Thumbnail

 

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490

ΦΑΞ: 2105561490

Email:a.elme.dyt.attikis@gmail.com

Ελευσίνα 01/10/2012

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

 

Την Παρασκευή 28/9/2012 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών των δύο Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης (Γυμνάσιο – Λύκειο) πού μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους απαίτησαν να συνεχιστεί με ευθύνη της πολιτείας η μεταφορά των μαθητών, που κατοικούν μακριά απ’ τις σχολικές τους μονάδες, προς τα σχολεία τους.

Την κινητοποίηση την οργάνωσαν οι σύλλογοι γονέων των δύο σχολείων σε συνεννόηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Συμμετείχαν επίσης και σύλλογοι γονέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μέχρι και  πέρσι οι μαθητές που κατοικούν μακριά απ’ τα σχολεία τους μεταφερόταν με ευθύνη της Πολιτείας.

Εφέτος  λόγω της μη αποπληρωμής (μέρους ή και όλων) των περσινών κομίστρων προς τους δικαιούχους και της μείωσης κατά 17% του ποσού που θα αποδοθεί για το σκοπό αυτό απ’ την κυβέρνηση την τρέχουσα σχολική χρονιά,  οι δικαιούχοι δεν αναλαμβάνουν την μεταφορά των μαθητών.

Η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των μαθητών των γονιών και των καθηγητών κατέληξε στο κτίριο του δημαρχείου της Νέας Περάμου, όπου απαιτήθηκε απ’ τον παραβρισκόμενο Δήμαρχο Μεγάρων να πάρει θέση για το πρόβλημα.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε πήραν μέρος, εκτός απ’ τον Δήμαρχο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την πρόεδρο της κοινότητας Νέας Περάμου εκ’ μέρους της δημοτικής αρχής, οι σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι των μαθητών, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ως εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγάρων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος Μεγάρων πρότεινε να ζητηθεί απ’ τη πολιτεία η μεταφορά των μαθητών να γίνει προσωρινά με λεωφορεία του στρατού, μέχρι την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην πρόταση αυτή αντέδρασαν όλοι οι παραβρισκόμενοι φορείς.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής τόνισε, ότι η πρόταση αυτή θυμίζει άλλες εποχές και παραπέμπει σε λογικές απεργοσπασίας. Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών δεν αφορά μόνο την Νέα Πέραμο και τους Δήμους του Θριάσιου πεδίου, άλλα όλη την Ελλάδα. Ζήτησε ο Δήμαρχος Μεγάρων να πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού με τους άλλους Δημάρχους της περιοχής και μαζί με τους γονείς τους καθηγητές και τους μαθητές να διεκδικήσουμε την αντιμετώπιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών.

Η σύσκεψη κατέληξε να  ξανασυζητηθεί το θέμα την Δευτέρα 01/10/2012 στις 9:00 το πρωί στο Δημαρχείο της Νέας Περάμου με τους ίδιους φορείς παρουσία της Αντινομάρχη κας Δήμου και να απαιτηθεί λύση στο πρόβλημα.

Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολική μονάδα, που οι μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφοράς, να συντονίσουν την δράση τους με τους αντίστοιχους συλλόγους γονέων και τους μαθητές έτσι ώστε να αναδείξουμε  το πρόβλημα και να διεκδικήσουμε από κοινού την αντιμετώπισή του.

Επίσης η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στη μουσική και καλλιτεχνική διαμαρτυρία την Τρίτη 02/10/2012 στις 11:00 το πρωί στην  πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, που διοργανώνουν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που στη συγκεκριμένη περίπτωση απειλεί την ίδια την ύπαρξη των σχολείων.

 

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του σχολείου και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή του σε σχολείο κλειστό στη λαϊκή πρόσβαση, σε σχολείο  μόνο για τα ισχυρά εισοδηματικά  βαλάντια, σε σχολείο που θα εκλιπαρεί την ελεημοσύνη των «χορηγών», για να καλύψει τις βασικές λειτουργικές του ανάγκες.

Μετά την επιβολή του «Καλλικράτη», με την ταυτόχρονη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης ζούμε την τωρινή τραγική κατάσταση. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Απαιτούμε να λυθεί χωρίς αναβολή το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών σε όλα τα σχολεία

 

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα