Thumbnail

 

Καταγγελία για παραβίαση του νόμου στις επιλογές διευθυντών το 2011 και για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά τις σχολικές χρονιές 2011-12 και 2012-13 από το  ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης.                                                                             

    Συναδέλφισσες,   συνάδελφοι,   καταγγέλλουμε  το  ΠΥΣΠΕ  Δυτικής  Θεσσαλονίκης  για  τους παρακάτω λόγους.             

     1. Στις  κρίσεις   στελεχών  εκπαίδευσης   το  2011  για  την  επιλογή  διευθυντών  δημοτικών σχολείων και κατά παράβαση του νόμου 3848/2011 αρθρ. 13 παρ. 3αα, δε μοριοδοτήθηκαν υποψήφιοι    όσον   αφορά   τη    θητεία   τους   στη  θέση  του   υποδιευθυντή – υπεύθυνου ολοημέρου  σε  4θέσια  μέχρι  και  9θέσια δημοτικά  σχολεία  και  οι  ενστάσεις  που  έγιναν απορρίφτηκαν.  Σύμφωνα  με  το  νόμο,  δεν  υπάρχει  κανένας  διαχωρισμός  ανάμεσα  στον  υποδιευθυντή  και τον υποδιευθυντή – υπεύθυνο ολοημέρου γι αυτό και δικαιούνται το ίδιο επίδομα θέσης και οι δύο.                                                                                                  

Παραθέτουμε σχετικές διατάξεις που αφορούν τα παραπάνω:   

  • Η υπ΄ αριθμ.Φ.361.22/72/91004/Δ1/29-8-2003/ΥΠΕΠΘ  "Τοποθέτηση Υποδιευθυντών σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία"                                                                                                                      
  •  Οι διατάξεις  της παρ. 1 εδ. Β’ περ. ν  του άρθρου 13 του Ν. 3205/03  και τις διατάξει  της παρ. Α10 εδ. Γ του άρθρου 8 του Ν. 3205/03                                                                                           
  •  Η υπ΄αριθμ.Φ.361.22/41/49889/Δ1/1-6-2004 απόφαση του ΥΠΕΠΘ. 

Σύμφωνα   με  τα  παραπάνω προκύπτει ότι πολλοί συνάδελφοι αδικήθηκαν και  για  λόγους ισονομίας  επιβάλλεται  η   επανακατάταξή τους  στους  ανάλογους πίνακες, οι οποίοι είναι ενεργοί και μέσω  αυτών  γίνεται η αναπλήρωση των συναδέλφων διευθυντών που συνταξιοδοτούνται.

    2. α)Στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν στη αρχή της σχολικής χρονιάς, τοποθετήθηκαν πρώτα οι συνάδελφοι  εντός ΠΥΣΠΕ και μετά  οι αποσπασμένοι εκτός ΠΥΣΠΕ.  Με βάση το νόμο,  οι αποσπασμένοι εκτός ΠΥΣΠΕ τίθενται στη διάθεση του οικείου ΠΥΣΠΕ, άρα προηγούνται των εσωτερικών αποσπάσεων, οι οποίες έτσι κι αλλιώς είναι δυνητικές, δηλαδή  γίνονται αν υπάρχουν κενά. 

          β)Δε συνυπολογίστηκαν οι ιδιαίτεροι λόγοι που οι συνάδελφοι επικαλέστηκαν στις αιτήσεις τους και τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τα μόρια απόσπασής τους,   αλλά και με αυτόν τον τρόπο, σε πολλές περιπτώσεις, δεν τηρήθηκε  η σειρά τοποθέτησης  με βάση τον σχετικό πίνακα. Στη συνέχεια, κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 26/9/2012, απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των συναδέλφων (περίπου 120 τον αριθμό) που ζητούσαν επανεξέταση της αίτησης τοποθέτησης. Υπενθυμίζουμε ότι και στις τοποθετήσεις του σχολικού έτους 2011-2012 πάλι είχαν απορριφτεί όλες τις ενστάσεις.

     

 

    Στις αδικίες που συντελέστηκαν σε βάρος συναδέλφων,  στους κύριους πρωταγωνιστές συγκαταλέγονται και οι αιρετοί  ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που  δεν  παρενέβησαν όπως  όφειλαν. Τους καταγγέλλουμε,  γιατί οι συνάδελφοι τους εξέλεξαν για να ελέγχουν τη διοίκηση και όχι για να συνδιοικούν και προτείνουμε  τη θεσμοθέτηση δευτεροβάθμιου υπηρεσιακού οργάνου κρίσεων επί των  ενστάσεων όπως και  τη χρήση κάθε νόμιμου  μέσου  για  την αποκατάσταση της νομιμότητας.  

Η δικαίωση των συναδέλφων  των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται οποτεδήποτε και οπουδήποτε είναι πρώτη προτεραιότητά μας.                              

Με συνεχείς αγώνες θα κατακτήσουμε ό,τι δικαιούμαστε, θα ξανακερδίσουμε  ό,τι μας   στέρησαν,  θα χτίσουμε  μαζί το μέλλον μας.

 

29/9/2012

 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο