Thumbnail
Η 5η Δεκεμβρίου, η μέρα-ορόσημο για τον τζόγο στην Ελλάδα έφτασε, πέρασε και έφερε νέες ειδήσεις, που αλλάζουν πλήρως το τοπίο για μια ακόμη φορά.

 

Του Θ. Ασημακόπουλου
 
Η 5η Δεκεμβρίου, η μέρα-ορόσημο για τον τζόγο στην Ελλάδα έφτασε, πέρασε και έφερε νέες ειδήσεις, που αλλάζουν πλήρως το τοπίο για μια ακόμη φορά.
 
Η τροπολογία του νομοσχεδίου που αφορά τον ΟΠΑΠ διέρρευσε πριν κατατεθεί στη Βουλή και ουσιαστικά παύει το ιντερνετικό στοίχημα στη χώρα μας!
 
Θα συμβεί όμως κάτι τέτοιο;
 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ο ΟΠΑΠ θα έχει το μονοπώλιο του στοιχήματος στην Ελλάδα ώς τις 12.10.2020!
 
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και οι 24 εταιρείες online τζόγου θα χάσουν ώς το τέλος του χρόνου την προσωρινή άδεια που έχουν.
 
Αυτό αναφέρεται στην παράγραφο 25 και φυσικά προκάλεσε την άμεση αντίδρασή τους. Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) δέχεται τεράστιες πιέσεις, αλλά από το υπουργείο Οικονομικών αφήνεται να διαρρεύσει ότι ενδεχόμενη απαλοιφή της επίμαχης παραγράφου θα συνιστούσε τεράστιο σκάνδαλο.
 
Με δεδομένο ότι η τροπολογία θα ψηφιστεί σύντομα, δύο τινά μπορούν να συμβούν.
Το ένα είναι το λογικό, δηλαδή να ισχύσουν όλα όσα αναφέρονται στο ανανεωμένο νομοσχέδιο.
Το δεύτερο όμως κρύβει μπόλικο παρασκήνιο. Λέγεται ότι όλα τα παραπάνω γίνονται, ώστε να πουληθεί ο ΟΠΑΠ στη μεγαλύτερη δυνατή τιμή και μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά του 33% των μετοχών του, να ξεκινήσει νέα διαδικασία αδειοδότησης, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι μεγάλες εταιρείες που δεν πήραν καν την προσωρινή άδεια.
 
Αυτό βέβαια αποτελεί μια φήμη-εκτίμηση και τίποτα παραπάνω. Χθες η μετοχή τού ΟΠΑΠ παρουσίασε άνοδο 2,60% στο Χρηματιστήριο.
 
Στην απίθανη αυτή ιστορία υπάρχει και… τρίτος δρόμος. Να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ακυρώσει την ελληνική νομοθεσία, όπως έγινε και το 2006 με τα «φρουτάκια». Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν σήμερα-αύριο την τοποθέτηση του επιτρόπου.
 
Το απίστευτο που προκύπτει από την τροπολογία είναι άλλο: μέχρι στιγμής τις αποφάσεις που αφορούσαν την πώληση του ΟΠΑΠ (όπως και οποιασδήποτε άλλης αποκρατικοποίησης) τις έπαιρνε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
 
Αυτό έχει κάνει και το ξεκαθάρισμα, από το οποίο προέκυψαν οι επτά τελικοί υποψήφιοι αγοραστές του ΟΠΑΠ. Από δω και στο εξής όμως η αρμοδιότητα περνά στην ΕΕΕΠ! Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή, με υπερεξουσίες (πια), θα αξιολογήσει τη φήμη των υποψήφιων αγοραστών και στη συνέχεια θα αποφασίσει για τον «εκλεκτό»…
 
Μέχρι χθες το βράδυ, 17 εταιρείες είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους στη χώρα μας. Πρόκειται για τα δύο ανταλλακτήρια Betfair, Betdaq, τις δύο μεγαλύτερες αγγλικές εταιρείες William Hill, Ladbrokes, τον αυστριακό κολοσσό Interwetten, τις όμορες Betclic, Expekt, Bet At Home και τις Coral, Skybet, Betway, Titanbet, Tipico, 12Bet, 188Bet, Sbobet.
 
Επίσης αποσύρθηκε και η εταιρεία PKR που προσφέρει πόκερ, παρότι από την επίμαχη τροπολογία εξαιρείται τελικά το συγκεκριμένο παιχνίδι.
 
Εφημερίδα των συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»