Thumbnail

 

ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ   ΤΩΡΑ   ΤΗΝ   ΣΠΕΚΟΥΛΑ   ΓΙΑ   ΤΟ

             ΩΡΑΡΙΟ   ΤΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!!!

 

Το τελευταίο διάστημα, μέσα απ’ τον ηλεκτρονικό και έντυπο, ημερήσιο και περιοδικό τύπο, τα παπαγαλάκια της ΤΡΟΙΚΑ, εσωτερικού και εξωτερικού, έχουν επιδοθεί σε μια διαρκή επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών σπεκουλάροντας στο ωράριο εργασίας τους, μιας και τα αφεντικά τους προτίθενται να το αυξήσουν για να βάλουν στις τσέπες τους τα χρήματα που θα προκύψουν απ’ την περικοπή διορισμών!

Εκεί που ποντάρουν, αυτό που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ξεδιάντροπα, είναι η σύγχυση και η άγνοια του κόσμου ανάμεσα στις πραγματικές ώρες εργασίας των δασκάλων και καθηγητών και στο καθαρά διδακτικό τους ωράριο.

Ο πολύς κόσμος ίσως δεν ξέρει πως οι καθηγητές λ.χ. έχουν ένα εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο που αρχίζει απ’ τις 21 διδακτικές ώρες και αποκλιμακώνεται, καθώς περνούν τα χρόνια υπηρεσίας, σε 19, 18 και τελικά 16, μετά από παρέλευση συμπληρωμένης διδακτικής εικοσαετίας και ταυτόχρονα, κοντά σ’ αυτό, ένα άλλο ωράριο, καθημερινό, επίπονο, που συνίσταται σε ένα πλήθος γραφειοκρατικών εργασιών και καθηκόντων, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο!

Μ’ άλλα λόγια, ο καθηγητής και η καθηγήτρια μπαίνουν κάθε βδομάδα στην τάξη για 21,19,18 ή 16 ώρες ανάλογα και, επιπλέον, κάθε μέρα, όλοι, ασχέτως των χρόνων υπηρεσίας του καθενός, ασχολούνται με την τήρηση των βιβλίων ύλης, την καταχώριση απουσιών, βαθμών κ.τ.λ. των μαθητών, κρατούν το Πρωτόκολλο, το Μαθητολόγιο, ενημερώνουν τις καρτέλες, συντάσσουν στατιστικά στοιχεία και πίνακες και ένα σωρό άλλες εργασίες, ων ουκ έστι αριθμός, τις οποίες, στις χώρες των αφεντικών μας, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία κ. α. τις διεκπαιρεώνει ειδικό προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης, έτσι ώστε οι διδάσκοντες να αφοσιώνονται απερίσπαστοι, μόνο στο διδακτικό τους έργο. Αυτοί, για τους εαυτούς τους, ξέρουν… Αλλά τι να πούμε; Δούλοι και αφεντικά ποτέ δεν ήταν ίσια και όμοια!

Συνολικά λοιπόν το ωράριο των εκπαιδευτικών, αθροίζοντας τα διδακτικά και υπηρεσιακά-γραφειοκρατικά τους καθήκοντα προσεγγίζει, αν δεν υπερβαίνει κιόλας τις 40 εβδομαδιαίες ώρες εργασίας! Αν τώρα σ’ αυτές προσθέσουμε και την εργασία στο σπίτι, που συνίσταται στην προετοιμασία της διδασκαλίας για την επόμενη μέρα και την διόρθωση των συχνών γραπτών εργασιών των μαθητών μας, προκύπτει ένα νούμερο, ένας όγκος ωρών που ξεπερνά, κατά πολύ, το ημερήσιο οκτάωρο!

Όλα αυτά τα ξέρουν, και πολύ καλά μάλιστα, οι ντόπιοι πολιτικοί υπάλληλοι της ΤΡΟΙΚΑ, που το παίζουν υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και τα παπαγαλάκια τους στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις, όμως αφήνουν σκόπιμα τη σύγχυση, αν δεν την εντείνουν κιόλας, γιατί έχουν στο στόχαστρό τους την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, όπως και την υγεία, την ασφάλιση, την περίθαλψη και κάθε δημόσιο αγαθό! Και όπως είναι η γνωστή πια πρακτική τους, όποιο κομμάτι της κοινωνίας θέλουν να το βλάψουν για να κερδίσουν απ’ το μόχθο του, το απαξιώνουν, το συκοφαντούν, το παρουσιάζουν ως προνομιούχο, αποτελούμενο από τεμπέληδες, ασυνείδητους, ανήθικούς και ό, τι άλλο νοσηρό βάλει το διεστραμμένο μυαλό τους! Κάνουν, εν μικρώ, ό,τι ακριβώς έκαναν, σε μεγάλη έκταση, τα αφεντικά τους ,λίγο πριν επιτεθούν σαν ακρίδες στη χώρα μας και στο λαό: Μας παρουσίαζαν τεμπέληδες, αχαΐρευτους, κλέφτες και πονηρούς, που ζούμε σε βάρος τους και άλλα παρόμοια αρρωστημένα ψεύδη και συκοφαντίες.

Τους λέμε λοιπόν καθαρά, χωρίς μεγάλα λόγια, κύριοι Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Κουβέληδες, Αρβανιτόπουλοι και λοιποί τροικανοί, δεν θα σας περάσει! 

Πηγή:anexartitosima.wordpress.com

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ