Thumbnail
Το Βήμα 

 

Χωρίς σημαντικές αλλαγές στη βασική φιλοσοφία του, με εξαίρεση τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που θα μεταφέρονταν στις Σέρρες και από τέσσερα γίνονται δυο και τα Τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας που θα πήγαιναν στο Μεσολόγγι και επίσης μειώνονται, ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες στην τελική του μορφή το σχέδιο «Αθηνά».
 
Παραμένει βέβαια ο σχεδιασμός του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου «Αδαμάντιος Κοραής», θεσμός που θα εφαρμοστεί μόνο στην πρωτεύουσα, με την ενσωμάτωση πέντε πανεπιστημίων: Οικονομικό Αθηνών, Πάντειο, Πειραιώς, Χαροκόπειο και Γεωπονικό.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα ενημερώσει την Πέμπτη το απόγευμα τα μέλη τα Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλή για την τελική μορφή το σχεδίου, το οποίο και θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ώστε να δοθεί και το νέο μηχανογραφικό για τις εξετάσεις του καλοκαιριού. Την ίδια ημέρα φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.
 
Πάντως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα Θανάσης Νταβλούρος, δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει το σχέδιο «Αθηνά» εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημα παραμονής των ΤΕΙ στο Αίγιο που επρόκειτο να μετακινηθούν.
 
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας μελετάει την προώθηση διατάξεων με τις οποίες θα ξεκαθαρίζουν οι αρμοδιότητες μεταξύ πρυτάνεων και Συμβουλίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, ώστε να μην συγκρούονται τα δυο όργανα και να συνεργάζονται ομαλά.
 
Το Βήμα 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα