελική εγκύκλιος έρχεται να ποινικοποιήσει και να τρομοκρατήσει το μαθητόκοσμο, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και αγωνίζεται για την επίλυσή τους.

Με πρόφαση κάποια ελάχιστα και μεμονωμένα περιστατικά όπου παρεισφρέουν εξωσχολικά στοιχεία και προκαλούν ζημιές σε σχολεία, η εγκύκλιος του Ι. Τέντε έρχεται να εμποδίσει τον αγώνα των μαθητών για καλύτερη Παιδεία. Μάλιστα, η εισαγγελική εγκύκλιος ζητάει από τους καθηγητές να γίνουν καταδότες και να αναφέρουν στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τους πρωταίτιους των καταλήψεων!

Η εγκύκλιος ζητάει να ακολουθείται η αυτόφωρος διαδικασία στους εξωσχολικούς παράγοντες εφόσον πραγματοποιούν καταστροφές στις καταλήψεις σχολείων. Ωστόσο, προχωράει πολύ πιο πέρα και ζητάει να ασκηθούν διώξεις ακόμη και σε γονείς ανήλικων καταληψιών μαθητών. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για «οργανωμένες μειοψηφίες», που «ασφαλίζουν τις εισόδους του σχολείου και παρεμποδίζουν την είσοδο τόσο των συμμαθητών τους όσο και του διδακτικού προσωπικού» και για εξωσχολικούς που παρεισφρέουν τις νυκτερινές ώρες... Οι συμπεριφορές αυτές, αναφέρει ο Ι. Τέντες, λαμβάνουν τη μορφή ποινικά κολάσιμων πράξεων, όπως είναι της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της απρόκλητης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και της κλοπής!

Τέλος, ζητάει τη «συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις».

Ριζοσπάστης, 19/10/2012

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά