Thumbnail
Συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα από μαθητές μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων καθώς επίσης και από μαθητές των περιοχών Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.


  Κινητοποίηση μαθητών –γονιών –εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Οικονομικών


 Συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα από μαθητές μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων καθώς επίσης και από μαθητές των περιοχών Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από 18 δήμους συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία  Κλαυθμώνος και οδηγήθηκαν με πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και μετά στη Βουλή.

 

 

 
 Η κινητοποίηση αυτή ήταν η συνεχεία σειράς κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς και συνεχίζονται μέχρι σήμερα με δυναμικότητα για να απαντήσουν στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Στην ουσία η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική που έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό, να περάσει το σύνολο του κόστους της εκπαίδευσης στην πλάτη γονιών -μαθητών. Μέσα από την εφαρμογή των Καλλικρατικών νόμων,η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη  με την επίθεση στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.
. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πια ότι η κατάργηση των μετακινήσεων είναι μόνο η αρχή! Χιλιάδες μαθητές που  σπρώχνονται εκτός σχολείου ,που κινδυνεύουν να μεινουν από απουσίες ,διεκδικούν το διηση των σχολείων και των Δήμων , με νωπή ακόμα την εντολή για προτάσεις συγχωνεύσεων και καταρκαίωμα τους στην δωρεάν και ασφαλή μεταφορά. Με τις τεραστιες περικοπές στη χρηματοδότγήσεων σχολείων ,με ένα χειμώνα που περιμένει τα σχολεία χωρίς θέρμανση και στοιχειώδη υλικά, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αρχιζει να αντιλαμβάνεται ότι ο μοναδικός τρόπος απάντησης σε αυτήν την επίθεση, είναι το κοινό μέτωπο μαθητών-γονιών –εκπαιδευτικών.
 
.
Πολλοί μαθητές ,μπροστά στο φάσμα της φτώχειας, της πείνας και των οικογενειακών αδιεξόδων που έχει δημιουργήσει το σύστημα, εκφράζουν πλέον την οργισμένη αγανάκτηση τους στο μέλλον που τους επιφυλάσσουν, προς κάθε κατεύθυνση. Δεν διστάζουν ακόμα και να συγκρουστούν με συμμαθητές τους τυφλά, με μια παραμικρή αφορμή, όπως έγινε σήμερα μεταξύ μαθητών την  ώρα που είχε τελειώσει η συγκέντρωση. Η έλλειψη μαζικής και οργανωμένης αντίστασης απέναντι στην πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα στη ζωή, δεν βοηθά στην από κοινού απάντηση στα προβλήματα.
Πολλές φορές βρίσκονται απέναντι τους γονείς και  εκπαιδευτικοί που τους παρακινούν να είναι συνετοί και να ακολουθήσουν το δρόμο της αποδοχής αυτής της επίθεσης, σα να πρόκειται για φυσική καταστροφή. Ίσως γιατί οι ίδιοι δυσκολεύονται να πιστέψουν στη δύναμη και την προοπτική των αγώνων.
Οι Δημοτικές αρχές, ακόμα κι όταν προσχηματικά δηλώνουν ότι κατανοούν και  «συμπάσχουν» με τα προβλήματα των δημοτών τους, στην ουσία κάνουν τα πάντα για να «διώξουν» το πρόβλημα από πάνω τους, χωρίς να δίνεται η οποιαδήποτε λύση.
 
Μπροστά σε αυτές τις στάσεις, μαθητές  και γονείς οφείλουν να κρατούν σταθερή την απαίτηση τους για ικανοποίηση των αιτημάτων τους .Ο κοινός αγώνας μαθητών ,γονιών ,εκπαιδευτικών ,εργαζομένων ,όλου του λαού με σταθερότητα ,διάρκεια και επιμονή ,είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει προοπτική.

Επιτροπή αγώνα καθηγητών Δυτικής Αττικής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα