Thumbnail
Προετοιμαζόμαστε για να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική που διαλύει την εργασία μας και τα σχολεία μας

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
 
 
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ - ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/3 -10.30πμ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 
Η περίοδος που διανύουμε είναι ίσως η κρισιμότερη από τότε που ξεκίνησε η υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών. Χωρίς να έχει υλοποιηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις μέτρα, οι μισθοί μας μειώθηκαν από 30 έως 50%. Οι συντάξεις και τα εφάπαξ κουρεύτηκαν, οι υπηρεσίες υγείας υποβαθμίστηκαν. Η Δημόσια  Δωρεάν Παιδεία  αποδομείται με τα βιβλία και τους  εκπαιδευτικούς  να λείπουν, τα σχολεία να συγχωνεύονται  και να υποχρηματοδοτούνται και τους μαθητές να υποσιτίζονται. Κι έρχονται κι άλλα. Με τις νέες  περικοπές και την αύξηση των παρακρατήσεων, οι μισθοί μειώνονται ακόμη περισσότερο, η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις επικρέμονται ως «δαμόκλειος σπάθη», η μονιμότητα τινάζεται στον αέρα από το εφεύρημα του  «κρατικού υπαλλήλου», οι περιοχές τοποθέτησης «διευρύνονται»....
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των παραπάνω είναι να υποταχθούν οι εκπαιδευτικοί, να αναγκαστούν δηλαδή, αφού δεν πείθονται αλλιώς, να αποδεχθούν τη διάλυση της παιδείας και τη ελαστικοποίηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Για αυτό και το νέο Προεδρικό διάταγμα, χρησιμοποιώντας τον όρο αξιολόγηση, εννοεί χειραγώγηση, μετατρέπει τους συμβούλους σε βαθμολογητές και την συνδέει  με   διαθεσιμότητα, απολύσεις, μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση.
Κοντά σε όλα τούτα οι  τρικομματικοί υπηρέτες της τρόικας  κάνουν επίδειξη πυγμής επιτάσσοντας απεργούς,  ποινικοποιούν  το απεργιακό δικαίωμα, συλλαμβάνουν και προσάγουν όποιον διαμαρτύρεται, συκοφαντούν μέσω των συστημικών ΜΜΕ κάθε αγώνα που στέκει εμπόδιο στα σχέδιά τους να ξεπουλήσουν τον πλούτο της χώρας στο κεφάλαιο  και να μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους το λαό. Κόβουν τη Δημοκρατία στα μέτρα τους. Είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν την αποικιοποίηση της χώρας δια πυρός και σιδήρου. Απέναντι σ΄ αυτό το Μαύρο Μέτωπο λοιπόν δεν χωράνε αυταπάτες και συντεχνιακές τακτικές .
ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, πρέπει να οργανώσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους αγώνες μας. Δε μας μένει τίποτα άλλο από το να ανεβάσουμε με κάθε τρόπο τον πήχη της αντιπαράθεσης στα επίπεδα που θέτει το ίδιο το σύστημα. 
Αυτό δεν μπορεί να γίνει με σωματεία – παρωδίες που έχουν μπλέξει το συνδικαλισμό στη βρωμιά της εκδούλευσης, που έχουν συκοφαντήσει την ίδια την έννοια του σωματείου. Τα «ανακαταλαμβάνουμε» από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ζωντανεύουμε τα σωματεία μας. Με κύτταρα τους συλλόγους εκπαιδευτικών  οργανώνουμε τη δράση  μας. 
Ούτε μπορεί να απαντηθεί με κατακερματισμένες απεργίες. Χρειάζεται απεργιακή καταιγίδα, όχι μόνο του κλάδου, αλλά όλων των εργαζόμενων. Χρειάζονται κινητοποιήσεις οργανωμένες και στηριγμένες από τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι με ανάθεση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έχουν δείξει πως ούτε θέλουν ούτε μπορούν.
Προετοιμαζόμαστε από σήμερα για έναν παρατεταμένο αγώνα με διάφορες μορφές πάλης και παρεμβάσεις, όπου  οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και οι σπουδαστές, σε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενωμένοι θα απαιτήσουμε  την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. 
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Ο δρόμος  που διαλέγουμε δεν είναι εύκολος. Όσο πιο πολύτιμα είναι τα αγαθά που διακυβεύονται τόσο πιο πολλές θυσίες απατούνται. «Θέλει αρετή και τόλμη». Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και σύμμαχός μας η αλήθεια. Θα νικήσουμε.
Οργανώνουμε και ενώνουμε τη δράση μας. Με ένα σύνθημα: Ανατροπή αυτής της πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα και θυσίες αιώνων. Για μια ζωή με δικαιώματα στη δουλειά, στο εισόδημα, στη στέγαση, στο φαγητό, στη σύνταξη, στην υγεία, στην παιδεία, στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
 
Η ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ Η ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ
 
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidoma_mitrotitas
Εκπαιδευτικοί: «Φτάνει πια με την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών»
9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς και πλήρης εξίσωση των δικαιωμάτων με εκείνα των μονίμων
Εκπαιδευτικοί: «Φτάνει πια με την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών»
ΑΠΘ
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024
Η Διεθνής Έκθεση ανοίγει τις πύλες της σήμερα (25/04) στους χώρους της ΔΕΘ μέχρι και το Σάββατο (27/04) 
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024