Thumbnail
...σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο δίκτυο εθελοντών – καθηγητών μαθημάτων αλληλεγγύης...

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Άλιμος, 14 Σεπτεμβρίου 2012

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/οι,

Για μια ακόμη χρονιά -ίσως την πιο δύσκολη- καλούμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, δείχνοντας ακόμα μια φορά την κοινωνική μας ευαισθησία και να στηρίξουμε στην πράξη τους μαθητές μας μέσα από την εθελοντική προσφορά των μαθημάτων αλληλεγγύης.

Είναι δεδομένο ότι επειδή η πολιτική καταστροφής και ερημοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση καλύπτει όλο το φάσμα της ζωής μας, της ζωής των μαθητών, των γονιών και του Δημόσιου σχολείου, ανάλογη πρέπει να είναι και η απάντησή μας: 

- Δημιουργώντας σε κάθε σχολείο ένα κοινωνικό μέτωπο αντίστασης Εκπαιδευτικών – Γονιών – Μαθητών

- Διεκδικώντας την επαναφορά των θεσμών της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας και αυξήσεις στη χρηματοδότηση των σχολείων.

Πιστεύουμε, με βάση και την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων, ότι:

α) Η αποτελεσματικότητα των μαθημάτων αλληλεγγύης βρίσκεται στο αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε δίκτυο εθελοντών καθηγητών Γυμνασίου – Λυκείου σε κάθε μία ή το πολύ δύο γειτονικές σχολικές μονάδες.

β) Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουν τα μαθήματα από 1η Οκτώβρη δηλώνοντας άμεσα συμμετοχή καθηγητών – μαθητών σε κάθε σχολείο.

γ) Παράλληλα να οργανώσουμε συγκεντρώσεις γονέων σε κάθε σχολείο ή ομάδα σχολείων όπου θα συζητηθούν τα βασικά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου και θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις αγωνιστικής διεκδίκησης τους.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν από τα προβλήματα λειτουργίας, τις ελλείψεις, τα κενά και την κοινωνική ερήμωση που θα διευρύνεται, μπορούν ν' αντιμετωπιστούν μόνο με αγωνιστικό και αποφασιστικό τρόπο αν ενεργοποιηθούν πολλαπλάσιες δυνάμεις εκπαιδευτικών και γονιών και παλέψουν από κοινού.

Πιστεύοντας ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και ότι μαζί θα βάλουμε φραγμό σ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική φτωχοποίησης της ζωής μας και του σχολείου, σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο δίκτυο εθελοντών – καθηγητών μαθημάτων αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής των καθηγητών στο προεδρείο της ΕΛΜΕ τηλεφωνικά ή με email στο [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα