Thumbnail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

         ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                 

 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                           Αρ. Πρ.:123

 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

 Τηλ. :210 8020697                                                Μαρούσι 15 – 9 – 2012

  Fax: 210 8028620                                                        

  Πληροφορίες: κος Πολυχρονιάδης Δ.                            

                                   (6945394406)  

                                                                     ΠΡΟΣ

                                                             Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού

                                                              Περιφέρεια Αττικής

                                                              Β΄ Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας

                                                               Δήμο Αμαρουσίου

                                                                Σικιαρίδειο Ίδρυμα

                                                               Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

                                        Κοινοποίηση: Μέλη Συλλόγου μας

 

 

  Θέμα: «Λειτουργία Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου».

 

              Όπως ήδη γνωρίζετε (με την από 5 – 9 – 2012 ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου μας – Αρ. Πρ. 117) το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο(αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας) που στεγάζεται στο  Σικιαρίδειο Ίδρυμα Αμαρουσίου ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 – 9 – 2012 χωρίς να υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών και βοηθών και με αδιευκρίνιστο από την πλευρά της πολιτείας τι θα γίνει σχετικά με τα κονδύλια μεταφοράς των μαθητών του (σημειωτέο ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι διαδημοτικό και δέχεται μαθητές από διάφορες περιοχές της Αττικής).

           Για άλλη μια φορά χάρη στις πολιτικές των μνημονίων και στις περικοπές κοινωνικών δαπανών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων ετών, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία γινόμαστε αποδέκτες των συνεπειών της κατάρρευσης των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα παιδείας και υγείας με αποτέλεσμα την εκτεταμένη κοινωνική καταστροφή.

        Αυτή τη φορά την πληρώνουν οι μαθητές – παιδιά με ειδικές ανάγκες το μέλλον των οποίων φαίνεται να μην ενδιαφέρει καθόλου την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, αφού η προτεραιότητά τους δεν είναι άλλη από την ικανοποίηση των δανειστών και του χρέους σε βάρος των αναγκών και δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτής της χώρας.

         Τα προβλήματα λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος είναι ήδη γνωστά εδώ και αρκετούς μήνες και οφείλονται στην πλήρη έλλειψη πόρων και κονδυλίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προς το Ίδρυμα, εξαιτίας των περικοπών των μνημονίων και των ανάλγητων – αντιλαϊκών επιλογών που ακολουθούνται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας περιόδου.

         Χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου, της Δ. Ο. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου και στις κινητοποιήσεις που έγιναν από τους γονείς και μαθητές του Σικιαριδείου Ιδρύματος (Πέμπτη 13 – 9 – 2012) το Σικιαρίδειο Ίδρυμα αποκατάστησε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να μπορέσει να λειτουργήσει και να ανοίξει κανονικά στις 11 – 9 – 2012. Αυτή τη στιγμή το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο λειτουργούν με τους μισούς από τους μαθητές τους (μόνο αυτούς που προσέρχονται στο σχολείο με ίδια μέσα μεταφοράς) και με συνεχείς απειλές και οχλήσεις από την πλευρά του Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος αναφορικά με το μέλλον της λειτουργίας του σχολείου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 – 9 – 2012 επιδόθηκε επιστολή του Δ. Σ. του Ιδρύματος στον Δ/ντή του Ειδικού Δημ. Σχολείου και την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (η οποία επιστολή απευθυνόταν σε όλους τους αρμόδιους φορείς), σύμφωνα με την οποία το σχολείο και νηπιαγωγείο καλούνται να παραδώσουν το κτήριο που χρησιμοποιούν και τα κλειδιά του μέχρι τις 20 – 9 – 2012, αλλιώς το Ίδρυμα θα προβεί σε δικαστικά μέσα για την εκβολή τους από τους χώρους του.

    Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και ανάλγητη αυτή απόφαση του Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος, το οποίο φαίνεται ότι έχει λάβει οριστικά και αμετάκλητα την απόφαση να προχωρήσει σε πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του και θέλει να τελειώνει με ότι έχει να κάνει με το Δημόσιο κομμάτι παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και φροντίδας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες που αντιπροσωπεύει η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου στους χώρους του Ιδρύματος.

       Καλούμε τη διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος να πάψει τις πιέσεις και οχλήσεις προς το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στους χώρους του Ιδρύματος και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, Σχολική Επιτροπή Π. Ε. Αμαρουσίου), ώστε να καταβληθούν τα απαραίτητα κονδύλια που χρειάζονται για την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολείων μέσα στους χώρους του Ιδρύματος.  

      Καλούμε τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα στο Μαρούσι.

       Απαιτούμε την άμεση καταβολή από τους αρμόδιους φορείς των απαιτούμενων κονδυλίων, ώστε να μην οδηγηθεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα σε κλείσιμο.

        Απαιτούμε από την Περιφερειακή διοίκηση Αττικής να καταβάλλει άμεσα τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών του Σικιαριδείου ιδρύματος για το σχολικό έτος 2012 – 2013 και να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος (1 Κοινωνική Λειτουργό, 1 Σχολική νοσηλεύτρια, 4 Βοηθούς).

       Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου Αμαρουσίου και τη συνδρομή του για το θέμα της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Σικιαριδείου Ιδρύματος, αλλά και της μεταφοράς των μαθητών του.  

       Καλούμε το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος να προασπίσει και να σεβαστεί τα δικαιώματα των μαθητών του ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Σικιαριδείου Ιδρύματος και να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ιδρύματος ή για αλλαγή χρήσης των χώρων του και όλοι μαζί να παλέψουμε για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου.

          Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και όλους τους γονείς των μαθητών μας και τους συναδέλφους μας σε ενωτικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις και αντιδράσεις με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

           Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του θέματος για άλλη μια φορά και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση διεκδικώντας το αυτονόητο δηλ. τη συνέχιση της λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο χώρο.

           Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα (κινητοποιήσεις, νομικά μέσα κλπ.), ώστε να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

                                                         

 

                                                           

Ο Πρόεδρος

 

 

  Δ. Α. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;