Thumbnail
Ενημερωτικό δελτίο της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις 5-4-13 συναντηθήκαμε στον «Ηράκλειτο» ικανή ομάδα και η συζήτηση που ήταν εποικοδομητική περιστράφηκε γύρω από ζητήματα οργανωτικά.

1ο

Ως γενική αρχή διατυπώθηκε η πρόταση για διεύρυνση της Κίνησης σε συναδέλφους/ες ώστε οι θέσεις μας να διαχυθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες

Πρακτικά ζητάμε από εσάς σε οποίο χώρο δραστηριοποιείστε να φροντίσετε να ενημερώσετε τους συναδέλφους και να τους εντάξετε στην ομάδα που μέσω e mail πληροφορούμε για τη δράση μας.

Άμεσα εφικτός στόχος κρίνουμε πως είναι το να προσθέσουμε ο καθένας από μας ένα e mail στη λίστα αποδεκτών. Στόχος είναι να προκύψει ένα οργανωτικό σχήμα από τα κάτω, χωρίς αριστίνδην ανάθεση αρμοδιοτήτων, αρχικά με πυρήνες μέλη της «Κίνησης» (στην Αττική και στην περιφέρεια) που θα εκδηλώσουν έμπρακτο ενδιαφέρον και θα συμμετέχουν ενεργά και συστηματικά στις επιμέρους διαδικασίες της «Κίνησης».

2ο

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε λεπτομερής ενημέρωση για το πως διεξήχθησαν οι εκλογές της ΕΜΕ στις 10-3-13 και αντηλλάγησαν απόψεις για τους τρόπους αντιμετώπισης της αντιδημοκρατικής  λειτουργίας της Εφορευτικής και συνακόλουθα του αποτελέσματος των εκλογών ώστε να αποκατασταθεί η διασαλευθείσα τάξη. Όλες οι ενέργειες έχουν νομική κάλυψη και την ευθύνη (και το όποιο οικονομικό κόστος) έχει αναλάβει προσωπικά η Αγγελική.

Θα χρειαστούμε όμως τη βοήθειας σας σε ιδέες και προτάσεις τόσο στη φάση του σχεδιασμού που βρισκόμαστε τώρα όσο και στη φάση της υλοποίησης που θα ακολουθήσει.

3ο

Τέλος τέθηκε το ζήτημα της δημοκρατικής λειτουργίας της Κίνησης και διατυπώθηκαν πέντε όροι που θα σας σταλούν χωριστά με επόμενο μήνυμα ώστε όλοι να διατυπώσουμε θέσεις ή/και αντιρρήσεις ή/και συμπληρώσεις κ.ο.κ.

Καταληκτικά:

Για πρακτικούς λόγους και για μια άμεση επικοινωνία μεταξύ μας καθιερώνουμε μηνιαίες συναντήσεις στον «Ηράκλειτο» σημείο αναφοράς για την «Κίνηση», για την ακριβή ημερομηνία και ώρα θα ενημερωθείτε με νεότερο μήνυμα

Από Σεπτέμβρη του 2013 θα εντάξουμε τις συναντήσεις μας σε σταθερή βάση ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας και οι προερχόμενοι από την επαρχία και προτείνουμε να είναι η πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα και περιμένουμε τις αντιπροτάσεις σας

Αποκλείσαμε την Παρασκευή γιατί συνήθως συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΜΕ και όπως ήδη γνωρίζετε την τελευταία διετία παρακολουθούμε συστηματικά τις συνεδριάσεις αυτές.

Οι υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας είναι προς διαπραγμάτευση και θα επιλέξουμε αυτή που διευκολύνει τη συμμετοχή των περισσότερων.

Ανοικτή Ομάδα του Συντονιστικού Οργάνου της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”

Κερασαρίδης

Λύπας

Μαυρέλης

Μορόγλου

Παπαδήμας

Χρονοπούλου

Υ.Γ. Παρακαλούμε να έχουμε διαθεσιμότητες για συμμετοχή (και από επαρχία) στην Ανοιχτή Ομάδα

Ο κόπος που απαιτείται δεν είναι μεγάλος μια και δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία σας αλλά η συμβολή σας με θέσεις ιδέες και προτάσεις είναι ανεκτίμητη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές