Thumbnail

Η αβάσταχτη πολιτική ελαφρότητα της ΔΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

Με μία απαράδεκτη πολιτικά και κυρίως ηθικά ανακοίνωση αντέδρασε η ΔΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ στην μεγάλη για τα δεδομένα του ΝΟΜΟΥ και της Πόλης της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ κινητοποίηση των Εκπαιδευτικών την ημέρα της Απεργίας των Δασκάλων και της Στάσης των Καθηγητών.

Εντελώς απούσα από το πλευρό των συναδέλφων Εκπαιδευτικών και εμφανώς συντασσόμενη με την Πολιτική της Τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τις επιλογές της ΕΕ και του ΔΝΤ προσπαθεί να σπείρει διχόνοιες στους εκπαιδευτικούς και να συκοφαντήσει το Εκπαιδευτικό και το Εργατικό κίνημα.

Αυτό βέβαια αποκαλύπτει τα τεράστια εσωτερικά της προβλήματα και τα αδιέξοδα της πολιτικής που υπερασπίζει αυτή η παράταξή καθώς όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι της διαγραφής από τον Σαμαρά κορυφαίων στελεχών και συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ.

Ακόμα πιο έντονα όμως δείχνει την αδυναμία των στελεχών της ΔΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ να σταθούν απέναντι στους συναδέλφους και να τούς αντικρίσουν στα μάτια.

Σε πιο σύλλογο και σε πιο σχολείο μπορούν να πάνε να μιλήσουν και να εμφανιστούν;

Σε ποιους να απευθυνθούν ; Στους αδιόριστους στους αναπληρωτές των 600 Ε στους συναδέλφους με μερική απασχόληση των 300 Ε η στους μόνιμους συναδέλφους των 800 Ε.

Και τι να τους πουν ; Για τις απολύσεις που μας περιμένουν ;

Για την αξιολόγηση που θα στέλνει στον καιάδα της ανεργίας τον κόσμο;

Για τους μισθούς μας;

Για το φορολογικό σύστημα και την φορομπηξία του Αντωνάκη που αλλιώς τα έλεγε και αλλιώς τα κάνει ;

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που κλείνουν και δεν έχουν προσωπικό με αποτέλεσμα να μην έχουμε που να πάμε τα παιδιά μας;

Για τις ρυθμίσεις των τραπεζών που με τα Δάνεια θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη.

Για το 1.200.000 των ανέργων;

Για τις 140 Πανεπιστημιακές σχολές που κλείνουν;

Για τα σχολεία που θα κλείσουν και τις συγχωνεύσεις που θα κάνουν;

Για την εναλλάξ εντός εκτός και επί τα αυτά επίθεση στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που ρίχνει συνεχώς συνολικά το εργατικό εισόδημα;

Για τα φάρμακα των καρκινοπαθών και των βαριά αρρώστων;

Για την διάλυση των νοσοκομείων και των ταμείων;

Για την καταλήστευση των συνταξιούχων;

Για την Παιδεία την Υγεία την Ζωή το ψωμί και την αξιοπρέπεια που μας κλέβουν;

Για την Ελλάδα που την βγάζουνε στο σφυρί;

Γιατί ;

 

Ανήθικο λοιπόν και βαθιά αναξιοπρεπές να φωνάζει ο κλέφτης των Ζωής μας και των ονείρων των παιδιών και της νεολαίας την στιγμή που στηρίζει με όλα του τα μέσα αυτήν την βάρβαρη πολιτική και βάζει πλάτη στην υλοποίηση της.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι τις ΔΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ καλό είναι να κοιτάξετε και λίγο γύρω σας και να δείτε την πραγματικότητα και αν δεν έχετε κάτι σοβαρό να πείτε καλό είναι να σωπάσετε.

 

Καζάνης Νεκτάριος Εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Μέλος των Παρεμβάσεων Δ.Ε.

 

Παραθέτω την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ως έχει και Λυπάμαι.

 

 

Σας αποστέλλουμε Διαμαρτυρία καθηγητών ΔΑΚΕ, Β/μιας εκπ/σης Ν. Λασιθίου.

Posted on 9/16/2012 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

Με έκπληξη αλλά και απορία αρκετών συναδέλφων εκπαιδευτικών, εκλεγμένο μέλος  του Δ.Σ της ΕΛΜΕ από την παράταξη «Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών» επισκέφθηκε σχολεία της Ιεράπετρας στις 12/9/2012, μαζί με συνάδελφο εκπαιδευτικό ο οποίος δεν είναι μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, αλλά ανήκει στην ίδια παράταξη, προς ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων στην προγραμματισμένη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιούνταν το ίδιο απόγευμα στην Ιεράπετρα.

Θεώρησαν όμως  περιττό να  ενημερώσουν και να καλέσουν τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για την επίσκεψη αυτή όπως απαιτεί η συνδικαλιστική δεοντολογία.

Είναι ανεπίτρεπτο, η παράταξη της «Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών», επικαλούμενη την πλειοψηφία της στις προηγούμενες εκλογές, να εφαρμόζει στάσεις όπως, μετωπική αντιπαράθεση, μικροπολιτική ή κομματική εκμετάλλευση, αλαζονεία, αυταρχική και αντιδημοκρατική καταστρατήγηση του καταστατικού της ΕΛΜΕ.

Η ενέργεια αυτή από μόνη της υποδηλώνει την αντιδημοκρατική νοοτροπία της συγκεκριμένης παράταξης και τα νέα ήθη τα οποία ευαγγελίζεται. Ήθη και αξίες οι οποίες δε διαφέρουν από άλλες ακραίες ιδεολογίες δήθεν Δημοκρατικές.

Είναι προφανές ότι τα εκλεγμένα μέλη της «Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών» στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκμεταλλευόμενη την πλειοψηφία που έχουν, προκειμένου να ικανοποιήσουν  προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες δε διστάζουν να ποδοπατήσουν κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία, πλήττοντας καίρια την εμπιστοσύνη των καθηγητών στο συνδικαλιστικό θεσμικά καθοδηγητικό όργανο του κλάδου, άλλοτε με αυθαίρετες προσωπικές ανακοινώσεις για απεργία και άλλοτε με αυθαίρετες συνεντεύξεις για προσωπική και κομματική προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάτω από την ομπρέλα της ΕΛΜΕ.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών  με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους συναδέλφους που εκπροσωπεί αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο, καταγγέλλει τέτοιες ενέργειες που μόνο διχασμό προκαλούν και αποπροσανατολίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα.  Η ΔΑΚΕ δεν αντιμετώπισε ποτέ τις άλλες παρατάξεις ως αντίπαλες. Για εμάς αντίπαλος  είναι τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας. Ο κομματικός συνδικαλισμός μας έχει ήδη κοστίσει  αρκετά.

 

                                                                        Δ.Α.Κ.Ε  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

                                                                                           Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιερωνυμος πιερρακακης
Ιερώνυμος προς Πιερρακάκη: «Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα»
Πιερρακάκης: Είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ μας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας, πάντοτε, όμως, και με πνεύμα...
Ιερώνυμος προς Πιερρακάκη: «Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα»
pierrakakis
Οι πανεπιστημιακοί αποδομούν τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων
Oι πανεπιστημιακοί περιγράφουν τη στάση της κυβέρνησης προς τα ΑΕΙ: «Στην πράξη τα υποβαθμίζει, περιορίζοντας την ενίσχυση που υποχρεούται να παρέχει...
Οι πανεπιστημιακοί αποδομούν τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων