Thumbnail
Η αναπλήρωση σαν το φλουρί στη Βασιλόπιτα! της Δέσποινας Στεφανίδου

 

           Η αναπλήρωση σαν το φλουρί στη Βασιλόπιτα!

Μετά από τρεις ολόκληρους μήνες που λειτουργούν οι ΕΠΑΣ παρατηρούμε σχεδόν καθημερινά να δημοσιοποιείται το τεράστιο πρόβλημα των κενών στις ειδικότητες και συγκεκριμένα στην ειδικότητα της Κομμωτικής .Οι μαθητές είναι αγανακτισμένοι καθώς τόσο αυτοί όσο και οι γονείς τους αναγνωρίζουν πως το πτυχίο που θα πάρουν δεν θα έχει καμιά αξία, αφού αυτό δεν θα συνοδεύεται από την απαραίτητη διδασκαλία της διδακτικής ύλης. Κάποιοι ακόμη πιο συνειδητοποιημένοι , γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω καθώς και το γεγονός πως ίσως να μη βρεθούν εκπαιδευτικοί να υπογράψουν τα πτυχία τους, αναζητούν μέσω ΜΜΕ να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα τους στη γνώση μέσω των προσλήψεων αναπληρωτών.

Τα κενά παραμένουν πάνω από 180 πανελληνίως και κανένας «πολλαπλασιασμός των άρτων  και των ιχθύων» δεν θα μπορούσε να καλύψει τα προαναφερθέντα κενά με τις 4 προσλήψεις στις 15/10/2012 στη Σιβιτανίδειο , τις 46 προσλήψεις στις 12/11/2012 και την 1 πρόσληψη στις 10/12/2012. Συνολικά λοιπόν μετράμε 51 προσλήψεις ΤΕ0119.

Η υπομονή μας έχει  εξαντληθεί ! Όλοι , μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό, νιώθουμε πως βρισκόμαστε κάτω από τη Δαμόκλειο σπάθη χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αμφότεροι τον λόγο της απόλυτης απαξίωσης  της ειδικότητας της Κομμωτικής.

 Ύστερα από 15 χρόνια προσφοράς σε μια από τις πλέον περιζήτητες ειδικότητες που είναι η Κομμωτική , ύστερα από τις μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού επί δύο συναπτά έτη,  αντιλαμβανόμαστε πως ακόμη και οι αναπληρώσεις  είναι σαν το φλουρί στη βασιλόπιτα! Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την πρόσληψη «ενός» εκπαιδευτικού ΤΕ0119 όταν υπάρχουν αμέτρητα κενά σε ΕΠΑΣ , που δεν έχουν ούτε έναν εκπαιδευτικό ενώ σε κάποιες άλλες περιοχές οι ελάχιστοι  μόνιμοι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας ουσιαστικά δεν ασκούν διδακτικό έργο αλλά παιδοφύλαξη;

Κύριοι Σοφοί η συνέπεια σας απέναντι στην ΤΕΕ αποδείχθηκε διαμαρτυρόμενη επιταγή και το σφράγισμά της θα είναι το εκάστοτε πολιτικό κόστος που φαίνεται να αμελείτε επιμελώς!

Μην εμπαίζετε μαθητές και καθηγητές! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΕ0119 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ.

Για όλους τους ΤΕ0119

Εκπαιδευτικός Στεφανίδου Δέσποινα

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα