Thumbnail
Μια άλλη ευκαιρία για την είσοδο σε πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Αναστασίου – alfavita.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Αναστασίου – alfavita.gr

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Τον Ιούλιο του 2013 οι  αιτήσεις Ελλαδιτών για τις Πανεπιστημιακές σχολές στην Κύπρο

            Μια ακόμη ευκαιρία έχουν οι φετινοί υποψήφιοι καθώς και όσοι ήταν υποψήφιοι το 2011 και το 2012, για την είσοδο σε Πανεπιστημιακή ή Τεχνολογική σχολή στην Κύπρο χωρίς μάλιστα εξετάσεις. Τον Ιούλιο μπορούν με μια απλή αίτηση που συνοδεύεται από το βαθμό πρόσβασης να διεκδικήσουν θέση σε κάποια σχολή είτε του Πανεπιστημίου Κύπρου είτε του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

                Οι Έλληνες υπήκοοι γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι, σε ποσοστό ίσο περίπου με το 10% του συνολικού αριθμού των Κυπρίων εισακτέων. Η επιλογή γίνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με βάση το βαθμό πρόσβασης του κάθε υποψηφίου. Στις εξετάσεις αυτές μπορούν να συμμετάσχουν και Κύπριοι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας

                Για τη διεκδίκηση μιας θέσης οι ενδιαφερόμενοι Ελλαδίτες υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση εισδοχής μαζί με το βαθμό πρόσβασης τους με συστημένο ταχυδρομείο από Τον Ιούλιο 2013 (με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι τέλη του Ιούλη) στη διεύθυνση: «Αίτηση Ελλαδιτών Υποψηφίων για εισδοχή 2013» Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Πανεπιστημιούπολη, 1678, Τ.Θ. 20537 Λευκωσία, Κύπρος.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

(πατήστε πάνω στα τμήματα, έχουν link)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ

Αγγλικών Σπουδών

 

Αρχιτεκτονικής

 

Βιολογικών Επιστημών

 

Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών

 

Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών

 

Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

 

 

 

 

Οικονομικών

 

Επιστημών της Αγωγής

 

 

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

 

Ιστορίας και Αρχαιολογίας

 

Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

 

Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

 

Μαθηματικών και Στατιστικής

 

 

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

 

Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής

 

Νομικής

 

Οικονομικών

 

Πληροφορικής

 

Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

 

Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος

 

Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών

 

Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών

 

 

Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

 

Φυσικής

 

Χημείας

 

Ψυχολογίας

 

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

                Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου το 2013, καθώς και οι υποψήφιοι, οι οποίοι εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου μέχρι δύο (2) προγενέστερων ετών από αυτό που υποβάλλουν την αίτηση (Δηλαδή 2010 και 2011).

                Οι υποψήφιοι για να έχουν δικαίωμα διεκδίκησης θέσης στα τμήματα των δύο Πανεπιστημίων, απαιτείται να έχουν ελάχιστο βαθμό πρόσβασης τη βάση (10/20)

                Ο/Η υποψήφιος/α μπορεί να δηλώσει μέχρι και 10 Προγράμματα Σπουδών που περιλαμβάνονται σε ΕΝΑ (1) ή και ΔΥΟ (2) Επιστημονικά Πεδία.

                Ο/Η υποψήφιος/α μπορεί να δηλώσει τα Προγράμματα Σπουδών με όποια σειρά επιθυμεί, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο αυτά περιλαμβάνονται.

                Ο/Η υποψήφιος/α πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ώστε η αρίθμηση των προτιμήσεων να είναι συνεχόμενη, ξεκινώντας από τον αριθμό 1. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησης.

                Προγράμματα Σπουδών που περιλαμβάνονται και στα δύο επιστημονικά πεδία δηλώνονται ΜΟΝΟ μια φορά.

                Ο/Η υποψήφιος/α της Θεωρητικής Κατεύθυνσης μπορεί να δηλώσει το 1ο Επιστημονικό Πεδίο και αν επιθυμεί και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο αφού όμως εξεταστεί και στο μάθημα γενικής παιδείας ΄ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ΄(εξεταζόμενο σε εθνικό επίπεδο) εξασφαλίζοντας βάση (≥10/20). Το μάθημα αυτό δεν είναι απαραίτητο για τα Τμήματα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου (42) και Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών (43).

                 Ο/Η υποψήφιος/α της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης μπορεί να δηλώσει μέχρι και 2 από τα ακόλουθα Επιστημονικά Πεδία: 2ο, 3ο και 4ο.

                Ο/Η υποψήφιος/α της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης για να μπορεί να δηλώσει τα Προγράμματα Χημείας στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο θα πρέπει να εξεταστεί και στο μάθημα κατεύθυνσης της ΄ΧΗΜΕΙΑΣ-ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ΄(εξεταζόμενο σε εθνικό επίπεδο).

                Επίσης

                (1) Για τα Τμήματα αυτά απαιτείται εξέταση στο ειδικό μάθημα ‘ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ’ , εξασφαλίζοντας βάση (≥10/20). Για τα Προγράμματα Σπουδών Οικονομικών και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών δεν απαιτείται η βάση.

                 (2) Για το Τμήμα αυτό απαιτείται εξέταση στο ειδικό μάθημα ‘ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ’ εξασφαλίζοντας βάση (≥10/20).

                (3) Για το Τμήμα αυτό απαιτείται εξέταση στα ειδικά μαθήματα ‘ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ’ και ‘ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ’.

                (4) Για τα Τμήματα αυτά απαιτείται εξέταση στο ειδικό μάθημα ‘ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ’. Για το πρόγραμμα σπουδών Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (37) απαιτείται εξασφάλιση βάσης (≥10/20) στο ειδικό μάθημα. Στην περίπτωση όπου υποψήφιοι δεν παρακάθισαν στο ειδικό μάθημα αλλά κατέχουν δίπλωμα Αγγλικών από αναγνωρισμένο φορέα, μπορούν να το επισυνάψουν στην αίτησή τους και αυτό θα εξεταστεί αναλόγως από τα Τμήματα.

                (5) Για το Τμήμα αυτό απαιτείται εξέταση σε δύο από τα ακόλουθα ειδικά μαθήματα ‘ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ’ εξασφαλίζοντας βάση (≥10/20).

                Τα αποτελέσματα θα ανακοινωνονται στις ιστοσελίδες των δυο Πανεπιστημίων γύρω στις αρχές Αυγούστου και θα κοινοποιούνται επίσης τόσο στο Σπίτι της Κύπρου όσο και στο Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. Σημειώστε ότι για όλα τα Τμήματα των δυο Πανεπιστημίων αποκλειστικό κριτήριο επιλογής είναι ο βαθμός πρόσβασης των Πανελληνίων Εξετάσεων (με ελάχιστο βαθμό πρόσβασης τη βάση (10/20).

                Οι υποψήφιοι πρέπει να επισυνάψουν μαζί με την αίτησή τους τα εξής επικυρωμένα αντίγραφα:

                1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

                2. Αντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

                3. Βεβαίωση επιτυχίας σε ειδικό μάθημα, βάση κατάστασης επιτυχόντων από το Λύκειο αποφοίτησης ή/και δίπλωμα Αγγλικών, όπου αυτό απαιτείται.

Οι αιτήσεις μπορεί να υποβάλλονται τον Ιούλιο 2013 (με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι τέλη του Ιουλίου 2013) στη διεύθυνση: «Αίτηση Ελλαδιτών Υποψηφίων για εισδοχή 2013» Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Πανεπιστημιούπολη, Τ.Θ. 20537 1678, Λευκωσία, Κύπρος.

                Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν την αίτηση εισδοχής καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη στέγαση, τη σίτιση και τις παρεχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία υποτροφίες και επιδόματα, από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου www.ucy.ac.cy/fmweb ή από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου www.cut.ac.cy/studies. Μπορούν επίσης να τις εξασφαλίσουν από το Σπίτι της Κύπρου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, Ξενοφώντος 2Α, ΤΚ 105 57 Σύνταγμα, τηλ. 210 373 4934/914/915 και το Γενικό Προξενείο Κύπρου στη Θεσσαλονίκη - Λεωφ. Νίκης 37, ΤΚ 54622 τηλ. 231 026 0611/625.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες των δυο Πανεπιστημίων γύρω στις αρχές Αυγούστου 2013 και θα κοινοποιηθούν επίσης τόσο στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα όσο και στο Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

Στέγαση

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει Φοιτητική Εστία δυναμικότητας 208 δωματίων, στην Πανεπιστημιούπολη. Σαράντα (40) συνολικά δωμάτια κατανέμονται σε Ελλαδίτες και Έλληνες της διασποράς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η κατανομή γίνεται με βάση καθορισμένα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Ενδεικτικά, το ενοίκιο για δωμάτιο της Φοιτητικής Εστίας κυμαίνεται μεταξύ €102-136 μηνιαίως.

Επίσης το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διαχειρίζεται αριθμό διαμερισμάτων/δωματίων σε αυτοτελή κτήρια που λειτουργούν ως μικρές φοιτητικές εστίες, τα οποία διαθέτει σε επιδοτημένες τιμές στους φοιτητές με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Αριθμός διαμερισμάτων/δωματίων διατίθεται ειδικά σε πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές από Ελλάδα. Ενδεικτικά το ενοίκιο ανέρχεται σε €130-220 το μήνα. Παράλληλα, το Γραφείο Στέγασης παρέχει διευκολύνσεις στους πρωτοετείς φοιτητές από το εξωτερικό, και ειδικότερα από την Ελλάδα, για την εξεύρεση κατοικίας σε διαμερίσματα/οικίες που προσφέρονται από ιδιώτες προς ενοικίαση.

Έντυπα αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.ucy.ac.cy/fmweb/Stegasis.htm και www.cut.ac.cy/studies

http://www.ucy.ac.cy/data/acafsw/UndergraduateOffice/Appl_For_Greek.pdf

Υποτροφίες

Κάθε χρόνο, η Kυπριακή Kυβέρνηση παραχωρεί σε Ελλαδίτες φοιτητές, έξι υποτροφίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και πέντε υποτροφίες για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ύψους €3.670 περίπου η καθεμιά, με βάση τη βαθμολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές Eξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για ανανέωση της υποτροφίας για το επόμενο εξάμηνο, είναι η διατήρηση συνολικού μέσου σταθμικού Μέσου Όρου τουλάχιστον 6.50 (Λίαν Καλώς).

Σίτιση Φοιτητών

Κάθε εξάμηνο, η Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέρει κουπόνια σίτισης σε όλους τους Έλληνες υπηκόους ή Έλληνες της Διασποράς ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ, νοουμένου ότι οι οικογένειές τους διαμένουν στο εξωτερικό και δεν τους έχει παραχωρηθεί υποτροφία από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Οι Ελλαδίτες φοιτητές, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο, δικαιούνται δωρεάν σίτιση για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους.

Επιδόματα Κρατικού Φοιτητικού Πακέτου

Τα επιδόματα του ΚΦΠ παραχωρούνται από την Κυπριακή Κυβέρνηση υπό μορφή επιδομάτων προς οικονομική ενίσχυση όλων των προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι προέρχονται από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικότερα τα ετήσια επιδόματα περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Επιδότηση Ενοικίου μέχρι €1.800

2. Επιδότηση Αγοράς Πανεπιστημιακών Βιβλίων μέχρι €300

3. Επιδότηση Αγοράς Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μέχρι €500

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

 Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Πανεπιστημιούπολη, Λευκωσία, τηλέφωνο: 00357 22 89 4021, φαξ: 00 357 22 89 5377 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

 Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σαριπόλου 16, 3036 Λεμεσός, τηλέφωνο: 00357 25 002710/11, 00357 25 002213, φαξ. 00 357 25 002681 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

Πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών των δύο Πανεπιστημίων μπορούν να ανεβρεθούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.ucy.ac.cy (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και www.cut.ac.cy (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

 Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου το 2012, καθώς και οι υποψήφιοι, οι οποίοι εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου μέχρι δύο (2) προγενέστερων ετών από αυτό που υποβάλλουν την αίτηση (Δηλαδή 2011 και 2012).

 Οι υποψήφιοι για να έχουν δικαίωμα διεκδίκησης θέσης στα τμήματα των δύο Πανεπιστημίων, απαιτείται να έχουν ελάχιστο βαθμό πρόσβασης τη βάση (10/20)

 Ο/Η υποψήφιος/α μπορεί να δηλώσει μέχρι και 10 Προγράμματα Σπουδών που περιλαμβάνονται σε ΕΝΑ (1) ή και ΔΥΟ (2) Επιστημονικά Πεδία.

 Ο/Η υποψήφιος/α μπορεί να δηλώσει τα Προγράμματα Σπουδών με όποια σειρά επιθυμεί, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο αυτά περιλαμβάνονται.

 Ο/Η υποψήφιος/α πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ώστε η αρίθμηση των προτιμήσεων να είναι συνεχόμενη, ξεκινώντας από τον αριθμό 1. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησης.

 Προγράμματα Σπουδών που περιλαμβάνονται και στα δύο επιστημονικά πεδία δηλώνονται ΜΟΝΟ μια φορά.

 Ο/Η υποψήφιος/α της Θεωρητικής Κατεύθυνσης μπορεί να δηλώσει το 1ο Επιστημονικό Πεδίο και αν επιθυμεί και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο αφού όμως εξεταστεί και στο μάθημα γενικής παιδείας ΄ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ΄(εξεταζόμενο σε εθνικό επίπεδο) εξασφαλίζοντας βάση (≥10/20). Το μάθημα αυτό δεν είναι απαραίτητο για τα Τμήματα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου (42) και Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών (43).

 Ο/Η υποψήφιος/α της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης μπορεί να δηλώσει μέχρι και 2 από τα ακόλουθα Επιστημονικά Πεδία: 2ο, 3ο και 4ο.

 Ο/Η υποψήφιος/α της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης για να μπορεί να δηλώσει τα Προγράμματα Χημείας στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο θα πρέπει να εξεταστεί και στο μάθημα κατεύθυνσης της ΄ΧΗΜΕΙΑΣ-ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ΄(εξεταζόμενο σε εθνικό επίπεδο).

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

(1) Για τα Τμήματα αυτά απαιτείται εξέταση στο ειδικό μάθημα ‘ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ’ , εξασφαλίζοντας βάση (≥10/20). Για τα Προγράμματα Σπουδών Οικονομικών και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών δεν απαιτείται η βάση.

 (2) Για το Τμήμα αυτό απαιτείται εξέταση στο ειδικό μάθημα ‘ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ’ εξασφαλίζοντας βάση (≥10/20).

(3) Για το Τμήμα αυτό απαιτείται εξέταση στα ειδικά μαθήματα ‘ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ’ και ‘ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ’.

(4) Για τα Τμήματα αυτά απαιτείται εξέταση στο ειδικό μάθημα ‘ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ’. Για το πρόγραμμα σπουδών Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (37) απαιτείται εξασφάλιση βάσης (≥10/20) στο ειδικό μάθημα. Στην περίπτωση όπου υποψήφιοι δεν παρακάθισαν στο ειδικό μάθημα αλλά κατέχουν δίπλωμα Αγγλικών από αναγνωρισμένο φορέα, μπορούν να το επισυνάψουν στην αίτησή τους και αυτό θα εξεταστεί αναλόγως από τα Τμήματα.

(5) Για το Τμήμα αυτό απαιτείται εξέταση σε δύο από τα ακόλουθα ειδικά μαθήματα ‘ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ’ εξασφαλίζοντας βάση (≥10/20).

Οι αιτήσεις μπορεί να υποβάλλονται τον Ιούλιο 2013 (με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι και τέλη Ιουλίου 2013) στη διεύθυνση: «Αίτηση Ελλαδιτών Υποψηφίων για εισδοχή 2012» Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Πανεπιστημιούπολη, Τ.Θ. 20537 1678, Λευκωσία, Κύπρος.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες των δυο Πανεπιστημίων γύρω στις αρχές Αυγούστου 2013 και θα κοινοποιηθούν επίσης τόσο στο Σπίτι της Κύπρου όσο και στο Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. Παρακαλώ σημειώστε ότι για όλα τα Τμήματα των δυο Πανεπιστημίων αποκλειστικό κριτήριο επιλογής είναι ο βαθμός πρόσβασης των Πανελληνίων Εξετάσεων (με ελάχιστο βαθμό πρόσβασης τη βάση (10/20).

Οι υποψήφιοι πρέπει να επισυνάψουν μαζί με την αίτησή τους τα εξής επικυρωμένα αντίγραφα:

1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

2. Αντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Βεβαίωση επιτυχίας σε ειδικό μάθημα, βάση κατάστασης επιτυχόντων από το Λύκειο αποφοίτησης ή/και δίπλωμα Αγγλικών, όπου αυτό απαιτείται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

 Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Κύπρου, Πανεπιστημιούπολη, Λευκωσία, τηλέφωνο: 00357 22 89 4021, φαξ: 00 357 22 89 5377 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

 Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σαριπόλου 16, 3036 Λεμεσός, τηλέφωνο: 00357 25 002710 ή 25 002711, φαξ. 00 357 25 002760 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο